• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier Leauge 27.forduló-Összefoglaló&Ligakupa döntő



    A 27.forduló számos érdekes meccset tartogatott számunkra. A PL mellett a hétvégén még egy történelmi sikert is elkönyvelhettünk, mivel a Swansea 5-0ra nyert a Ligakupa döntőjében, így megvan már az első Európa Liga résztvevő Angliából.

    Fulham-Stoke
    Elég gyúrós meccsen a Fulham nyert Berbatov góljával.
    A hazaiak minden téren jobbak voltak, és ez végül az első félidő hosszabbításában jött ki, amikor is a 200. PL meccsén szereplő bolgár megszerezte a vezetést csapata számára.
    A meccs előtt nem volt valami nagy formában Gera egykori csapata, viszont ezzel a 3 ponttal közvetlenül a Stoke közelébe értek, akik a szezon első felében mentek nagyon jól, azóta viszont már akadoznak a fogaskerekek a csapatnál. A Stokenak volt esélye az egyenlítésre, viszont Walters nem tudta értékesíteni az 56.percben a csapat számára megítélt büntetőt.

    Arsenal-Aston Villa
    Nem kellett az overre fogadók csalódjanak az Arsenal meccsben, mivel az ágyúsok 2-1re nyertek a Villa ellen, mely így már a kiesőzónába került.
    A Villa erejéből csak egyenlítésre futotta a meccs folyamán, melyet az Arsenal irányított.
    Az ágyúsok az egykori malagai különítménynek sokat köszönhetnek, mivel Cazorla duplázott, Nacho Monreal pedig a 2. gólnál adta a gólpasszt. A csapat számára fontos is volt a győzelem, mivel minden erejével a BL helyet akarják megcsípni, melyért egy másik londoni csapatot kell megelőzzenek, lévén, hogy a City előnye nőtt ezen forduló után. Az Arsenal mindössze 2 pontra van a Chelseatől, ami nem olyan sok, ezért Wenger fiai méltán reménykedhetnek abban, hogy jövőre is kedden/szerdán nézhetik majd a szurkolók a csapat európai meccset.
    Bent helyzete viszont egyre kérdésesebb a csapatnál, mivel Weimann és Benteke kezdik kiszorítani őt a kezdőből. Emiatt is hozták már hírbe a Galataval, meglátjuk mi lesz a történet folytatása.

    Norwich-Everton
    A forduló egyik meglepetése, lévén, hogy a liverpooliak a BL-ért mennek, a Norwich pedig a középmezőnyt erősíti.
    Osman góljával még vezetett a szünetben a vendégcsapat, aztán a 2. félidőben Kamara és Holt góljai révén nyert a hazai csapat. A 84. és a 92.percben esett gólok nagyon fájhattak a vendégeknek, mivel később nyert minden BL ellenfelük, így egyre nagyobb lesz a lemaradása a csapatnak a 4.hez képest.
    A Norwich győzelmével feljött a 12.helyre, és 8 pontra van tőle az első kieső Aston Villa, ami elég biztos előnynek látszik.

    QPR-Manchester United
    A hazaiaknak úgy kellett a győzelem, mint egy falat kenyér, mivel egyre inkább leszakadnak a bennmaradástól.
    A MU Raffael és Giggs góljai lévén megnyerte a meccset, és az egyetlen rossz dolog számukra a meccsben az, hogy Van Persie megsérült egy kameraállvánnyal való ütközéskor, de SAF szerint a Real ellen már bevethető lesz. Elég nehéz lenne a csapatnak hosszú távon legjobb csatára nélkül.
    A QPR-nál Redknapp még reménykedik, viszont a valóság azt mutatja, hogy egyre inkább leszakad a csapata a bennmaradást érő helyektől. Gyengébben jegyzett csapatok következnek majd a londoniak számára, így pár fordulón belül megtudjuk azt, hogy mit is érnek Redknapp álmai.

    Reading-Wigan
    A jobb formában levő Readinggel felmosta a pályát a Wigan csapata, így Martinezék bennmaradó helyre jöttek fel.
    Az első gól után 3 percre jött a második is, így az első félidő vége halálos volt a hazai csapat számára. A 2. félidő elején biztossá vált a vendéggyőzelem, amit még biztosabbá tett Pogrebnyak piros lapja, mivel 11 a 11 ellen se sokat tudtak tenni a hazaiak.
    A Wigan lassult egy picit, de az eredményt simán tudta tartani, így meglehetősen biztosan menetelt előre egy bennmaradó helyre, amit ezután már csak meg kell tartsanak.
    A történetnek még messze nincs vége, mivel van még 11 forduló, ami alatt nagyon sok minden történhet, és valószínű, hogy ez még messze nincs lejátszva, látván azt, honnan jött vissza a Reading januárban.

    West Brom-Sunderland
    Lukaku komolyan is gondolta azt, hogy EL-be akarja vezetni a WBA-t, mivel ezen a meccsen is 2 alkalommal talált be, igaz, hogy a 2. csak 11esből született.
    4 perccel a második gól után szépített Sessegnon révén a Sunderland, a 79.percben, viszont a fennmaradó 11 percben nem tudott még egy alkalommal betalálni, így a WBA csak 2 pontra van az Evertontól, és a 6. helytől, így az EL-re akár még esélyes is lehet.
    A Sunderland 5 pontra van a kieséstől, de bármikor képes meglepetést okozni, bár az utóbbi 3 meccsen nem szerzett pontot sem, és ez kicsit megnehezíti a csapat dolgát majd a jövőben.

    Manchester City-Chelsea
    A Chelsea csapata a 2. helyért játszott ezen a meccsen, mivel ha legyőzi a Cityt, akkor esélyes lett volna a 2. helyre is, mivel akkor csak 1 pontra lettek volna a címvédőtől.
    A BL és PL címvédő csatáját a PL címvédője nyerte, úgy, hogy a Chelsea inkább kontrára játszott, de ez nem jött össze Benitez számára. A kékek padján eddig sem Benitez volt a legszeretettebb edző, de, így, hogy a 2.helyre szinte minden esélyüket elvesztették,csak rosszabb lett a helyzet.
    A City a 2. félidőt nyomta meg jobban, és ebben a cserék is szerepet játszottak, lásd pont Tevez volt az, aki végleg eldöntötte a mecscet a 85.percben.
    A 63.ban Yaya Touré révén nyitott a City, de David Silva érdemeit sem kell elfelejteni, mivel a spanyol mindkét gólban jelentős szerepet játszott, az asszisztot is ő adta.
    De egy valamit még érdemes megemlíteni: a Chelsea kapitánya, Lampard kihagyott egy 11est, melyet Demba Ba harcolt ki. Ha ez bemegy, akkor más lett volna a meccs 2. félidei képe, de nem jött össze.
    A City így meglógott a Chelsea elől, míg a kékek lecsúsztak a 4.helyre, lévén, hogy a másik londoni csapat, a Spurs tudott nyerni a hétfői londoni derbyn.

    Newcastle Utd-Southampton
    A szarkák régi önmagukat idézték azzal, hogy 4-2re győzték le a Southamptont, ezzel pedig lassan, de biztosan mozdulnak el a veszélyes zónából.
    A szentek Schneiderlin góljával nyitottak, de a félidő végére már a hazaiak vezettek 2-1re, Sissoko és Cissé góljával.
    Lambert már az 1. félidőben is jó volt, lévén ő adta az asszisztot, de a 2.félidőben már ő is betalált, ezzel lett 2-2.
    A hazaiak később betaláltak, Cabaye 11ese, valamint Hooiveld öngólja révén.
    A szarkák az utóbbi időben valamelyest jobban játszanak, és szerintem a bennmaradás úgy is meglesz nekik, ha az EL-re is nagyobb figyelmet fordítanak majd. Nem is lesz az rossz, ha a szarkák ilyen meccseket nyomnának le majd az Európa Ligában is.

    West Ham-Tottenham
    A londoni derbyben nem kellett csalódjunk, mivel a 2 csapat 5 alkalommal zörgette meg a hálót, így bármelyik pártatlan szurkoló elégedetten csettinthetett a meccs végén.
    A Spurs abban a tudatban vághatott neki a meccsnek, hogy ha nyer, akkor megelőzi a Chelseat, és feljön a 3. helyre. 13 perc után éreztette ezt Bale, aki be is talált, így tovább folytatódik a walesi nagyszerű sorozata.
    Nem adta fel viszont a West Ham, és a kalapácsosok Carroll révén találtak be a 25.percben, 11esből. Fél órára rá pedig a Liverpooltól hazaérkező Joe Cole talált be, O’Brien passzából. Mutatja a csapat erejét, hogy fordítani tudott 0-1ről, viszont a Spurs ellen nem lehet biztosra menni.
    Ezt pedig Sigurdsson igazolta, amikor is a 76.percben talált be, ezzel lett 2-2 az állás, viszont még majd’ negyed óra volt hátra a mérkőzésből, ami semmi jót nem ígért a kalapácsosok számára, mivel a Spurs utóbbi időben elég sok meccsét húzta be az utolsó pillanatokban, amikor már nem sokan számítottak erre.
    Igy történt ez most is, amikor is Bale szerezte meg a meccsen 2., a bajnokságban pedig a 15.gólját, ezzel pedig a Spurs is behúzta a 3-2vel a 3 pontot, így a következő fordulót a sarkantyúsok a 3.helyről várhatják majd, ami tökéletesen meg is felel nekik, mivel a szezonbeli céljuk a Bajnokok Ligája.

    Ligakupa döntő: Bradford-Swansea
    A Ligakupa döntőben nagyon meggyőző fölénnyel tudott nyerni a Swansea, amely így első kupáját emelhette a magasba, történelmi 5-0ás sikerrel.
    Az 1,4es szorzó is hűen mutatta azt, hogy a Swansea az esélyes, ezt pedig a 16.percben Michu akarta igazolni, de lövését védte Duke, viszont a kijövő labdát Dyer juttatta a kapuba, ezzel pedig vezetett a Swansea.
    Michu a 40.percben nyugtatta még tovább a kétkedőket, amikor is betalált, Pablo Hernandez passzából.
    A 2.félidőben kezdődött a még nagyobb góleső. Dyer a 48.percben is betalált, Routledge passzából.
    A meccs legérdekesebb része viszont az 59.percben érkezett el. De Guzmant buktatta Duke, aki pirosat, a Swansea pedig 11est kapott. Dyer a meccs embere akart lenni mindenképpen, és mesterhármast akart.A kanadai viszont gólt akart szerezni, így kissebb szóváltás után el is vette a labdát, aztán betalált, ezzel lett 3-0 a Swanseanek.
    Dyer a 78.percben elég bosszúsan hagyta el a pályát, Lamah jött a helyére.
    De Guzman a meccs végén kiegyenlítette Dyer teljesítményét, mivel Ángel Rangel passzából talált be a 91.percben, ezzel kialakítva a végeredményt: 0-5.
    Szép emlék, fájó befejezéssel a Bradford számára, egy fantasztikus szezon pedig a Swansea számára, mely így jövőre az Európa Ligában indulhat.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: