• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Kiesett a West Ham, megint kikapott az Arsenal



    A West Ham United kétgólos előnyből kapott ki a Wigan Athletic otthonában, ezzel biztossá vált a londoniak kiesése.

    A Premier League 37. fordulójának vasárnapi játéknapját a Chelsea és a Newcastle United összecsapása nyitotta. Ivanovic góljával hamar vezetést szerzett a kék mezes csapat, de nem sokkal később Jonas Gutiérrez szerencés találattal egyenlített. A második félidő hajárjában Alex góljával újra vezetett a Chelsea, de az utolsó pillanatokban Steven Taylor megmentett egy pontot a Szarkáknak.

    A Kékek botlása miatt az Arsenal előtt jó lehetőség nyílt, hogy felzárkózzon a Chelsea mögé, és az utolsó fordulóban az ezüstért küzdjön majd. Arsene Wenger csapata azonban csakúgy, mint a legutóbbi fordulóban, most is kikapott, ezúttal az Aston Villa verte őket 2-1-re. Az Ágyúsok így a harmadik helyüket is elveszíthetik, a Manchester City ugyanis mindössze két pontra van lemaradva tőlük, és egy meccsel kevesebbet is játszott.

    Az Európa Liga-selejtezőt érő ötödik pozícióért küzdő Liverpool és Tottenham egymással mérkőzött meg az Anfield Roadon. A londoniak Rafael van der Vaart góljával már a 9. percben vezetést szereztek. Mire a ‘Pool kezdte volna átvenni a játék irányítását, Howard Webb játékvezető közbeszólt: egy tizenhatoson kívüli szabálytalanságért büntetőt adott a Spursnek, melyet Modric értékesített. A találkozó 2-0-s Tottenham-sikerrel ért véget. Harry Redknapp csapata megelőzte a Vörösöket és felkapaszkodott az ötödik helyre.

    A Fulham idegenben 2-0-ra verte a kiesés ellen harcoló Birmingham Cityt Brede Hangeland duplájával. Gera Zoltán az utolsó percekben csereként kapott lehetőséget. A birminghamiek veresége esélyt adott a West Ham Unitednek, hogy életben tartsák csekély bentmaradási esélyeiket a Wigan Athletic ellen. Ez kis híján sikerült is nekik, hiszen Demba Ba duplájával 2-0-s vezetéssel vonultak az öltözőbe a szünetben.

    A második félidő viszont már a Wigané volt, előbb N’Zogbia szépített, majd Sammon egyenlített, hosszabbításban pedig ismét N’Zogbia volt eredményes, így a kék-fehérek győztek 3-2-re. A West Hamet egy fordulóval a bajnokság vége előtt hat pont választja el még a 19. helytől is, tehát már biztosan utolsó helyen esnek ki.

    Forrás: Focitipp.hu




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: