• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Megdőlt a rekord, a Birmingham és a Blackpool kiesett



    A Premier League utolsó játéknapján eldőlt, hogy a West Ham United mellett a Bimringham City és a Blackpool esik ki a másodosztályba.

    A forduló előtt öt csapat, a Blackburn Rovers, a Wigan Athletic, a Wolverhampton Wanderers, a Birmingham City és a Blackpool aggódhatott még a kiesés miatt. A legnehezebb dolga a blackpooliaknak volt, akik a bajnok Manchester United otthonában léptek pályára. Érdekesség, hogy a MU visszavonuló kapusa, Edwin van der Sar 312 Premier League-meccsel a háta mögött vágott neki a találkozónak, ugyanannyival, mint a Blackpool játékosai összesen.

    A narancsmezesek hatalmasat küzdöttek, a második félidőben még fordítottak is, de végül a manchesteriek érvényesítették a papírformát és 4-2-es sikerült arattak. A ‘Pool ezzel a vereséggel a 19. helyen búcsúzott a Premier League-től. A vörös ördögök sorozatban 15. mérkőzésüket is megnyerték hazai pályán.

    A Blackpool mellett a Birmingham City esett ki. A kékmezesek az utolsó pillanatokig 1-1-re álltak a Tottenham Hotspur otthonában, de Roman Pavljucsenko gólja kiesést jelentett a számukra. Négy szezonon belül már másodszor kényszerültek a Championshipbe.

    Az Arsenal csak 2-2-re volt képes a Fulham ellen, a Manchester City viszont megverte a Boltont, így a londoniak lecsúsztak a negyedik helyre, ami azt jelenti, hogy még a Bajnokok Ligája szereplésük sem biztos, a selejtezőben kell majd kivívniuk azt. Gera Zoltán a 71. percben lépett pályára a Fulhamben, de négy perc alatt ki is állították.

    A forduló 32 gólt hozott, összesen pedig 1063 találat született a Premier League idei kiírásában, ami új gólcsúcsot jelent. Mivel sem Dimitar Berbatov, sem Carlos Tévez nem talált be a fordulóban, a két játékos egyszerre végzett a PL góllövőlistájának élén.

    Forrás: Focitipp.hu




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Régebbi cikk: