• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Három angol az elődöntőben



    A Chelsea után tegnap a Manchester United és az Arsenal is továbbjutott a Bajnokok Ligájában, így ismét három angol csapat került a legjobb négy közé.

    Cristiano Ronaldo és Rio FerdinandA Unitednek 2-2-es hazai meccs után idegenben kellett kivívnia a továbbjutást az FC Porto ellen. Sir Alex Ferguson csapata ezúttal jobban figyelt a labdatartásra és jóval nyugodtabban játszott, mint az Old Traffordon és a portugálok sem voltak olyan bátrak, mint egy hete Angliában.

    A Vörös Ördögök a 6. percben a vezetést is megszerezték Cristiano Ronaldo révén. A védők talán nem gondolták komolyan, hogy 35 méterről lőni fog, ezért nem is támadták meg, csak ennyi kellett az aranylabdásnak, aki nagy erővel Hélton kapujába bombázott.

    Ezután a vendégek lassítottak a tempón és nem próbáltak újabb helyzeteket kialakítani, bár Ryan Giggs és Nemanja Vidic így is növelhette volna az előnyüket. A Porto legígéretesebb lehetőségeit a manchesteri tizenhatos előteréből megítélt szabadrúgások jelentették, de nem sikerült gólra váltaniuk egyet sem.

    A címvédő így 1-0-s diadalt aratott és 3-2-es összesítéssel továbbjutott az elődöntőbe. Ez volt az első alkalom, hogy angol csapat győzöt a Stadio do Dragaóban.

    Theo WalcottA nap másik meccsén az Arsenal fogadta a Villarrealt, az Emiratesben 1-1-es állásról folytatódott a két csapat párharca. Az első percekben mindkét gárda előtt adódott egy-egy helyzet, a gólcsend végül a 10. percben tört meg, amikor Cec Fabregas sarokkal tálalt Theo Walcott elé, aki nem hibázott.

    Sokan úgy gondolták, az Ágyúsok a 29. minutumban második góljukat is megszerezték, de, mint az a lassításokból is kiderült, Emmanuel Adebayor fejese után Rodríguez valóban a gólvonalról és nem a mögül tisztázott. Negyedórával a fordulás után már valóban növelte előnyét a londoni csapat, Adebayor volt a gólszerző.

    Hét perccel később a játékvezető Godin becsúszása után büntetőt ítélt a hazaiaknak, ezt a döntését többen kétségbe vonták, köztük Eguren is, aki reklamálás miatt megkapta második sárga lapját, így elhagyni kényszerült a pályát. A tizenegyest Robin van Persie magabiztosan értékesítette.

    Az Arsenal 3-0-ra nyert és 4-1-es összesítéssel jutott tovább. A legjobb négy között a Manchester Uniteddel kell majd megküzdeniük a döntőbe kerülésért.

    Az elődöntő párosításai:

    Chelsea-Barcelona

    Manchester United-Arsenal




    Témakör:
    Bajnokok Ligája

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: