• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-2.forduló-Beharangozó



    A héten már volt egy meccs, amin a Chelsea lenyomta az Aston Villat, így a kékek a 3.fordulóból előrehozott meccs miatt jelenleg vezetik a bajnokságot, viszont ebben a fordulóban is számos érdekes meccs lesz.premier-league-icon

    Fulham-Arsenal
    A londoniak meccsén egy 1x nem lenne meglepő eredmény. Az Arsenal kicsit tompább lehet az átlagnál, mert a Fener ellen játszottak még nemrég, míg a Fulham pihent.
    Az Arsenalnál Guaita neve merült fel a héten, ezek szerint pedig kapusposzton nem elégedett a lengyel kolóniával Wenger.
    A Fulhamnél most nagy a jókedv, lévén, hogy nyertek az első fordulóban. A csapat ezt próbálja meg az Arsenal ellen is.
    A meccsre amúgy kevés gólt várok.A Fulham fog valamelyest irányítani, de végül, ha szűken is, az Arsenal fogja behúzni a meccset.

    Everton-West Brom
    A WBA-nál most a csatárprobléma a legnagyobb gond, lévén, hogy Anelka nem fog játszani, mivel szabadságot kapott a csapattól ügynöke halála miatt, de a francia a visszavonulás gondolatával is foglalkozott.
    Az első fordulóban vereséget szenvedő West Brom csapatának most se lesz nagyobb sansza, mivel a Roberto Martinez vezette Everton hazai pályán mindent megtesz majd azért, hogy megszerezzék idén először a győzelmet.
    A WBA kezdő csatára nélkül meglehetősen tompa lesz, és az Everton ezt ki is fogja használni. Roberto Martinez fiai kiszolgálják a hazai közönséget, és megszerzik idén először a győzelmet.

    Hull-Norwich
    Az újonc első hazai meccsén a nyáron szépen megerősített Norwichot fogadja, amely az első fordulóban 2-2es döntetlent ért el az Everton ellen.
    A Hull a Chelsea ellen elég sima vereséget szenvedett, úgy, hogy a kékek nem erőltették túlzottak meg magukat a Stamford Bridge gyepén, és egy kihagyott 11es is belefért nekik.
    A Hull a tavalyi szezon vége felé már vesztett a lendületéből, és kicsit szerencsésen, de feljutott a 2.helyről. A csapatnál a Tottenhamtől érkezett Livermore-Huddlestone kettós most már várhatóan több szerepet kap, és így többet is tesznek a csapatért.
    A Norwich szerintem a meccs esélyese. Az első fordulóban 2-2t értek el az Everton ellen, úgy, hogy az új csatáruk is betalált. Az erősítések meglehetősen jók, így nem várom azt, hogy a Hull csapata nagy győzelmet aratna most.
    X2 lenne az ideális tipp erre a meccsre. Mindkét csapatnál vannak új igazolások, viszont a kanárikat érzem sokkalta erősebbnek.

    Newcastle United-West Ham
    A kalapácsosok az első fordulóban otthon nyertek 2-0ra, úgy, hogy a végleg leigazolt Andy Carroll még nem is játszott.
    A szarkák az első fordulóban meglehetősen simán kaptak ki az Etihadban, úgy, hogy még egy piros lap is színesítette a mérkőzést. A szarkák így Taylor nélkül fognak játszani, de rajta kívül még van egy rakás sérült a csapatnál, akik meglehetősen nehézzé teszik Alan Pardew munkáját. Rémy sérülése az, ami fájó lehet, mivel a támadó szekcióban akarta erősíteni a csapatot még nemrég EL-be vezető mester.
    A West Ham legalább 1 ponttal akar visszatérni Londonba, és erre meglehetősen nagy is az esély. Jó formában vannak, és Carroll mellett mindössze McCartney fog hiányozni majd tőlük, tehát meglehetősen egyben van a csapat.
    A West Ham jobb formában is van, és jobb morállal is várják a meccset. A NUFC otthon játszik, de a hazai közönség buzdítása max. egy pontra lehet elég.

    Southampton-Sunderland
    Lambert kései gólja 3 pontot ért a szenteknek, akik most hazai pályán tudják bizonyítani azt, hogy mennyire erősek. A szenteknél most mutatkozhat be az argentin Osvaldo, akit a csapat most vett meg. Az olasz válogatott a római csapatban elég jól játszott, és most a PL-ben is megmutathatja azt, hogy mit is tud valójában. A szentek hazai pályán esélyesek a győzelemre, bár a fekete macskák meglepetést tudnak okozni, minkét értelemben.
    A Sunderland hazai pályán nyitott vereséggel, a Fulham ellen, és most sem sokkal sanszosabbak a győzelemre. A csapat elég sok új embert hozott, és időigényes az, hogy még csapattá érjenek.
    Bár a csapatok között nincs feltétlenül nagy szakadék minőségben, mégis a Southampton csapata az, amelyiket esélyesnek érzem. A szentek hazai pályán is nyerni fognak.

    Stoke-Crystal Palace
    Ez az a meccs, amiről túl sok jót nem lehet elmondani, legfeljebb azt, hogy egy 2,5 gól alatt lenne rá az ideális tipp. A Stoke már régebben sem számított a legötletesebb csapatnak, és a meccsei nagy részén legfeljebb 1 gól esett.
    A Stoke az első fordulóban nem játszott rosszul, viszont egy kihagyott 11es valamint Mignolet miatt pont nélkül távoztak az Anfieldről. Most viszont egy olyan újonccal fognak játszani, aki az első fordulóban szintén kikapott.
    A Palace időközben elhozta még Puncheont, kölcsönbe, de nem hiszem, hogy az ő játéka lesz az, amely meg fogja menteni a csapatot.A Palace csapata eltökélt, viszont a Stoke mindent meg fog tenni azért, hogy megtörje az újonc eltökéltségét.
    Kevés gólos meccset várok, és a Stoke csapatát érzem esélyesebbnek, amiatt is, mert a vendégek sok játékosukkal nem tudnak majd számolni sérülés miatt.

    Aston Villa-Liverpool
    A Villa lejátszott már egy meccset ezen a héten, amelyen 2-1es vereséget szenvedett az európai Szuperkupa miatt előrehozott meccsen a Chelseatől. A Villa viszont még így sincsen rossz formában, és várhatóan ennek a Pool is kárát látja majd valamelyest. A hazai csapat kerete annyira nem rossz, és esetlegesen az első 10be is várható a birminghami csapat, viszont egy kérdés felmerül: mi lesz Bentekevel? A fiatal csatár már a nyáron is elvágyódott, viszont maradt, és eleddig bombaformában van. Ideális megoldás lenne számára is az, hogyha nagy formában lehozná a szezon első felét, mint ahogy tette azt Demba Ba a tavaly.
    A Pool csapatánál is voltak nagy változások, és a sokak által szidott Pepe Reina is távozott. Sok Pool szurkoló nem siratja meg, lévén, hogy érkezett a helyére a fiatal Mignolet, aki az első fordulóban is pontvesztéstől mentette meg a csapatát.
    Az Aston Villa várhatóan sokkal nagyobb ellenállásra kényszeríti majd a Pool csapatát, és meglehetősen érdekes meccsre számítok, sok góllal.

    Cardiff-Manchester City
    Normál esetben sima 2est raknák erre a meccsre, viszont akad egy ici pici probléma: a Citynek 1 darab középvédője maradt, aki bevethető lenne a walesiek ellen. Ezt tudja a Cardiff is, és emiatt talán egy letámadásos taktikára fognak szavazni, bár a City így darabokra fogja szedni az újonc csapatot. Beállhatnának bekkelni, viszont a City Pellegrinivel a padon van olyan erős, hogy feltörje a cardiffi védelmet. A legjobb védekezés a támadás, és Pellegrini is tudja ezt, ezért szerintem inkább rohamozni fog, hogy minél több gólt rúgjon a csapat, amely ellensúlyozni fogja a védelem hiányosságát.
    Érdekes meccsre számítok, ahol is a City fog irányítani, és győzni.

    Tottenham-Swansea
    A Spurs és a Swansea is simán nyert a héten az Európa Ligában, így mindkettő kicsit fáradtabban várja majd a meccset.
    A Spurs Soldado góljával nyert az első fordulóban, míg a Swansea elég simán kapott a MU-tól.
    Az EL továbbjutás nagyjából mindkettejüknek megvan, így nem hiszem azt, hogy bármelyik is takaréklángon égne most.
    A Spurs várhatóan eladja Balet a Realnak, így a szappanopera végre véget ér, közben pedig a Spurs számlája meglehetősen nagy összeggel fog gyarapodni. A Tottenham az első fordulóban nem mutatott éppen kirobbanó formát, ezen pedig javítani akar majd most. Hazai pályán minden esélye megvan erre, mivel elég nyitott focit játszik az ellenfél is.
    A Swansea már 3/4ed lábbal benn van az EL csoportkörben, miután hazai pályán 5-1re tudott nyerni a Petrolul ellen. A Swansea most már koncentrálhat a bajnokságra, ahol én Bonytól várom az újabb gólokat. A Vitessetől hozott támadó betalált a MU és a Petrolul ellen is, így jó formában várja a meccset. És itt van még Michu is, aki tavaly elég sokáig vezette a góllövőlistát is. Idén a bajnokságban még nem talált be, viszont az Európa Ligában már megtörte a jeget. Michu akár egy még nagyobb csapathoz is dobbanthat, és szóba jött az Arsenal is, mint lehetséges célpont. Az ágyúsok csatárt keresnek, így ha a spanyol esetleg távozni akarna, akkor most valami nagyon nagyot kell mutasson.
    Pörgős és gólokban gazdag meccset várok a White Hart Lanen. Mindkét csapat bizonyítani akar, és kevésbé fognak gondot fordítani a védekezésre.

    Manchester United-Chelsea

    A MU és a Chelsea is a győzelemre megy majd, emiatt is lehet kicsit görcsösebb a játék.
    A Manchester United meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő az elmúlt héten, amikor is a Swansea csapatát győzték le 4-1re. Moyes szerint is szükség van még erősítésre, viszont elég kétséges az, hogy érkezik e majd egyáltalán valaki még a csapathoz, mivel a vörös ördögök meglehetősen rossz célpontokat tűztek eddig ki maguk elé. A MU-nál az egyik legnagyobb kérdés az, hogy mi lesz Wayne Rooneyval, mivel az angolt pont a Chelsea akarná vinni, viszont David Moyes nem engedné túlzottan. Ez viszont változhat akkor, hogyha érkezik majd valaki a csapathoz. A hazaiaknál a legnagyobb probléma amúgy a sérültekkel van, lévén, hogy félcsapatra való játékos hiányzik, és leginkább a támadószekció érintett, mivel Ashley Young, Hernandez és Nani is sérültek. Ennek ellenére nem kell félteni a hazai csapatot, mivel még így is elég erős a csapat ahhoz, hogy hazai pályán gondot okozzon a Chelseanek.
    Lássuk a Chelseat. Jose Mourinho elég ellenszenves figura tud lenni, viszont egy dolgot mindenki elismer vele kapcsolatban: azt, hogy zseniális. A Chelseavel most is a bajnoki címre hajt, amit egy Hull elleni 2-0al alapozott meg, úgy, hogy meglehetősen simán nyerte meg a meccset. A Chelseanél Rooney érkezhet még talán, de várhatóbb az, hogy Willian fogja előre tolni a csapat szekerét, viszont ez most még lényegtelen.
    A Chelsea amúgy a héten játszott már egy meccset, amelyen ha picit nehezebben is, de le tudta győzni a Benteke góljával egyenlítő Villat.
    Mourinho várhatóan felpörgeti a csapatot, amelynek a kerete az egyik legerősebb a bajnokságban. A Chelseanél tavaly az instabilitás volt a legnagyobb probléma, és mindkét értelemben tudott meglepetést okozni a csapat. Ennek a negatív oldalát akarják majd most kizárni a kékek, viszont lesz még Mounak munkája bőven.
    Pörgős meccsre számítok, olyanra, mint amilyen egy rangadóhoz méltó. A Chelsea gondolatai talán kicsit már a prágai Szuperkupán járnak, viszont a MU ellen most mindent bele fognak adni. Én a Chelseanél most Lukakutól várok valami jobb teljesítményt, bár a fiatal belga nem számít alapembernek, annak ellenére sem, hogy a tavaly ő szerezte a legtöbb gólt a Chelsea csatárai közül, igaz, hogy a West Brom mezét viselte közben.




    Témakör:
    Átigazolások, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: