• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-16.forduló-Beharangozó!



    A szombat 4től kezdődő forduló egészen hétfő estig tart, és egyértelműen a United-Pool meccs a legnagyobb.premier league

    Burnley-Southampton
    Az újonc benn akarna maradna, ehhez pedig nem ártana pontokat szerezni a Soton ellen.
    A szentek nincsenek valami nagy formában, de nagyokkal játszottak, így valamennyire érthető ez.
    Most viszont bőven van esélyük nyerni, amit szerintem meg is fognak tenni.
    A szentek a 2.helyről lecsúsztak az 5.re, viszont most nyernek, és így újra megindulhatnak fel.

    Chelsea-Hull
    1es. A kékek vezetik a tabellát, viszont a Newcastle elleni vereség után már csak 3 ponttal, így most nyerni kell nekik, hogy ne érje őket utol a City.
    A Chelsea erős, a héten a BL-ben is nyerni tudtak a Sporting ellen, viszont úgy, hogy nem feltétlenül a legerősebb csapat lépett pályára a Stamford Bridgen.
    A Hull a kiesés ellen harcol, viszont nem hiszem, hogy túlzottan labdába rúgna a listavezető londoniak ellen.

    Crystal Palace-Stoke
    A Palace nincs valami nagy formában, viszont a hazai pálya miatt lehet valami esélyük a Stoke ellen.
    A Stoke az elmúlt fordulóban nyerni tudott az Arsenal ellen, 3 vereség után, és most sem adnák túlzottan alább.
    A Stokeban nagyon jól mozgott Bojan, aki a múlt meccsen is betalált. A spanyolnak jót tehet, ha végre megindulna a szekere, mivel az Ajaxnál nem volt feltétlenül jó éve a tavaly.
    Nem szabad leírni a Palacet hazai pályán, viszont erre a meccsre legalább egy X2-t érdemes próbálni.

    Leicester-Manchester City
    Az újonc utolsó helyen áll a bajnokságban, és nem hiszem, hogy a csapat rossz szériája pont most törne meg.
    A Leicester legutóbbi 5 meccsén csak 1 pontot szerzett, a City ellen se feltétlenül tűnnek esélyesnek.
    A City egy picit foghíjas lesz Agüero, Nastasic valamint Jovetic nélkül, viszont még mindig ott van Dzeko, aki megmentheti a mundér becsületét.
    A City a bajnokságban elkaphatja a Chelseat, és erre van is esély, mert elég nagy formában vannak, a Róma elleni győzelem után.
    Elég nagy nyomástól szabadultak meg a héten, mivel a BL továbbjutás minimális elvárás volt tőlük. Ez megvan már, és így a City teljes mértékben csak a bajnokságra fog koncentrálni, egészen februárig legalább is.
    Az egyedüli probléma a támadók hiánya lehet, viszont ezt valahogy meg fogja oldani a City, és nyerni fog idegenben.

    Sunderland-West Ham
    X2. A West Hamnek nem lesz könnyű dolga az ünnepi időszakban, így ennek minél magasabb helyről akar majd nekivágni.
    A Sunderland ellen bőven van esélyük nyerni, mivel a fekete macskák nincsenek valami nagy formában, bár a legutóbbi 5 meccsükön 4 döntetlent hoznak össze.
    Ez összejött nekik a Chelsea ellen is, egy 0-0-val, így nem kell kizárni azt sem, hogy egy zárt védekezéssel ez most is összejöhet nekik.
    A West Ham a 4.helyen áll, ami nagyon jó, és várhatóan ezt meg is akarják majd tartani.
    Egy pontra mindenképpen esélyes a West Ham.

    WBA-Aston Villa
    A kiesés ellen harcoló WBA hazai pályán fogadja azt a Villat, amely az utóbbi időben egyre jobb formába lendül végül.
    Legutolsó 2 meccsükön 6 pontot kapartak össze, és most is legalább 1 pontért lépnek pályára.
    A West Brom rossz formájából kiindulva erre mindenképpen van esélyük, mivel a hazaiak 1 pontot szereztek legutóbbi 5 meccsükön, ami nagyon kevés.
    A Villa ellen akár a győzelemre is lehetne esélyük, viszont kiindulva a Villa jobb formájából, legalább 1 pontra mindenképpen jónak tartom a birminghami gárdát.

    Arsenal-Newcastle United
    A szombat este fél 7es meccsen az ágyúsok azt a Newcastlet fogadják, amely a legutóbbi időben nagyon jó formában játszik, elég sok sérültje ellenére is.
    Ilyen szempontból az Arsenal sem szerénykedhet, viszont a bajnokságban nincsenek feltétlenül nagy formában.
    A szarkák idén először le tudták győzni a Chelseat, ez pedig lendületet adhat Pardew csapatának.
    Az Arsenal a héten a Galatasaraynál vendégeskedett a BL-ben, ahol simán nyerni tudott, úgy, hogy elég sok csere is esélyt kapott ezen a meccsen, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy az alapemberek ki lennének fáradva.
    A szurkolók közül elég sokan már Wenger fejét kérik a sovány bajnoki eredmények után, így itt az ideje bizonyítani, hogy mégsem olyan nagy a baj.
    Az Arsenal 4 pontra van az általa szeretett 4.helytől, ami abszolút nem sok. Várhatóan idén is meglesz nekik a BL hely, viszont elég erősen el kell gondolkodni azon, hogy is tovább, mivel a tulajdonosok várhatóan többet akarnak már a csapattól, mint a 4.hely. A stadion okozta pénzügyi szűk évek már elmúltak, most már ideje lenne jobb eredményeket szállítani.
    A szarkák viszont vannak annyira jó formában, hogy 1 pontra legyen esélyük még az Emiratesben is.
    A Chelsea ellen aratott győzelem erőt ad a szarkáknak, amiből meríthetnek most is.

    Manchester United-Liverpool
    A forduló rangadójára vasárnap 14:30kor kerül sor az Old Traffordon, ahol a sokszoros bajnok United fogadja azt a Liverpoolt, amely a tavaly a 2.helyen tudott végezni, úgy, hogy sokáig vezette a bajnokságot.
    Most sem feltétlenül ők az esélyesek.
    A héten sorsdöntő BL meccsen játszott döntetlent a Pool, a Basel ellen, köszönhetően Gerrard gyönyörű szabadrúgásból lőtt góljának. Az X miatt viszont a Pool kiesett a Bajnokok Ligájából, és az Európa Ligában folytathatja.
    A bajnokságban se állnak valami fényesen, nem úgy, mint a MU, amely nagyon nagy formában van, és 15 pontot szerzett legutóbbi 5 meccsén.
    A United folytatni akarja a jó sorozatot, amely révén már a 3.helyen áll, 8 pontra az 1.helyen álló Chelseatől.
    A szezon elején nem nagyon jutott eszébe egyik United szurkolónak se a bajnoki címre gondolni, főleg azután nem, hogy a csapat 5-3-as vereséget szenvedett a most a 20.helyen álló Leicester csapatától.Azóta viszont elkapta a fonalat Van Gaal csapata, a sokra tartott, de inkább sérült, Falcao nélkül is, és most ezt akarja tovább vinni.
    Legyen bármilyen rossz formában is egy csapat, a rangadó az rangadó, így sohasem szabad leírni a Liverpoolt, viszont érzésem szerint a United most otthon tartja majd a 3 pontot.

    Swansea-Tottenham
    A hazai pályán játszó hattyúk Fabianski nélkül fogadják azt a Tottenhamet, amely a héten még EL meccset játszott, bár ezen vereséget szenvedett, úgy, hogy a továbbjutás már rég megvolt nekik, így kevésbé ölték magukat a Besiktas ellen. Ez viszont jó hír lehet a vendégek számára most, mivel a bajokságban nincsenek valami nagy formában, így ez az EL meccs nem vett ki túl sokat a csapatból.
    A Tottenham nincs valami nagy formában, viszont Pochettinoéknak ideje lenne már a bajnokságban is mutatni valami jobbat, mivel csak a 10.helyen állnak,6 pontra a 4.helytől. Ez meglehetősen soknak tűnik,leginkább amiatt, mert elég nagy a konkurencia a 4.helyért, így nem nagyon látom esélyesnek arra a Tottenhamet, hogy megcsípje a 4.helyet.
    A Swansea nagyon jól kezdte az idei szezont, viszont aztán egy erős visszaesés következett, hogy aztán újra erőre kapjanak a walesiek.
    A hattyúk hazai pályán erősek, idegenben kevésbé. Legutóbbi 2 otthoni meccsükön 6 pontot szereztek az Arsenal és a QPR ellen, így bőven van félnivalója a Tottenhamnek.
    Az alap esetben kezdő Fabianski kiesése gondot okozhat a hattyúknak, és további esélyt ad a Tottenhamnek.
    Sok gólra lehet számítani a meccsen, amelyen a hazaiak egy picivel talán esélyesebbek.

    Everton-QPR
    A forduló hétfő esti zárómeccsén az Everton fogadja hazai pályán a kiesés ellen menekülő QPR gárdáját.
    Amilyen jól ment tavaly a játék a liverpooliaknak, most annyira nem megy. Roberto Martinez csapata jelenleg a 12.helyen áll a bajnokságban, egyre messzebb bármilyen európai kupahelytől. A liverpooliak a héten El meccset is játszottak, amelyen vereséget szenvedtek a Krasnodartól, viszont egy olyan csapat lépet csak pályára, amely távol áll az ideális kezdő 11től, lévén, hogy Joel Robles állt a kapuban, Atsu is lehetőséget kapott, valamint Pienaar is. Egyikük sem feltétlenül kezdő amúgy.
    A fáradtság tehát nem befolyásolja majd az Evertont, amelynek nem ártana már nyerni a bajnokságban, hogy később ne legyenek kiesési gondjaik, lévén, hogy jelenleg mindössze 5 pontra van tőlük a már kieső helyen álló Hull City.
    Az Everton erősebb is valamivel, mint a QPR, és a hazai pálya is őket segíti.
    A QPR viszont nem hiszem, hogy könnyen adná magát. Redknapp csapata jelenleg éppen a vonal felett van, 1 ponttal a Hull előtt.
    A QPR-nak nincsen rossz csapata, viszont nem mindig jön ki a lépés neki. A hasonló erőt képviselő csapatok ellen egész jól megy utóbbi időben a QPR-nak, mivel le tudta győzni a Burnleyt, és a Leicestert is. Ha az ilyen meccseit hozza a QPR, akkor meglehet nekik a bennmaradás a szezon végén. Egyes esetekben a meglepetésre is képes lehet a QPR, elég csak a City elleni 2-2-es meccset megnézni. Ez köszönhető azért elég rendesen Austinnak is, aki eddig 8 gólt szerzett a csapatnál, így pedig meglehetősen előkelő helyet foglal el a góllövőlistán.Az előző meccsen is be tudott találni, így nincsen rossz formában.
    Érdekes meccsre lesz kilátás a két csapat között. Mindegyikben nagy a motiváció. Az egyikben azért, hogy megmutassa, hogy nem olyan gyenge, mint ahogy a helye mutatja, a másiknak pedig azért, hogy ne essen ki.
    Az Everton lesz viszont az a gárda, amely nyerni fog ezen a meccsen. A hazai pálya is nekik lejt, és az is őket segíti, hogy a jó formában levő Austin piros lapot szedett össze a Burnley ellen, így a QPR a legjobbja nélkül lép majd pályára.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés, The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: