• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Premier League-18.forduló-Beharangozó!  A Karácsonyi fordulóban minden meccset pénteken játszanak le: a Chelsea nyit 13:45kor, 8 meccset játszanak 16 órától, majd az Arsenal-QPR londoni derbit 18:30kor.premier league

  Chelsea-West Ham
  A londoni csapatok meccsén a Chelsea tűnik esélyesnek.
  A kékek listavezetők, nincsenek rossz formában, viszont az idén megtáltosodó West Ham ellen nem lehet biztosra menni.
  A kalapácsosok nagy szezont futnak, jelenleg a 4.helyen állnak.
  A Chelsea csapata bajnok akar lenni a szezon végén, viszont ehhez hoznia kellene ezt a meccset most.
  3 pontra van tőlük a City, viszont egy vereség esetén akár be is érhetik őket.
  Chelsea győzelmet várok, viszont nem vagyok túl biztos benne, még hazai pályán sem. A Sunderland és a Newcastle elleni meccs példa lehet a West Ham számára.

  Burnley-Liverpool
  A Liverpool csapata nem áll valami fényesen a bajnokságban, a tavalyi 2.hely után, a Burnley ellen viszont simán van esélyük a javításra.
  Az újonc nincs annyira borzalmas formában, viszont a Pool ellen nem ők az esélyesek. Ha a vörösök javítanak a helyzet kihasználásukon, akkor ezt a meccset simán kell hozzák a kormoránok.

  Crystal Palace-Southampton
  A szentek nem voltak valami jó formában a nagyok ellen, viszont az Evertont simán le tudták nyomni az elmúlt fordulóban, így mindenképpen őket tartom esélyesnek ezen a mérkőzésen.
  A Palace a City ellen is tartotta magát egy félidőn keresztül, aztán egy megpattanó lövés kifogott rajtuk, azután pedig simán bedarálta őket a címvédő.
  A Soton ellen egy picivel talán könnyebb a dolguk, viszont a szentek nem akarnak újabb pozíciókat veszteni, így mindent megtesznek a győzelemért.
  A szentek idegenben egy pontra mindenképpen jók, viszont simán kinéz a meccsből egy 0-1.

  Everton-Stoke
  Az elmúlt fordulóban az Evertont jónak tartottam a szentek ellen, viszont csúfos vereség lett a meccs vége.
  Most pedig az a Stoke a csapat ellenfele, amelyik a Chelsea ellen veszített az elmúlt körben, most pedig vissza akar rázódni.
  A liverpooliaknak nincsen rossz csapata, idén viszont fele annyira sem jön nekik ki a lépés, mint a tavaly. A hazaiak mellett szólhat viszont még az is, hogy a Stoke tele van sérültekkel. Lukaku eddig csak 6 gólt szerzett idén, a tavalyi 15 mellett ez nem tűnhet feltétlenül soknak, bár tavaly is többször volt sérült. Lukaku még így is a csapat legjobb góllövője, viszont messze nem tűnik olyan jónak most, mint a tavaly.
  Hazai pályán jónak tűnhet az Everton, és győzelmi kényszer alatt van. Ha még el akarnak kapni egy európai kupahelyet a szezon végén, akkor fel kellene pörögjenek, lévén, hogy most csak a 11.helyen állnak, 8 pontra az 5. helyezett Southamptontól.

  Leicester-Tottenham
  Nem nagyon látok okot arra, miért ne nyerjen a Tottenham.
  A Spurs csapata az elmúlt fordulóban nyert,és elég jó formában is vannak. Ezzel ellentétben a Leicester nagyon rég nem nyert, és 10 pontjával megragadt a 20.helyen.
  Valamilyen sokk kellene a csapatnál ahhoz, hogy ki tudjon lendülni ebből az állapotból. A rókák szerencséje az, hogy jön az átigazolási időszak, ekkor pedig erősíteni tudnak a kereten. A rókáknak szüksége is van erre, mivel az év elején még nagyobb célokat szövögettek.
  A Tottenham az elmúlt fordulóban nyert, és most se várok mást a csapattól.
  Nyerni fog a Tottenham, így továbbra is versenyben maradhat az európai kupahelyekért.

  Manchester United-Newcastle United
  A MU hazai pályán fogadja a szarkákat, és érdekes meccsre van kilátás a két csapat között.
  Egyértelmű, hogy a United erősebb, viszont nem biztos, hogy olyan könnyű meccsre van kilátás. A szarkák nagy formában voltak még nemrég, aztán kicsit akadozni kezdett a csapat játéka. A lendület talán megszakadt, ami valamennyire érthető is, ha megnézzük azt, hogy mennyi sérültje van a csapatnak.
  A szarkák most újra meg akarnak indulni fel, bár a csapat tavaly is nagyrészt a 10.hely körül ólálkodott, így idén se lenne túlzottan meglepő az, ha ott fejeznék be a bajnokságot.
  A United akár a bajnoki címre is ráhajthatna, viszont a csapat játéka nem annyira egyenletes, hogy erre túl nagy legyen a sansz.
  A MU jelenleg 11 ponttal áll a Chelsea mögött, ami nagyon soknak tűnik, főleg úgy, hogy a kékektől nem túl sokan mennek el idén az Afrika Kupára, tehát nem várható olyan nagy visszaesés tőlük.
  A United egyszer a saját teljesítményét kellene valahogy stabilizálja, aztán lehetne szó csak a bajnoki címről. Valami hasonló volt a helyzet a Chelseanél is a tavaly, mivel képes volt bárkit legyőzni, de ugyanúgy képes volt bárkitől kikapni, ennek köszönhetően nem nagyon tudott labdába rúgni a bajnoki címért vívott harcba.
  A MU várhatóan elkap egy BL helyet, viszont a bajnoki címért vívott harcba nem fog még beleszólni.
  A szarkák ellen viszont nyerni fognak.

  Sunderland-Hull
  Alsóházi rangadóra kerül sor a Stadium of Lightban, ahol is a 14.Sunderland fogadja a 19. Hullt.
  A meccsen inkább a fekete macskákat látom esélyesnek. Pantilimon nagy formában véd, és egy gól valahogy be tud bármikor akadni.
  A tigrisek viszont 2 pontot szereztek a legutóbbi 5 meccsükön, ami nagyon kevés. Most se hiszem azt, hogy túl jó lenne számukra az 1 pont, mivel jelenleg csak a 19.helyen áll a csapat. A bennmaradás nincs távol tőlük, mivel csak 2 pont a hátrányuk a 17.el szemben, de nincs meg a csapatban az átütő erő.
  A hazai pálya előnye viszont legalább 1 pontot ér majd a hazaiaknak, de a kockázatvállalóbbak sima 1est is próbálhatnak.

  Swansea-Aston Villa
  Kiegyenlített meccsre van kilátás Walesben, ahol is a hattyúk fogadják az elmúlt fordulóban a MU ellen döntetlent játszó Villat.
  A hattyúk nyerni tudtak az elmúlt körben, és hazai pályán bennük van a győzelem esélye megint.
  A Villanál Bentekere érdemes lesz odafigyelni, mivel az elmúlt fordulóban is gólt tudott szerezni, akkor a United ellen.
  A hazaiaknál viszont ott van az a Bony, aki eddig 8 gólt szerzett, és így az 5.helyen áll a góllövőlistán.
  Bony nemsokára megy az Afrika Kupára, így most minden esélyt ki fog használni arra, hogy tovább növelje a renoméját. Bony iránt a City is érdeklődik, mivel sok a sérült csatára, bár ő se lenne túl jó opció a januári hiányzása miatt.
  Leginkább egy undert érzek esélyesnek erre a meccsre, valamint 1est.

  WBA-Manchester City
  Nagy formában várják a vendégek a pénteki meccset, ahol is a gyengécske West Brom lesz a vendéglátó.
  A WBA csapata legyőzte a Villat nemrég, viszont az elmúlt körben a QPR parancsolt megálljt nekik.
  Most a City csapata látogat el hozzájuk, és a győzelmen kívül minden eredmény csalódást keltő lenne.
  Ezzel csak egyetlen gond van: a City nem bővelkedik a támadókban. Dzeko, Joevtic és Agüero is sérült. Ott van az eddig 3 meccsen szerepet kapó Pozo, viszont kérdéses az, hogy a 18 éves spanyol mennyire tud majd megfelelni posztjának.
  Ezért várható az, hogy a múlt meccsen sikeres szerkezettel próbálkozik majd újra Pellegrini, amelyikben nem játszott egyetlen klasszikus csatár sem.
  A City esélyesebb ezen a meccsen, és be is fogja húzni. Nagy formában vannak, viszont a január problémás lehet majd náluk, mivel Yaya Toure az Afrikai Nemzetek Kupájára megy majd, így kicsit megakadhat a csapat szekere.
  Most viszont nyerni fognak.

  Arsenal-Queens Park Rangers
  A forduló zárómeccsén az Arsenal hazai pályán fogadja a Queens Park Rangerst, és mindenképpen nyerni akar.
  A QPR az elmúlt fordulóban nyerni tudott a West Brom ellen, viszont az Arsenal más szintet képvisel.A királynő parkőrei a közvetlen riválisok ellen nyerni tudnak, viszont a nagyok ellen nem nagyon tudnak labdába rúgni normál esetben. A City ellen elcsíptek egy pontot a 2-2-vel, viszont az a City sokkal döcögősebb volt, mint a mostani.
  A QPR számára a bennmaradás az elvárás, viszont egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, lévén, hogy nagyon kiélezettnek tűnik a harc. A Leicester kezd leszakadni a többiektől, viszont a rókákat sem kell még leírni, mert bőven van pénzük egy erősítésre. A QPR-nál sem ez a probléma, lévén, hogy a csapat nem fukarkodik a fizetésekkel, viszont ez egyenlőre nem mutatkozik meg az eredményekben. Austin az, aki viszi előre a csapat szekerét, mivel eddig 11 gólt szerzett, és így a 3.helyen áll a góllövőlistán. Egyértelműen rá van kihegyezve a csapat játéka, amit ő eddig 11 góllal hálált meg. Meglehetősen jó támadóról beszélünk, aki mindössze 25 éves, és eddig is elég szépen termelte a gólokat. A Championshipben 59 gólt rúgott 3 év alatt, és idén is szépen termel, így nem lenne túlságosan meglepő, ha valamelyik nagy csapat meg akarná majd szerezni őt. Az Arsenal ellen van esélye bizonyítani, és egy gól mindenképpen benne van a játékában.
  Az Arsenal célja egyértelműen a BL hely, amitől nincsenek is olyan távol. Az ágyúsok le tudják győzni a QPR-t. A kérdés az, hogy a csapat nem túl stabil védelme mit hoz majd össze. Az elmúlt meccsen a támadósor dicséretes teljesítménnyel rukkolt elő, és most azért valamivel könnyebb dolguk is lesz majd, mint a Pool ellen.
  A meccsre Arsenal győzelmet várok, viszont nem szabad leírni a QPR csapatát, így leginkább egy overt érdemes megpróbálni. A 2-1 jónak tűnik.
  Témakör:
  Átigazolások, Premier Liga (élvonal), Sérülés, The Championship (másodosztály)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: