• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 30. forduló, beharangozó!



    313px-Premiership_trophyA 30.fordulóban számos érdekes meccsre kerül sor. A szombattól vasárnap estig tartó fordulóban viszont várhatóan a Tottenham-Arsenal meccs az, amelyet a legtöbben várnak…persze csak akkor, hogyha nem pont azelőtt játszana egymással a Manchester United és a Liverpool.

    Hull-Manchester City

    A City az esélyes ezen a meccsen. Pellegrini csapata az elmúlt 2 meccsén a BL és az FA-Kupa küzdelmeiből is kiesett, így már csak 1 esélye van javítani: a bajnokságban.
    A csapat megnyerte a Ligakupát, viszont a Wigan ellen simán meg kellett volna legyen nekik a továbbjutás az FA-Kupában.
    A Citytől Aguero biztos hiányozni fog, viszont a probléma az, hogy a csapat kizökkent abból a ritmusból, ami jellemezte őket az ősszel.
    A Hull az utóbbi időben nagyon jól játszik, a Kupában is továbbjutott, és nem lenne feltétlenül meglepő még az sem, hogyha 1 pontot otthon tudna tartani most a hazai csapat.
    A Citynek rendeznie kell a sorokat, hogyha meg akarja nyerni a bajnokságot, mivel a Chelsea nagyon erősnek tűnik.

    Everton-Cardiff

    Az Evertonnak a szezon eddigi részeiben esélye volt a BL helyre is, viszont kezd egyre inkább lejjebb csúszni Martinez csapata.
    Köszönhető ez annak is, hogy Lukaku az elmúlt időszakban már nem űgy rúgja a gólkat mint régebben, lévén, hogy március 1 előtt legutoljára decemberben talált be.
    A csapat pocsék formában van, bár most van esélye arra, hogy fordítson a sorsán, lévén, hogy a Cardiff csapata nem éppen a legjobban áll. Solskajerral sem megy sokkal jobban a csapat, az elmúlt 5 meccséből mindössze a legutóbbit tudták megnyerni.
    Az Everton ha még valamit el akar érni ebben a szezonban, akkor mindenképpen nyernie kell ezen a meccsen.

    Fulham-Newcastle United

    A Fulham Magathhal sem száguldozik éppenséggel, a legutóbbi 2 meccsén 0 pontot tudott csak összeszedni. A csapat jelenleg utolsó, bár csak 4 ponttal vannak lemaradva a 17.helytől.
    Mitrogolou már bemutatkozott a csapatban, viszont ő sem tudtt túl nagy változást előidézni eddig.
    A Newcastlenek volt egy elég pocsék időszaka, viszont az utolsó 2 meccsén nyerni tudott, és talán kezdi kiheverni az elmúlt időszak rossz emlékeit, valamint Cabaye távozását.
    A meccsen a szarkákat legalább 1 pontra mindenképpen esélyesnek tartom, viszont aki kockáztatni akar, az bepróbálhatja a sima 2est is.

    Southampton-Norwich

    A Stoke ellen ki tudott húzni egy X-et a Norwich, most viszont nem hiszem azt, hogy ugyanerre képes lenne ezen a meccsen.
    A szentek az elmúlt meccsen nyerni tudtak, így szakítván meg 3 meccses nyeretlenségi sorozatukat.
    A szenteknek van esélye arra, hogy megfogják a 8.helyet, mert csak 1 pontra vannak elmaradva a Newcastletól, viszont még ez a hely sem érhet nekik Európa Ligát.
    A Southamptont a hazai pálya előnye is előrébb lökheti, és szerintem nyerni is fognak most. A Norwichnak van most egy kicsi előnye a 18.helytől, viszont ez most csökkenni fog.

    Stoke-West Ham

    A Stoke az elmúlt fordulóban 1 pontot el tudott hozni a kanáriktól. A csapat legjobbja, Charlie Adam most hiányozni fog, nélküle pedig nem éppen a legerősebb a Stoke csapata.
    A West Ham az utóbbi időben nyerni tudott elég szépen, épp csak az utolsó meccsén szenvedett vereséget, akkor is a magasabban jegyzett Everton csapata ellen.
    A West Ham most viszont újra nyerni akar, hogy még távolabb kerüljön a kiesőzónától, amitől viszont most is elég messze van.
    Kiegyenlített meccsre van kilátás a Britannia Stadiumban, bár a West Hamet látom esélyesebbnek. Sok gól viszont nem várható egyik csapattól sem.

    Sunderland-Crystal Palace

    Tipikus 6 pontos meccs, ahol a győztes nagy lépést tehet a bennmaradás felé.
    A Palacetól hiányozni fog az a Chamakh, aki a Palaceban nem fut rossz szezont.
    Pulis csapata sem éppen a legjobb formában várhatja majd a mérkőzést, viszont ismervén az edző mentaliátását, várhatóan nem számíthatunk 4-5 gólos meccsre. Elég sok hiányzója is lesz a vendégeknek, így a várhatóan Európa Liga résztvevő Sunderland csapatát látom egy fokkal esélyesebbnek.
    Kevesebb is a hiányzó a fekete macskáknál. A formát annyira nem érdemes nézni, mivel egyik csapat sem mutat olyan nagyon sokat az elmúlt időszakban.
    Kiegyenlíett meccs lesz ez is, amely inkább hazai győzelem felé hajlik.

    Swansea-WBA

    Ez se tűnik egy rossznak meccsnek, miután egyik csapat sem áll túl fényesen mostanában.
    A Swansea kiesett az Európa Ligából, így mostmár minden erejével csak a bajnokságra koncentrálhat.
    Szüksége is van erre, mivel csak a 14.helyen állnak, 4 pontra a 18.helytől. A hattyúknál elég sok a hiányzó, bár ez igaz a West Bromra is.
    A Swanseanál Michu idén nem termeli olyan iramban a gólokat, mint a tavaly, ez is lehet egy a problémák közül
    A West Brom az elmúlt fordulóban a MU-tól kapott ki, és a Swansea ellen talán lehet 1 pontra esélyük. Sok a hiányzó náluk is, viszont nem lehet kizárni semmi jót sem tőlük.
    A Swansea csapata viszont egy picivel erősebb is. Tudván azt, hogy már csak a bajnokságra koncentrálhatnak, nem hiszem azt, hogy ne tudnák kihasználni a bennmaradást. És ezt már ezen a meccsen el fogják kezdeni.

    Aston Villa-Chelsea

    2es. A Chelsea vezeti a bajnokságot, jó formában is van mostanság, így nem látom okát annak, hogy miért ne nyerne egy kevésbé jó formában levő Villa ellen.
    A Galata ellen nem lesz könnyű dolguk a BL-ben, viszont Mourinhot várhatóan a bajnokság is nagyon foglalkoztatja, és van olyan bő a keret, hogy meg tudjanak egy ilyen meccset oldani, és győzelemmel lehozni.
    A Villanak a bennmaradás várhatóan meglesz, és a 10.hely környékén fog végezni, viszont egy EL helyre már abszolút nincs esélye. 6 pont előnye van a csapatnak a kieső helyen álló Cardiffal szemben, de még 9 forduló va hátra, ez az előny pedig elég könnyen elolvadhat. A Villanak viszont várhatóan nem a Chelsea szintű csapatok ellen kell majd megszerezni a bennmaradáshoz szükséges pontokat.
    Mindkét csapatnak van elég szépen sérültje, ezek közül viszont David Luiz emelkedhet talán ki. Torres sem fog játszani most, viszont a spanyol nem feltétlenül a legkihagyhatatlanabb ember azért.
    A Chelsea nyerni fog, ezzel pedig további nyomást helyezhet majd arra a Cityre, amely 9 ponttal és 3 meccsel áll hátrébb, mint a Chelsea. Ha a Chelsea ki tud tartani, akkor a szezon végén bajnok is lehet, viszont a kisebbek ellen viszont nyernie kell a londoniaknak. Véleményünk szerint tehát nyerni fog a Chelsea, de, ha ezt te sem gondolod másként fogadd meg most 1,57-es oddsal még ma és tedd zsebre a nyereséged!

    Manchester United-Liverpool

    Egy idén jól teljesítő Pool látogat el a MU-hoz, amely címvédőként nem valami fényes azért idén.
    A Unitednál Moyesnak még időre van szüksége, és várhatóan pár új igazolásra is, ahhoz, hogy újra a bajnoki címért tudjon harcolni.
    A MU-tól Hernandez, Nani valamint Evans is hiányozni fognak, ami valamivel visszavetheti majd a vörös ördögöket ezen a meccsen.
    A United a WBA ellen 3 gólla tudott nyerni az elmúlt fordulóban, ez valamennyire reményt adhat azért nekik, amire szükségük is van, mivel az Olympiakos ellen nagy arányú győzelemre lenne szüksége a csapatnak.
    A Unitednak 11 pont a lemaradása a Poolhoz képest. Nagyon kevés esélye maradt a csapatnak a 4.helyre, viszont ha most nem tudnak nyerni a Liverpool ellen, akkor ez teljes mértékben elúszhat, főleg úgy, hogy csak 8 meccs marad már ezen forduló után.
    A Poolnál legalább a 4.hely lenne a cél, viszont simán lehet esélyük a dobogóra is, mivel ugyanannyi pontjuk van, mint az Arsenalnak, és az Arsenal a szezon végén általában vissza is szokott esni.
    A Poolnál ott van Sturridge, valamint Suarez, akik idén termelik a gólokat, mivel eggyütt 42 bajnoki gólt szereztek eddig.
    A csapatnak így most nem feltétlenül kell csak Suarezre várnia, mivel Sturidge is ott van.
    A Poolt érzem erősebbnek, bár a United a nagy rangadókra mindig össze tudja szedni magát. Érdekes lenne azt tudni, hogy mennyire akar majd továbbjutni a MU a Bajnokok Ligájában, bár nehezen hiszem azt, hogy egy ilyen rangadót feladna a csapat a BL továbbjutás miatt. Jó kis meccs lesz ez, ahol a Pool le fog csapni a kicsit gyengébbnek tűnő Unitedra most.

    Tottenham-Arsenal

    A Tottenham is a 4.helyért harcol, és most megkapta a legideálisabb ellenfelet a csapat: az Arsenalt.
    Az ágyúsok kiestek a BL-ből, bár a Bayern idén is a sorozat legnagyobb esélyese. Most már az ágyúsok is minden erejükkel a bajnokságra koncentrálhatnak, ahol 7 pont a lemaradása a csapatnak a Chelseavel szemben. Elég sokáig vezettek, viszont a sérülések szétszedték a jól működő csapatot is.Rossz hír az, hogy Özil megsérült a Bayern ellen, így csatlakozott a sérült középpályás sorhoz.
    Kallström viszont játszhat már, és szükség is lehet az ő játékára a sok sérült miatt.
    Az Arsenal a BL helyet már nagyon régóta megfogja legalább a 4.helyet, és idén is nagyon esélyesek erre.
    A Tottenham is a 4.helyre hajt, meglehetősen sok sérülttel mostanság. A csapat viszont nem mutat az utóbbi időben annyira jó képet, lévén, hogy kikaptak a Chelseatől és a Benficatól is, viszont nem kell leírni azért őket. Sok pénzt költöttek, viszont most nem futnak azért annyira jó szezont, mint amilyet a tavaly Bale vezérletével futottak. A walesi távozása óta azért nincs a csapatnak olyan vezéregyénisége, aki hátán tudná vinni a csapatot. Ott van Soldado, viszont ő messze nem hozza azt, amiért ide hozták, vagy Adebayor.
    Nem feltétlenül gondolom azt, hogy ez a védelmek meccse lesz, és inkább több, mint kevesebb gólt várok erre a meccsre.
    Az Arsenal nem mindig jó a rangadókon, viszont most egy kicsit megakadt Tottenhamhez látogathatnak majd, és várhatóan mindent megtesznek majd azért, hogy le tudják majd győzni a londoni riválist.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: