• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-11.forduló-Beharangozó!



    A 11.forduló szombat kora délután kezdődik a Pool-Chelsea meccsel, és a vasárnap este 5ös Swansea-Arsenal meccsel ér véget.313px-Premiership_trophy

    Liverpool-Chelsea
    A forduló rangadóval kezdődik, amelyen a Chelsea látogat el a Poolhoz.
    A Liverpool a héten nem valami erős csapattal kapott ki a Real Madridtól, lévén, hogy Rodgers fontosabbnak tartotta a hétvégi meccset, mint a BL-t.
    Ez még kifizetődő lehet, bár a Chelsea sem épp a legerősebb 11el lépett pályára a Maribor ellen.
    A Chelsea idei célja a bajnoki cím, és a Pool jelenleg nem túlzottan tűnik ellenfélnek. Sokan várnak valami fajta visszavágóra a tavalyi vereség után, amin elment a vörösök bajnoki címe. A motivációval egyik oldalon sem lesz probléma, viszont ezt a meccset be tudja húzni a Chelsea.

    Burnley-Hull
    Kevésbé érdekes meccs, mint az előző.
    Az utolsó helyezett fogadja a 14.eket, úgy, hogy egyik csapat sincs valami fényes formában.
    A Burnley eddig 5 gólt szerzett 10 meccsen, és most se feltétlenül várható egy gólparádé. A Hull nem tűnik ennyire gyengének, és egy pontra mindenképpen jó lehet az újoncnál.

    Manchester United-Crystal Palace
    Normál esetben ez a meccs sima hazai győzelmet kellene hozzon, viszont idén a MU nem a legstabilabb csapatnak tűnik.
    A Palace a tavaly bennmaradt, és idén is megvan az esélye rá, bár az utóbbi 4 meccsen megszerzett 1 pont nem valami sok.
    A Palace az Old Traffordra se várhatóan egy nagy győzelem reményében megy, megpróbálják valahogy kihúzni a meccset egy döntetlennel.
    A Unitednál sokkal érdekesebb már a helyzet.Nagyon sokat költött a csapat a nyáron, az eredmények viszont eddig nem úgy jönnek, ahogyan a csapat háza táján gondolták. Van Gaalnak még időre van szüksége, amit várhatóan meg is kap, kérdés az, hogy meddig, és az, hogy meddig tart ki a vezetők türelme. A legújabb hírek szerint a holland Nanit akarja visszahozni a Sportingtól. A portugál nagyon jó formában játszik, és ezért is akarná őt visszahozni Van Gaal. A kérdés az, hogy ez mennyiért sikerül majd, mivel Rojo szerződtetésekor a felek egy egész éves kölcsönben állapodtak meg.
    A másik kérdés az Falcaoval kapcsolatos, mivel a kolumbiai nem éppen azt a formát mutatja, amire eredetileg számítottak. Van Gaal ezért is gondolkodik azon, hogy leigazolja e végleg az Atletico egykori játékosát.
    A United a meccs toronymagas esélyese, és hazai pályán be is fogják húzni ezt a meccset. Nagyon mélyen van jelenleg a csapat, és egy győzelemmel feljebb kapaszkodna.

    Southampton-Leicester
    A szentek az idei bajnokság legnagyobb meglepetését szolgáltatják eddig azzal, hogy a 2.helyen állnak, és tapadnak a Chelseare.
    A szentek keretében nagyon nagy volt a mozgás a nyáron, viszont Koeman érkezése eddig egyértelműen nyerő húzásnak tűnik.
    A szenteknél Pellé is nagy formában játszik, aki eddig 6 gólt tudott szerezni.
    A Leicester jól kezdte a szezont, viszont a United legyőzése óta folyamatosan esnek vissza, és jelenleg már csak a 18.helyen állnak.
    Az újonc nem szenved nagy vereségeket, legutóbbi 3 elvesztett meccsén is legfeljebb csak 2 gólt kapott. A probléma ott kezdődik, hogy nem nagyon tudnak gólt rúgni. A United ellen szereztek 5 gólt, ami kiteszi az idei termelésük majdnem 50%át. Nem lesz könnyű visszatalálni a helye útra, viszont ideje lenne, másképp túl nagy lesz már a csapat lemaradása.
    Ezen a meccsen nyerni fog a hazai csapat, de nagy meccsre ne számítson senki, lévén, hogy a Soton a meccsei nagy részét 1-0-ra nyeri.

    West Ham-Aston Villa
    Két szinte teljesen ellentétes formában levő csapat találkozik egymással, Londonban. A West Ham az 5.helyen áll, és utóbbi 4 meccséből megnyert 3at, míg a Villa nagyon régen nem nyert már, és egész októberben nem tudott betalálni.
    A West Ham ki is használhatja ezt, hogy így harcolhasson tovább a 4.helyért. A West Ham az utóbbi években nem éppen az európai kupahelyekért harcolt, idén ez viszont megváltozhat. A nyáron elég okosan igazoltak, és ez kifizetődhet egy jobb szezonbeli helyezésben az idén.
    A Villa az elmúlt meccsen gólt tudott szerezni, és sokáig vezetett is, viszont Benteke piros lapja miatt végül kikapott.
    A West Ham egyértelműen esélyes hazai pályán, és be is fogja húzni a meccset a nagyon rossz formában levő Villa ellen.

    QPR-Manchester City
    A Loftus Roadon fogadja az újonc a Manchester City csapatát, és lehet esélye a pontszerzésre.
    A City a héten a Bajnokok Ligájában játszott, és meglepő vereséget szenvedett a CSZKA Moszkva csapatától. Az oroszok 2-1-re tudtak nyerni, úgy, hogy a City a meccset végül 9 emberrel fejezte be. A rossz európai szereplés akár Pellegrini állásába is kerülhet, mivel a City felső vezetői nagyon áhítoznak a BL sikerre, ami most meglehetősen távol van tőlük. A City jelenleg 2 ponttal áll a csoportban, úgy, hogy még a Bayernnel valamint a Rómával is kell játsszon. Van esélye még a Citynek a továbbjutásra, de ahhoz le kell győznie a rómaiakat a következő meccsen, viszont úgy is nagy szerencsére lenne szükségük ahhoz, hogy meglegyen a 2.hely, mivel az utolsó fordulóban a Bayernnel találkoznak majd, amely már biztos csoportelső.
    A QPR az utóbbi időben biztatóbb formát mutatott, megnyerte első meccsét is idén, és a Chelsea ellen sem mutattak valami rosszul a pályán. A QPR számára minden pont nagyon sokat jelenthet, mivel most meglehetősen lenn vannak, és nem tűnik soknak az a 7 pont, amivel most rendelkeznek.
    A City a bajnokságban elég nagy formában van, ezért is fura, hogy nem tudnak sok mindenre menni a BL-ben. Az utolsó 5 bajnokin 12 pontot szereztek, így a QPR nem feltétlenül tűnik esélyesnek a City ellen, bár még lehet, hogy valamennyire hat rájuk a BL vereség.

    Sunderland-Everton
    A vasárnapi meccseket ez a találkozó nyitja majd. Az Everton csütörtökön még az Európa Ligában vitézkedett, ami valamennyire kivehet majd belőlük, főleg a meccs végén, amikor fáradtabbnak tűnhetnek. Az utóbbi időben viszont egyre nagyobb formában vannak, mivel a bajnokságban is rendesen gyűjtögetik a pontokat, és az Európa Ligában is egy 3-0-ás győzelemmel hangoltak erre a találkozóra.
    A Sunderlandnél kicsit másabb a helyzet, mivel a csapat az utóbbi időben nem mutat túl szépen, elég csak a Soton elleni 0-8-at megnézni, viszont a legutóbbi fordulóban le tudta győzni a Crystal Palace gárdáját.
    Az Everton viszont teljesen más szinte képvisel, mivel sokkalta erősebb a liverpooliak kerete.
    Az Evertonnál a sérültek jelenhetnek csak problémát, mivel 5 sérültje van a csapatnak, akik közül Mirallas, valamint Oviedo is legalább a padon lennének.
    A fekete macskáknál Jones valamint Giaccherini hiányzik majd.
    A meccsen az Evertont tartom esélyesebbnek, 1 pontra mindenképpen.

    WBA-Newcastle United
    A 11. és a 12.helyezett csapat találkozik egymással egy elsőre nagyon kiélezettnek tűnő meccsen.
    A West Brom az utolsó 5 meccsén 8 pontot szerzett, ami nagyon szép teljesítmény, ezért is tudott feljebb kapaszkodni Gera Zoltán egykori csapata.
    A Newcastle helyzete viszont sokkal jobb. A szarkák borzalmas kezdték a szezont, viszont amióta megnyerték az első meccsüket, azóta le se lehet állítani őket. 3 meccset nyertek egymás után, és a Ligakupából is kiejtették a Manchester Cityt.
    A szarkáknál a védelem erősödött meg inkább, lévén, hogy utóbbi 3 bajnoki meccsükön még gólt sem kaptak. A gólszerzés továbbra is akadozik, mivel a bajnoki győzelmeik mind 1-0-ásak voltak.
    A West Brom ellen egy döntetlen simán kinézhet a meccsből, de inkább a Newcastle az, aki esélyesebbnek tűnhet.

    Tottenham-Stoke

    A Spurs csapata a héten még az Európa Ligában játszott, viszont most a Stoke látogat el hozzájuk a bajnokságban.

    A Spurs csapata a bajnokságban jelenleg a 8.helyen áll, viszont mindössze 3 pontra van tőlük a 4.helyezett Asrsenal, ami nem tűnik túl soknak, bár a Tottenham csapata idén sem tűnik a legstabilabbnak. A Spurs eddig 13 gólt szerzett mindössze, ami nem valami sok, viszont a védelem sem tűnik éppen a legjobbnak, az eddig bekapott 14 góllal.

    A Stoke masszív csapata benyomását kelti, viszont van náluk is, hogy kijön egy jó meccs, lévén, hogy 2-2-t játszottak a legutóbbi meccsükön is, bár ez nem túlzottan jellemző  rájuk.

    Hazai pályán mindenképpen a Spurs az esélyes, bár az utóbbi 3 meccsükön 2 alkalommal is kaptak, bár a City, valamint a felpörgőben levő Newcastle elleni vereség is a még elfogadható kategória.Ezen a meccsen viszont nyerni fog a Spurs, bár nem kell valami nagy meccsre számítani tőlük.

    Swansea-Arsenal
    A forduló zárómeccsén az Arsenal látogat el Walesbe, azzal a céllal, hogy legyőzze a Swanseat.
    A hattyúk jelenleg a 6.helyen állnak, egy nagyon jó kezdet után. Az utóbbi időben újra kezdenek formába lendülni, már nyerni is tudtak, bár a Leicester elleni siker azért egy teljesen más fokozat.
    Az Arsenal csapata jelenleg a megszokott 4.helyen áll, és a minimális célkitűzés is az, hogy legalább itt fejezzék be a bajnokságot. Az ágyúsok eddig legjobbja az az Alexis Sanchez, aki 7 gólnál tart.
    Az ágyúsok a héten a BL-ben játszottak, viszont nem túlzottan sikerült nekik jól a meccs. Az Anderlecht ellen simán nyerniük kellett volna, vezettek is 3-0-ra, viszont a belgák Vanden Borre vezetésével ki tudtak egyenlíteni.
    Az Arsenal most viszont újra nyerni akar. Meglehetősen kiegyenlítettnek tűnik a bajnokság, és a 2.helyre mindenképp lehet esélye az ágyúsoknak. A Chelsea erősebbenk tűnik, viszont a City befogható.
    A Swansea ki akarja majd használni az ágyúsoknál levő zavart, hogy legalább 1 pontot otthon tartson. 1 pontnál többre viszont nem nagyon van esélye a hazai csapatnak.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Egyéb kupák, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: