• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 20.forduló -Beharangozó!



    Az idei utolsó fordulóban is számos érdekes meccsre kerül sor, viszont klasszikusan nagy derbyt nem rendeznek már idén.

    Sunderland-Tottenham Hotspur


    A Sunderland egész jó formában van, utolsó 4 meccséből mindössze a MU ellen kapott ki, viszont azért az belefér a pakliba. A csapat inkább jó védelmének köszönheti a győzelmeket, mint jó támadósorának, lévén, hogy utóbbi 2 meccsét is csak 1-0-ra tudta megnyerni, bár egyik csapat sem volt könnyű. Most sem lesz könnyű dolguk a Spurs ellen, mivel a sarkantyúsok az előző meccsen is jó formát mutattak.
    A Spurs az előző meccsét a 2. félidőben húzta csak be, igaz, hogy 4 gólt szerzett a 2. félidőben, köszönhetően leginkább Bale mesterhármasának. A csapat ezen kívül azért nem villogott éppenséggel elől, mivel az ezt megelőző meccseken nem nagyon jutott tovább 1 gólnál.
    Erre a meccsre kevés gólt várok, és egy döntetlen sem kizárható.

    Aston Villa-Wigan Athletic

    Két szenvedő csapat találkozik ma egymással a VIlla Parkban. Az Aston 0-12-es gólaránya az elmúlt 2 meccsről nem valami szívmelengető, de ez ma szerintem változni fog. A Chelsea ellen kapott 8 gól után nem nagyon tudott felállni még a csapat. A Spurs ellen az első félidői nyomás után már kezdtek feléledni, viszont akkor jött Defoe, aztán pedig Bale, és a szurkolók már mehettek is haza.
    A Wigan sincsen épp csúcsformában, sőt, még rosszabbul mennek, mint a Villa, bár annyi gólt azért nem kapnak. A Wigan próbálkozik erősen, az Everton ellen is csak kevéssel kaptak ki, de kétlem, hogy ma feladnák ezt a meccset.
    A két csapat meccsén egy borzalmas védelem találkozik egy kevésbé gyengével. Egy döntetlen nem lenne meglepő, de lehetséges, hogy a Wigan valamivel stabilabb lábakon áll, és a vendégeknek jobban kell a 3 pont. Sok gól nem hinném, hogy lenne, de talán az X2-t érzem sanszosabbnak.

    Fulham-Swansea City

    Berbatov betalált a Southampton ellen, de ez csak 1 pontra volt elég, mivel a szentek is betaláltak a végén. A hazaiak nincsenek valami nagy formában, leginkább a gyenge védelemnek köszönhetően, mivel elég rég volt az már, hogy megúszták kapott gól nélkül.
    A vendégcsapat utóbbi meccsein megakadt a gépezet, 1 gólnál többet elég rég nem lőttek már a vendégek. Michu játéka kérdéses most, de elég valószínűtlen, hogy játszana. Nélküle azért nem az igazi Laudrup legénysége, és nem hinném, hogy túlzottan megindulna a gólgyártás.
    Egy sótlan, unalmas meccsre van kilátás, lévén, hogy a gólkirályjelölt nincs itt. Döntetlen sincs kizárva, de inkább egy under.

    Manchester United-West Bromwich Albion

    A MU és a WBA is kezd felpörögni. A vörös ördögök védelme nem éppen a legerősebb, elég megnézni csak a szarkák elleni meccset, ahol 3 gólt kapott a csapat. A támadás nagyon erős, viszont a WBA van olyan erős, hogy legalább 1 gól erejéig kihasználja ezt.
    A WBA az elmúlt 2 meccsén nyert, viszont mindkettőn kapott gólt, még a gyenge QPR ellen is. Geráék nem sok jóra számíthatnak a MU ellen, viszont nem hiszem azt, hogy fülét farkát behúzva lépne pályára a csapat.
    Sok gól várok ezen a meccen. 3 gól szerintem várható, de a mindkét csapat gólt lő teória sem kizárható, és ez jobban is fizet, mint a sima 2,5+.

    Norwich City-Mancester City

    A két City meccsén nem tudom azt, hogy ki lehetne az esélyesebb.
    A kanárik otthon nem rosszak, viszont nekik sem megy annyira mostanság. A WBA valamint a Chelsea sem éppen a leggyengébbek, így abszolút nem meglepetés az, hogy kikapott tőlük a sárga csapat. A kanárik még így sem állnak rossz helyen, kieséstől nincsenek fenyegetve, ami azért elég fontos számukra, lévén, hogy ez csak a 2. szezonjuk a visszajutás után, ami azért nagyon veszélyes tud lenni.
    Az égszínkékek bár a PL egyik, ha nem a legerősebb keretével rendelkeznek, nem csillognak valami fényesen utóbbi időben. Kikaptak a Sunderlandtől az elmúlt fordulóban, de azelőtt cask alig tudták legyőzni a sereghajtót. A Newcastle ellen pedig egész jól játszottak, így is meglepő, hogy sikerült ennyire visszaessenek. Ha egy csapat beáll ellenük védekezni, akkor nem nagyon tud mit kezdeni vele a City, és ma is ez várható, mivel a Norwich nem éppen a PL egyik legnyitottabb csapata.
    Ha a vendégcsapat hamar betalál, nem lesz probléma. VIszont ha az első fél órában nem lesz gól, akkor elég silány meccs lesz.

    Reading-West Ham United

    A Reading az elmúlt fordulóban végre megtörte az átkot, és szerzett egy pontot. Ma ezt folytathatná a csapat, viszont a West Ham ellen nem lesz könnyű dolguk.
    A Reading védelme az utóbbi két meccsen eléggé feljavult, és nem hinném, hogy túlzottan kinyílnának a WHU ellen.
    A West Ham nincs nagy formában, mivel nem nyertek a Chelsea meccs óta. Annyira könnyű meccset nem játszottak azóta, viszont egy picit megakadt a szekér náluk. Az Everton ellen is nyerhettek volna, de egy piros lap áthúzta a számításokat, hogy aztán az Everton behúzza a meccset.
    Remélem, hogy a West Ham ma szárnyra kap. A fő csatáruk hiányozni fog, ezt kell valahogy áthidalja a vendég alakulat. Carroll is hiányozni fog tőlük, de azért még mindig esélyesek. Egy undert érzek sanszosabbnak most.

    Stoke City-Southampton

    Alapvetően itt undert várok.
    Elsőre a Pool ellen is ez volt a tippem, viszont a Pool hamar kapott egy 11est, így meg kellett, hogy nyíljanak. Ezután láthattunk is egy nyitott Stokeot, amely már a félpályánál letámadott. Fura is volt ezt így látni, és lőtt is egy 3 gólt a Stoke, idén először. A Stokeot ma abszolút esélyesnek érzem, mivel a szentek nem annyira erősek azért.
    A szentek sem játszanak túl gólgazdag meccseket, és ma sem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. A Reading ellen nyertek utoljára, akkor is 1 góllal. A csapat támadószekciója iszonyat gyenge,bár egy fokkal azért jobb, mint a Stoke ilyen szekciója. A védelem viszont fele annyira se jó.
    Kevés gólt várok, és egy esetleges Stoke győzelmet, de sajna a Stoke játssza a legtöbb döntetlent, ami ma sem kizárható.

    Arsenal-Newcastle United

    Mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontra, amit ma szerintem az Arsenal fog megszerezni.
    Az Arsenal valamint a Newcastle is inkább elől hatékony, a védelemre egyik sem fordít túl nagy fáradtságot. Mivel a védekezés nem megy egyiküknek sem, ezért próbálnak több gólt lőni, mint amennyit kapnak.
    A kevesebb sérült az Arsenalnál van, de nemcsak emiatt esélyesebbek ők. A hazai pálya jól jöhet ma nekik, és nem hiszem azt, hogy a 3 pontot ne akarnák otthon tartani.
    Két jól támadó csapat csap ma egymásnak, és nem hiszem azt, hogy pont ma fognák vissza magukat. 2,5 vagy 3,5 gól felettet is érdemes bepróbálni. A NUFC az előző meccsen is 7 gólosat játszott, és az Arsenal is mindent megtesz majd ma azért, hogy ez a szint ne essen. Egy picivel stabilabb azért az Arsenal védelem, viszont lehet, hogy ennek hibái is csak ma délután derülnek ki.
    Egy érdekesség a végére: Demba Ba-t elég sokan szóba hozták már az Arsenallal, de Wenger még tiltakozik. Ba 7,5 millió fontos ára nem sok, és ha ma valami jót mutat a csatár, lehet, hogy Wenger is megenyhül.

    Everton-Chelsea

    Izgalmas meccs lesz ma a Goodison Parkban.
    Mindkét csapat jó formában van, nem hiszem, hogy valamelyikük is feladná a területet ma.
    Az Everton egész szépen termeli a gólokat, de ez igaz a Chelseare is.
    Az Evertonnak kell a BL hely, amiért ma nagyon meg kell dolgoznia. A hazaiakat segíti a hazai pálya előnye, de a Chelsea kerete valamivel azért erősebb.
    Tipikus 3 esélyes meccs, ahol bárki nyerhet. Egy overes meccset várok, amin talán a Chelsea sanszosabb a győzelemre, de az Everton mindig képes a meglepetésre.

    Queens Park Rangers-Liverpool

    A QPR egész jól ment Redknapp irányítása alatt, de az elmúlt meccsen elszenvedte második vereségét is vele. A Queens Park kerete nem gyenge, de még erősítésre van szüksége a csapatnak, leginkább a csatársorral van a baj.Taarabt, Zamora, vagy Cissé sem a legjobb azért, de a legutóbbi meccsen azért a kapus Green sem volt a legnagyobb, lévén, hogy sikerült egy öngólt összehozzon. Sajnos Julio Cesar nem fog holnap sem visszatérni, ugyanúgy ahogy Zamora sem. Van sérültje a csapatnak is bőven, amiket azért nem nagyon tud még ellensúlyozni. Taarabt talán ma is mutat majd valamit, de csak erre nem lehet számítani. Amúgy a csapatnál sincs minden rendben, lévén, hogy Bosingwa kicsit Tevezes módon tiltakozott, viszont most a portugál nincs a keretben sem sérülése miatt. Nagyon szép lenne a csapat szurkolóinak, ha így az év utolsó fordulójában tudnának nyerni. Az igazat megvallva, régen nem láttam már egy Queens Park meccset, viszont a keretük van olyan erős, hogy benn tudjanak maradni, hogy aztán jövőre Redknappel simán európai helyekért tudjanak harcolni. Ami a csapatnál még mindig nincs meg, az a győzelemre való képesség. Vannak olyan jók, hogy nyerjenek, viszont még nagyon sok dolga lesz neki avval, hogy végre egyben legyen a csapat. Nagyon nincs messze a bennmaradástól a QPR, és szerintem benn is fognak maradni.
    Lássuk a Liverpoolt. A Pool elég érdekes csapat, mivel simán üti a Fulhamet, úgy, hogy még jól is játszik, hogy aztán a következő meccsen csapnivalóan játsszon, és 3 gólt kapjon egy olyan csapattól, amely azelőtt még soha nem lőtt abban a szezonban hármat. A Poolnál egy sima, egy fordított a képlet, most ezek szerint a győzelem fog következni. A QPR erős, de nincs még meg a kellő önbizalma. Ez egy Pool elleni győzelemmel megváltozhat, de ez azért elég kérdőjeles. A Liverpool elég kiszámíthatatlan, viszont ha kell nekik legalább egy EL, akkor már egy kicsit fel kellene, hogy pörögjenek.
    Két ingadozó csapat találkozik ma egymással, de a Pool talán egy picivel esélyesebb. Mindkettőnek nagyon kell a 3 pont, így élvezetes meccset várok holnap délutánra.




    Témakör:
    Átigazolások, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: