• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Döntőbe jutott a United



    A Manchester United hazai pályán 4-2-re verte a Derby Countyt, így 4-3-as összesítéssel bejutott a Ligakupa döntőjébe.

    Cristiano Ronaldo értékesíti a United büntetőjétA Derby az első meccsen magabiztosságával meglepte a manchesterieket és 1-0-ás előnyt szerzett magának.

    A visszavágót úgy kezdte a United, ahogy elvárták tőle, már az első perctől kezdve gólratörően játszottak. A 16. percben Nani cselezgetett a tizenhatos előterében, majd lőtt. A kapus, Roy Carroll belekapott a labdába, de az így is a hálóban kötött ki a kapufa érintésével.

    Nem sokkal később a második hazai gól is megszületett, Danny Welbeck önzetlenül passzolt John O’Shea elé, aki így hatalmas helyzetbe került. Az ír nem hibázott, ekkor már a Vörös Ördögök számítottak továbbjutónak. Még az első félidőben Rafael da Silva adta be a labdát, Carlos Tevez pedig a kapuba fejelte, így már 3-0-ra vezetett a United.

    A második játékrészt valamivel kisebb tempóban kezdte a bajnoki címvédő, így nagyobb terület jutott a Kosoknak. A 80. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, Giles Barnes pedig magabiztosan értékesítette a lehetőséget.

    Ekkor a Derbynak már csak egy gólra lett volna szüksége, hogy kiharcolja a hosszabbítást, de a kilenc perccel később az MU is tizenegyest kapott, Cristiano Ronaldo pedig nem hibázott. Az utolsó pillanatokban Barnes ismét villant, ezúttal szabadrúgásból, de a fehérmezeseknek már nem volt elég idejük, hogy megpróbáljanak mégegy gólt szerezni.

    Ma este dől el, hogy a Tottenham Hotspur vagy a Burnley lesz-e a United ellenfele a Wembley-ben rendezendő finálén.




    Témakör:
    Egyéb kupák

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: