• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-7.forduló-Beharangozó!



    Az angol foci szerelmesei a héten is csemegézhettek az ínyenc meccsekben, a BL-ben és az EL-ben. Lássuk most azt, hogy a bajnokságban mit tudnak majd a csapatok mutatni, és mivel tudják meglepni a műértő közönséget.
    premier-league-icon
    Manchester City-Everton
    A City a héten kikapott a BL-ben a Bayern ellen, így nem a legjobb csillagzat alatt várja a szombati nyitómeccset. A Citynél egyre több szó esik a kapuskérdésről, mivel Hart egyre bizonytalanabb, és a Bayern ellen is összehozott egy hibát. A csapat amúgy nem rossz, viszont még lehet problémája a csapatnak egy olyan bizonytalanságból, amit Hart jelenthet. A City most a győzelemre fog hajtani, viszont közel se lesz könnyű dolguk, mivel az Everton kezd egyre jobban összeérni, ez pedig Martinez mellett köszönhető annak is, hogy itt van Lukaku, aki piszok erős.
    A Chelseatől kölcsönben itt levő játékos nagyon jó formában van, és a neve már a Juventusnál is felmerült. Lukaku még nagyon fiatal, és bőven van lehetősége fejlődni, főleg ha kezdő. Szerény véleményem szerint a Chelseanél is kaphatna lehetőséget, viszont a kékek döntésének most az Everton örül
    A meccsre kicsit meglepő tippet mondok: mindenképp pontot fog szerezni a Toffees csapata.

    Cardiff-Newcastle United
    A Cardiff csapata otthon mindenképp esélyes egy pontra a megakadt szarkák ellen. Az Everton elleni vereség még elmegy, viszont a Hull elleni vereség már nehezebben lenyelhető. A csapat a tavalyi idényt idézi, mivel akkor se az európai helyekért harcoltak, és várhatóan most se azért fognak.
    A Cardiff szolid csapat képét mutatja, és otthon mindenképp pontot akar szerezni. A NUFC csapata nem verhetetlen, és ezt a hazaiak is nagyon jól tudják. A szarkák védelme nem az igazi, és a Cardiff ezt megpróbálja kihasználni.Nincs kiemelkedő egyéniség a walesieknél, viszont a csapat egység most nagyon sokat fog számítani.

    Fulham-Stoke
    2,5 gól alatt. A Fulham rossz formában van, a Stoke alapból nem az a gólgyáros csapat, így várható az, hogy nem fognak megfeszülni túlzottan a csapatok.
    A Fulhamnél Jol mindent megpróbál, de az új tulaj és az igazolások ellenére a csapat nem csillog túlzottan. Stekelenburg még mindig hiányzik, és ez sokat számíthat. A csapat védelme nem túl gyenge, viszont a hollanddal mindenképpen erősödnének. Berbatov ott van a csapatnál, viszont idén még nem talált be egyáltalán. Ruiz és Bent egy fokkal jobbak, de nem értek még össze csapatként.
    A Stoke csapatánál amiatt áll a bál, mert a csapat egyik játékosa az egykori edzőről, Tony Pullisról nyilatkozik, és pedig kényelmetlen helyzetbe hozhatja Hughest. A csapat amúgy sincs nagyon nagy formában, és legutóbb még augusztusban tudott nyerni a bajnokságban. Nem játszanak valami nagy meccseket, viszont most egy olyan csapat jön el hozzájuk, aki alapból nincsen nagy formában.
    Két szenvedő csapat meccsén nem várok túl izgalmas összecsapást. Aki meglövi az első gólt, az le is zárja a meccset.

    Hull-Aston Villa
    Két olyan csapat esik egymásnak, amely idén feljebb vannak, mint ahogy azt eredetileg várták. Az újonc csapat utóbbi 2 meccsét megnyerte, viszont olyan csapatokat győzött le, akik ellen erre minden esélyük megvolt, mivel a Newcastle és a West Ham csapata sem épp a legjobb. A Hull viszont most egy olyan csapatba botlik, mivel az Aston is nagyon erős, és minden esélye megvan a győzelemre.
    Az Astont érzem erősebbnek, és szerintem ezt idegenben is bizonyítani fogja a birminghami csapat. A City legyőzték az elmúlt héten, és ez motiválja őket annyira, hogy a gyengébb tigriseket is megfosszák a 3 ponttól.

    Liverpool-Crystal Palace
    A Pool csapata éppen kezd jó formába lendülni, és most megkapták pont azt az ellenfelet, aki a legjobb számukra. A Pool az elmúlt fordulóban is hasonló kaliberű csapattal találkozott, és 3-1re tudtak nyerni. Most otthon egy olyan csapat jön hozzájuk, aki egyedül csak a Sunderlandet tudta legyőzni. Suarez visszatérése is lendületet hozott a csapatnak, és ezt a lendületet fogják továbbvinni a londoniak ellen is.
    A Palace egyértelműen esélytelen, és erre építhet valamelyes, viszont túl nagy a különbség a keretek között, hogy ezt egy merész taktika át tudná hidalni. Az a kérdés, hogy a vörösök mennyivel nyernek.

    Sunderland-Manchester United

    Két olyan csapat találkozik egymással ma a Stadium of Lightban, melyek sokkal többre számítottak a szezon előtt.

    Lássuk először a fekete macskákat. A csapat a szezon előtt Di Canioval a padon több igazolást is végrehajtott, és azt várták tőlük, hogy legalább a sima bennmaradás meglegyen, ami tavaly végül összejött. A Sunderland viszont pocsékul játszik, és momentán úgy áll az utolsó helyen, hogy bajnoki meccset még nem tudott nyerni, és csak 1 pontja van a csapatbak. Mindenütt probléma van:gyenge a védelem, és a gólszerzéssel is elég gondja akad a csapatnak, mivel eddig csak 4 találatot jegyeztek. Az elmúlt héten a Pooltól kaptak ki egész simán, és csak 1-2nél volt halovány remény, viszont ezzel se tudtak élni a sunderlandiek. A csapatnál a motivációval is baj lehet, mivel nagyon rég nem nyertek senki ellen a bajnokságban, és a játékosok se érzik legkényelmesebben már magukat. Kevin Ball ül most a csapat kispadján, viszont ő nem marad ott hosszú ideig. Bár nem feltétlenül rossz a csapat kerete, most mégsem nagy az esély arra, hogy pontot tudjon egyáltalán szerezni a hazai csapat.

    A Manchester United címvédőként ment neki a szezonnak, és mint mindig, a csapat most is a bajnoki címért megy. David Moyes váltotta SAF-t a padon. Gondolhatták a csapat szurkolói, hogy nem lesz könnyű váltás, de nem gondolták, hogy ennyire. A csapat 6 meccséből csak kettő nyert meg, és kikapott 2 nagy riválisától is, valamint a WBA-tól az elmúlt fordulóban. Rendet kell tenni a fejekben, mert a keret nem gyenge, viszont a motivációval talán egy ici pici baj lehet. A csapat tavaly megnyerte a bajnokságot, most a Szuperkupát, így kevésbé éghet a tűz a játékosokban. Ferguson ezen valószínűleg tudott volna változtatni, és Moyes is tud majd, viszont talán egy kicsivel több időre van szüksége. Most viszont megkapták az ideális ellenfelet a javításhoz, mivel a Sunderland csapata nagyon rosszul megy idén, és ha a United őket nem győzi le, akkor már elég mély válságról beszélhetünk, mivel a MU például tavaly se nyerte meg minden nagy meccsét, viszont a kötelező kicsiket behúzta, és ez nagyon sokat számít. A BL-ben a csapat sokáig vezetett a Sahtior ellen a hét közepén, bár végül 1-1 lett a meccs vége. Most viszont egy nagyságrendekkel gyengébb csapattal találkoznak. Tudják a csapat játékosai is azt, hogy ha most nem nyernek, akkor a nagyobb célokról már lemondhatnak, mivel az élmezőny erősebb, mint bármikor, és egy hullámzó teljesítménnyel nem csak a bajnoki álmok oszlanak szét, hanem egy esetleges BL hely álmai is, mivel az Arsenal-Pool-Tottenham-Everton-Chelsea-City hatosfogat se gyenge,és hatukból bármely 4 befuthat a BL helyre. A MU is ehhez a körhöz tartozik, ezt viszont jelenleg a pályán kell igazolnia. A sérültek listája nem tűnik túl hosszúnak, bár Ferdinand meglehetősen fontos oszlopa a védelemnek. Van Persie esetleges visszatérése sokat jelenthet a csapatnak, mivel a holland nagyon gólérzékeny, és sérülése ellenére is a csapat legjobb góllövője.

    A United ha valamit el akar érni ebben a szezonban, akkor ezt a meccset hoznia kell. A Sunderlandnek is nagy szüksége van a 3 pontra, viszont ezt nem ezen fogja megszerezni.

     

    Norwich-Chelsea

    Egysíkú meccsre van kilátás a Carrow Roadon, mivel a megerősített kanárik is gyengébbek, mint a Chelsea. A Chelsea csapata a hétközi 4 gólos sikeren felbuzdulva fog nekivágni ennek a meccsnek, amelyen mindenképpen nyerni akar, mivel a csapat legfőbb célja a bajnoki cím. Pontban nem állnak messze az 1.helytől, viszont a csapat játéka nem ad túl sok elégedettségre okot. A Chelseanél a problémát inkább a támadósor jelentheti, mivel eddig csak 7 gólt szerzett a csapat. A védelem elég masszív, és ezt az amúgy nem gyenge Norwich várhatóan nem fogja feltörni.
    A Chelsea csapatának a bajnoki cím a célja, viszont a csapat teljesítménye ehhez még sokat kellene javuljon, és leginkább stabilizálódnia kellene az eredményeknek. A kérdés még mindig az marad, hogy a csapat mennyire tudja majd belőni a helyzeteit. Torres a hét közepén sérült meg, így várhatóan nem fog játszani. Hazard játékára van valami esély, viszont nem túl sok, Torres viszont biztos kihagyja a meccset. Meglátjuk azt, hogy Eto’o mit tud majd mutatni szombaton. Furcsa azt megnézni, hogy a konkrét támadószekcióból még senki nem talált be. Oscar a csapat legjobbja eddigi 2 góljával, pedig ő még nem is az a tipikus csatár. Emiatt is nem értem azt, hogy miért is adták kölcsönbe Lukakut, mivel a fiatal belgának minden esélye meglett volna bekerülni a kezdőbe.
    A Chelsea jobb, mint a Norwich, és a hét közepi győzelme után most is behúzza a 3 pontot.

    Southampton-Swansea
    Elég kiegyenlített meccset várok vasárnap délutánra a két csapat között, viszont egy szűk hazai győzelem talán egy picivel sanszosabb.
    A szentek erősödtek a nyáron, mivel nem akarnak a végsőkig küzdeni a bennmaradásért, mint ahogyan az tavaly tették. Jól is állnak a tabellán,mivel 11 ponttal 6. a csapat a Premier Leaguebe. A formával sincsen nagyon probléma, és még azt sem lehet mondani, hogy a legkönnyebb ellenfeleket kapták a szezon elején, mivel a szentek győzték le idén először a Poolt, méghozzá idegenben. A csapat tehát fel van pörögve, és a Swansea nem biztos, hogy ezt meg tudná fogni.
    A hattyúk csapata az EL-ben játszott még csütörtökön, éppen ezért egy picit fáradt lehet, viszont ők is elég jó szériát futnak.Laudrup legénysége számára viszont az európai kupa picivel talán fontosabb jelenleg, mint a bajnokság. A fáradtság plusz az idegenbeli meccs kombinációjából várhatóan nem egy elsöprő vendégsiker fog kijönni, de 1 pontra lehet esélyük, bár a DNB1-es várható.

    A Swanseanál a bajnokságban még nincs minden rendben, és ezt tudja Laudrup is, mivel a bajnokságban próbál meg fejlődni a csapattal, amely eddig csak a Palacet, és az akkor rossz formában levő West Bromot nyomta le.
    A szentek pihentebbek és otthon is játszanak,így nem nagy esély van arra, hogy a Swansea 1 pontnál többel menjen haza.

    Tottenham-West Ham
    A Spurs csapata az EL-ben bár messzire utazott, mégis simán nyert az Anzhi ellen, igaz, hogy az oroszok jelenleg utolsók a bajnokságban. A sarkantyúsoknál Bale helyét lassan kezdik átvenni a többiek, főleg a tavaly kevesebb lehetőséget kapó Sigurdsson és a friss igazolás Soldado. A Spurs otthon elég erős, és most egy olyan West Ham jön hozzájuk, amely nincs olyan nagy formában.
    A West Ham csapatából még mindig hiányzik a legnagyobb tehetség, a rekordigazolás Carroll. Bár Nolan a csapatban lesz, de a 31 éves Nolan, viszont magában nem sok mindenre megy majd a meglehetősen erős Spurs védelem ellen.
    A Spurs mindenképp BL helyen akar végezni, de nem várható az, hogy a siker kapujában meg akarnának hátrálni majd. Túl nagy a kavarodás jelenleg a bajnokságban ahhoz, hogy egyértelműen ki lehetne jelenteni azt, hogy valakinek nincs esélye a bajnoki címre. AVB csapata is tudja azt, hogy később minden pont aranyat érhet, ezért a gyengébb csapatok ellen kötelező lesz a győzelem.

    West Bromwich Albion-Arsenal
    A listavezető találkozik majd az elmúlt forduló meglepetéscsapatával, és érdekes meccsre lesz kilátás.
    A West Brom csapata az elmúlt fordulóban meglepetésre legyőzte a Manchester United csapatát, és most nagyon felpörögve várja az aktuális listavezető elleni mérkőzést. A WBA a szezont nagyon rosszul kezdte, viszont az utóbbi 2 meccsén 5 gólt szerzett, és mindössze csak a címvédő csapat tudott betalálni nekik. A West Bromnál a tavaly Lukaku volt a húzóember, idén talán Amalfitano lehet ez. A francia a Marseilletől érkezett, és elég viharosan mutatkozott be, mivel betalált úgy a Sunderlandnek, mint a MU-nak. A bajnok legyőzése minden csapat célja, és ezt elérte a West Brom. Ez olyan lendületet adhat nekik, mint amilyennel a tavaly rendelkeztek a szezon elején. A West Bromnál nincs annyira nagyon kiemelkedő egyéniség, mint a tavaly, és a csapategység nagyon fontos most náluk. Bár Amalfitano jó formában van, mégsem mondhatjuk rá azt, hogy feltétlenül kirobbanó, vezető egyéniség lenne, mivel 28 éves, és az OM nem hiszem, hogy elengedte volna kölcsönbe, ha nagyon nagy játékos lenne vagy lehetne, bár egy West Bromnál azért mutathat valami szépet. A West Brom védelme az utóbbi 2 meccsen nem volt rossz, úgy látszik tanultak a szezon elején elkövetett hibáikból. A WBA már találkozott egyszer idén az Arsenallal, a Ligakupában, ahol végül 11esekkel esett ki. Ez által páran azt az amúgy következtetést vonhatnák le, hogy most is partyban lesznek az ágyúsokkal:de ez rossz útra vezetne, mivel Wenger nem a normál kezdőt küldte a pályára, lásd pl. Eisfeld, Miyaichi, vagy Fabianski jelenlétét.
    Az Arsenal a meccs esélyese, és be is fogja húzni ezt a találkozót. Wenger csapata nagyon pörög, és a gép is dobja nekik most nagyon. A csapatnál sok a sérült, viszont a 3 legjobb emberükből csak Podolski fog hiányozni. Cazorla is visszatérhet, Arteta is játszhat, és velük a csapat is erősebb lesz. Az Arsenal amúgy is szép focit játszik, és van annyi támadóerő a csapatban, hogy a közepes West Brom csapata ellen le tudjanak csapni. Giroud ott lesz a keretben, és a francia csatár idén nem fut rossz szezon. Bár Ramsey a legjobb góllövő a csapatban, mégis Giroud a veszélyesebb a csapatban. Sokat számít a csapatnak a visszatérő Flamini játéka, mivel nagyon rá tud segíteni a védekezésre a francia középpályás. A Milannál a sérülésekkel volt problémája az Arsenallal BL döntőt játszó játékos.A West Bromnál is sok a sérült, így valamelyest talán egyensúlyba kerülhet a 2 oldal hiányzólistája. Az Arsenal védelme nem épp a legsebezhetetlenebb, viszont van annyira erős a támadósor, hogy ezt a csapatok többsége ellen ki tudja egyensúlyozni. Van olyan erős az Arsenal, hogy még sok sérülttel is egyértelmű esélyesként futhasson ki a pályára vasárnap délután.
    Az Arsenal most nagyon jól megy, és nem várom azt, hogy a West Brom meg tudja állítani. A keret elég mély ahhoz,hogy a sérülteket is megfelelően tudják pótolni, és ez látszani is fog most. Az Arsenal behúzza a meccset, és folytatja a Fener ellen megkezdett sorozatot.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: