• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-5.forduló-Összefoglaló!



    Az 5.fordulóban számos érdekes mérkőzésre került sor, de ezek közül a zárómeccset várták a legtöbben, amely elég meglepő eredményt hozott végül.premier-league-icon

    Norwich-Aston Villa 0-1
    A birminghamiek megszerezték idei 2.győzelmüket, ezzel pedig valamelyest feljebb kapaszkodtak a tabellán.
    A meccsen a Norwich lőhetett volna gólt, viszont a 7.percben Snodgrass nem tudta értékesíteni a megítélt büntetőt.
    A góllövőlista vezetője, Benteke is kezdett a vendégeknél, a 3 pontot viszont nem ő, hanem a helyére a 28. percben beküldött Kozák szerezte 2 perccel később, Agbonlahor segítségével. A cseh támadó élt így a lehetőséggel, amit belga társának sérülése adott neki.
    A meccs későbbi részében több gól már nem esett, így a Villa behúzta idei 2.győzelmét, így felkapaszkodtak a 13.helyre, míg a sorozatban 2.vereségét elszenvedő kanárik visszacsúsztak a 17.helyre.

    Liverpool-Southampton 0-1
    A Pool idei első vereségét szenvedte el. A szentek gólját az idei szerzemény, Lovren szerezte, Lallana asszisztjából, az 53.percben.
    A Liverpool később próbálkozott elég erősen, de az egykori Celtic kapus, Boruc állta a sarat, így a szentek idei 2.győzelmükkel immár 8 pontosak, ezzel pedig felkapaszkodtak a 7.helyre. A Pool 10 pontjával lecsúszott az 5.helyre, de a csapat most már várhatóan minden erejével a MU elleni Ligakupa meccsre koncentrál.

    Newcastle-Hull 2-3
    Az újonc is idei 2.győzelmét szerezte egy meglehetősen gól gazdag meccsen, amelyen számos fordulat volt.
    A QPR-tól kölcsönben megszerzett Remy szerezte meg a vezetést, amit később Brady gólja egyenlített ki. Szünetben viszont megint a szarkák lehettek boldogabbak, mivel Remy idei második gólját is megszerezte a 44.percben. Előnnyel fordultak a hazaiak a 2.félidőre, amely viszont nem az ő szájuk íze szerint alakult. Először El Mohamady egyenlített ki a 48.percben, az első gólt szerző Brady asszisztjából, hogy aztán a 76.percben Aluko szerezze meg az újonc csapat számára a győzelmet, amellyel a tigrisek íg már 7 pontosak.
    A Newcastle próbálkozott az egyenlítéssel, bejött Tioté is a 86.percben, gólt viszont egyik csapat sem szerzett már a későbbiekben.
    A Hull City így felkapaszkodhatott az ideiglenes 11.helyre, pont a Newcastle elé, amely szintén 7 pontos, viszont rosszabb a gólaránya.

    West Bromwich Albion-Sunderland 3-0
    Két rosszabb formában levő csapat csatájából Gera Zoltán csapata jött ki győztesen. A magyar játékos sérülése miatt most sem kapott szerepet.
    A WBA eddig mindössze 1 gólt szerzett a bajnokságban, viszont a gólok számát Sessegnon már a 20.percben megduplázta. Szünetig maradt ez az állás. A 2.félidőben, a 76.percben Ridgewell nyugtatta a hazai kedélyeket, góljával, hogy aztán a 93.percben Amalfitano tegye teljessé a WBA győzelmét.
    A West Brom előretolt éke, Anelka most sem szerzett gólt, viszont legalább a csapat nyert elég simán.
    Később kiderült az is, hogy ez a vereség a Sunderland vezetőedzőjének, Paolo di Canionak az állásába került. A csapat jelenleg csak az utolsó helyen áll, és a játék képe sem túl biztató. A Ligakupa meccsen az olasz helyére Kevin Ball fog ülni.
    A WBA ezzel a győzelemmel feljebb kapaszkodhatott, és jelenleg a 14.helyet foglalja el, míg a Sunderland 1 pontjával maradt a 20.

    West Ham-Everton 2-3
    A West Ham csapata a győzelemre hajtott hazai pályán az Everton ellen.
    A kalapácsosok sokáig kezükben érezhették a 3 pontot: előbb a 31. percben szerzett gólt Morrison, amellyel szünetben vezetett a csapat. Erre Baines válaszolt a 62.ben, de Noble 11-esből újra előnyt szerzett a hazaiaknak.
    Ezután viszont nem úgy alakult minden, ahogy a kalapácsosok akarták: Baines előbb a 83. percben alakította 2-2re az állást, aztán pedig a Chelsea csatára, Lukaku a vendégek számára szerzett vezetést. A 3.gól belga akció után született amúgy, mivel Lukakunak Mirallas adta a gólpasszt.
    A meccset végül az Everton húzta be, így sorozatban 2.győzelmét szerezte meg, ezzel pedig a 6.helyre kapaszkodott fel a PL egyetlen veretlen csapata.
    A West Ham maradt 5 pontos, ezzel pedig a 15.helyet foglalja el jelenleg.

    Chelsea-Fulham 2-0
    A londoni derbyn a Chelsea sima, 2-0ás győzelmet aratott.
    Szünetben 0-0 volt az állás, hogy aztán Oscar az 52.percben szerezze meg a hazai csapat számára a vezetést a Stekelenburgot nélkülöző Fulham ellen.
    Jol cserékkel próbálta meg élénkíteni csapatát:érkezett Taarabt, Mesca és Rodallega is, viszont gólt a Chelsea tudott szerezni, mégpedig Obi Mikel révén. Érdekesség, hogy ez volt a nigériai első gólja a Chelsea színeiben.
    A Chelsea így már 10 pontos, és tapad az őt megelőző Arsenal-Spurs párosra, 2 pont távolságból.A Fulham jelenleg a 18.helyről várja a folytatást.

    Arsenal-Stoke 3-1
    Az ágyúsok jó formában várhatták a meccset, és nem sokat váratott magára:Ramsey az 5.percben szerzett gólt.
    A Stoke nem adta fel a harcot, és Cameron révén egyenlített a 26.percben.
    A hazaiak mindent megtettek a győzelemért, és 10 perc múlva újabb gólt szereztek: Mertesacker talált be a 36.percben.
    A 2.félidőre Arsenal vezetéssel fordultak a csapatok, és ez később csak javult: a 72.percben Sagna szerezte meg a csapat 3.gólját, ezzel biztosítván be csapata győzelmét. Érdekes, hogy az Arsenal mindhárom gólját védekező felfogású játékos szerezte, mivel Sagna és Mertesacker védők, míg Ramsey védekező középpályás. Özilt is dicséret illeti, mivel 2 gólpasszt is jegyezhetett.
    Az Arsenal ezzel az 1.helyre ugrott fel, 12 ponttal, míg a Stoke a vereséggel a 10.helyre esett vissza.

    Crystal Palace-Swansea 0-2
    A Swanseanak nem volt könnyű szezonkezdete, viszont a Valencia elleni győzelem is mutatta azt, hogy mennyire jó csapat a walesi.
    Ezt mutatta meg ez a meccs is, ahol is Michu gólja révén a hattyúk szerezték meg a vezetést, még a 2.percben.
    A sok játékost nélkülöző Palace erejéből egyenlítésre nem futotta az első félidőben.
    A 2. játékrész is hasonlóan kezdődött, mint az első, mivel újabb Swansea gól született, de ezúttal Dyer volt a gólszerző. A hattyúk ezzel bebiztosították a győzelmet, és kapaszkodnak fel a tabellán: jelenleg 9. helyen áll Laudrup csapata. A Palace erejéből eddig csak egy Sunderland elleni győzelemre futotta, ezzel a 3 ponttal pedig csak a 19.helyen állnak, és csak a legyőzött fekete macskákat előzik meg.

    Cardiff-Tottenham 0-1
    Bár a Cardiff nem állt nagyon rosszul a forduló előtt, mégis a Tottenham volt a meccs esélyese.
    Ezt bizonyította is AVB csapata, amely támadások egész sorát dolgozta ki, viszont ezek közül az első félidőben egyet sem tudott értékesíteni.
    A 2.félidőben is ugyanaz maradt a helyzet: támadott a Spurs, a Cardiff pedig hősiesen védekezett. Már nagyon úgy állt a helyzet, hogy 1 pontot otthon tart az újonc, viszont ekkor a Spurs két idei igazolása szerezte meg a 3 pontot érő gólt: Lamela passzából Paulinho talált be a 93.percben. Ezután már válaszolni se lett volna ideje az újonc walesi alakulatnak, így a Spurs behúzta idei 4. győzelmét, és tapad londoni riválisára, amelynek szintén 12 pontja van, bár a gólaránya eggyel jobb.

    Manchester City-Manchester United 4-1
    A manchesteri derbyt idén mindkét csapat új edzővel kezdte meg. Moyes és Pellegrini csatájának első felvonását viszont a chilei nyerte, meglepően nagyarányú győzelemmel.
    A City tűnt erősebbnek és eltökéltebbnek, és ezt már a 16.percben igazolta: Kolarov passzából Agüero szerezte meg a vezetést az Etihad Stadium közönségének nagy örömére. Az első félidőben próbálkozott a MU az egyenlítéssel, viszont a félidő végéig a City szerzett még egy találatot:a hasznosan játszó Negredo passzából Yaya Touré talált be a félidő hosszabbításában.
    A 2.félidőre is határozottabban jött ki a City, és ez újabb gólt eredményezett: Negredo asszisztok téren már duplázott, akárcsak a gólt szerző Agüero.
    3 perccel később Nasri tette biztossá a győzelmet, aki Navas passzából talált be.
    Valamelyest visszavett talán a City a végére, de Rooney gólja a 87.percben így is nagyon szép volt. Az angol válogatott szépségdíjas gólja viszont csak szépségtapasz lehetett a 4-1es vereséget elszenvedő Manchester United számára. A meccs után Moyes is a szabadrúgásból betaláló Rooneyt dicsérte, aki szerint az angolnak nem vesztes csapatban lett volna a helye. Kollégája, Manuel Pellegrini pedig kijelentette, hogy őt is meglepte a nagyarányú győzelem, viszont ez még nem azt jelenti, hogy ne kellene továbbra is keményen dolgozni a szezon fennmaradó részében.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: