• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-7.forduló-Összefoglaló



    A 7.forduló a válogatott szünet előtti utolsó forduló, és fontos az, hogy milyen morállal vágnak neki majd a hosszabb felkészülésnek a csapatok. Lássuk milyen eredmények születtek, és, hogy milyen fontosabb események történtek az Egyesült Királyság(a Cardiff hazai pályán játszott) futballpályáin. (a cikk a mérkőzések befejezése után frissül).premier-league-icon

    Manchester City-Everton 3-1
    A City egy bajnoki és egy BL vereség után akart javítani, az Everton pedig 3 győzelmes sorozatát akarta tovább nyújtani.
    A nyitó gólt nagyon hamar megszerezte az Everton:Jagielka hosszú passzából talált be Lukaku még a 16.percben, ezzel vezetett a vendégcsapat. Lukaku szezonbeli 4.gólja volt ez.
    Gyorsan válaszolt viszont a City: a meccs legjobb emberének választott Alvaro Negredo talált be Yaya Touré passzából.Touré középen bírkózott, kicsit szélebbről érkezett
    Rossz hír a City szurkolók számára az, hogy a 34.percben megsérült a City kapitánya, és a védelem oszlopa Kompany, akinek a helyére Nastasic érkezett.
    A szünetre viszont nem egyenlő állással fordultak a csapatok: Silva passzát kapta meg Agüero elég kicsavart helyzetben, de innnen erős lövéssel talált a kapuba.
    Az Everton nem nagyon nyílt ki, és a zárt védekezés nem feltétlenül a legjobb döntés akkor, amikor a csapat vesztésre áll.
    Pellegrini a 2.félidőben is kényszerűségből cserélt először, mivel a vérző Kolarov helyére érkezett Clichy az 58.percben.
    A helyzet a 69.percben még tovább romlott:Coleman lökdöste meg Zabaletat a 16oson belül, Moss pedig a 11es pontra mutatott. A gólszerző Agüero állt a labda mögé, és az alsó sarokba lőtte. Howard megérezte az irányt, viszont a labdát kiütni nem tudta, amely végül a fejéről visszapattanva jutott a hálóba.
    Később is volt helyzete a Citynek, és volt olyan időszak, amikor a kapuja elé szorította a City ellenfelét. Helyzete is volt bőven a hazaiaknak, viszont újabb gólt már nem tudtak szerezni, és ez nagyban volt köszönhető Howardnak is.
    A City végül meglehetősen simán húzta be a meccset, és így nyugodtabban készülhet a válogatott szünet miatt csak 19.én játszódó West Ham elleni, idegenbeli meccsre. Meglátjuk, hogy mit fognak majd mutatni.

    Liverpool-Crystal Palace 3-1
    A meccs egyértelmű esélyese volt a Liverpool, és ehhez méltóan is kezdett.
    Volt egy nagyobb helyzete a londoniaknak is még korán, Jerome révén, a csatár fejese viszont nem volt veszélyes.
    Nem úgy, mint Suarez, aki a 13.percben talált be:nagy kavarodás után került
    hozzá a labda,és az uruguayi estében lőtt a kapuba. 1-0 a Liverpoolnak.
    Rögtön utána megint a Pool veszélyeztetett, és be is talált:a 17.percben
    Sturridge etette meg cseleivel Delaneyt, és a teljes Palace védelmet, majd aztán a kapuba lőtte a labdát: 2-0 a Liverpoolnak, és még messze a meccs vége.
    A 36.percben Moxey szabálytalankodása után kap elég furcsa 11est a Liverpool csapata:Sterling esik el Moxey mellett, bár vitatható, hogy a védő lökött e egyet Sterlingen.Higgadtan értékesítette ezt Steven Gerrard.3-0.
    A mérkőzés ezen szakaszában nagyon aktív volt a Pool, majd később Moses hoz össze egy kapufát.
    A szünetbeli 3-0 mutatta azt, hogy a Pool otthon tartja mindhárom pontot, és így is lett. Gayle 77. percbeni gólja csak szépségtapasz volt, mivel a Pool 3-1re tudott nyerni, és így a Liverpool visszakapaszkodott az 1.helyre, addig amíg nem játszik a londoni páros.

    Fulham-Stoke City 1-0
    A meccs nem hozott csalódást a kevés gólra fogadóknak, mivel mindössze egyetlen gól esett a mérkőzésen: a 82.percben Bent talált be, és ezzel el is döntötte a 3 pont sorsát.
    Jol úgy látszik nem feltétlenül beszélt a levegőbe, mikor azt mondta, hogy benn tartja a csapatot. Bár hosszú még a bajnokság, de a közvetlen kiesőjelöltek ellen nyerni kell ahhoz a Fulhamnek, hogy benn maradjon a szezon végén.

    Cardiff City-Newcastle United 1-2
    A walesiek hazai pályán nem számítottak esélytelennek a szarkák ellen, viszont ez végül nem igazolódott.
    A meccs legjobbja a 2 gólt szerző Rémy, aki a 30. és a 38. percben is betalált, ezzel pedig nagyon nehéz helyzetbe hozta a hazaiakat. Érthető az, hogy a Newcastle miért akarta annyira megszerezni őt a tavaly télen.
    A 2.félidőben csak szépíteni tudott a Cardiff: Mutch passzából szerzett gólt Odemwingie az 58.percben. Ezzel nyitott lett a meccs, viszont egyenlíteni nem tudott már a hazai csapat.
    A Newcastle így megszerezte idei 3.győzelmét, ezzel pedig már 10 pontos, míg a Cardiff maradt 8 ponttal.

    Hull-Aston Villa 0-0
    Az előző fordulóban győztes csapatok találkoztak egymással a Kingston Communication Stadiumban, viszont végül egyikük sem folytatta a győztes sorozatot.
    A Villa 4-3-3-al próbálkozott, a sérült Benteke nélkül, míg 4-4-2vel rohamozott a hazai csapat.
    Gól nem esett a mérkőzésen, viszont ezen nem túlzottan kell csodálkozni, mivel 5 kaput eltaláló lövés volt mindössze.Bár a Villa többet próbálkozott, betalálni nem tudott, akárcsak a Hull.
    A döntetlen révén a Hull 11 pontos, míg a Villa 10 pontos.

    Sunderland-Manchester United 1-2
    A MU nem címvédőhöz méltóhoz kezdte a mérkőzést, mivel a fekete macskák már az 5.percben megszerezték a vezetést Gardner révén: Phil Jones felszabadítása nem volt tökéletes, amely Vidicről pattant Gardner elé, aki be is talált.
    A vendégcsapatnál a szünetben alapos beszélgetés lehetett, mivel a MU a 2.félidőre picit másképp futott ki, főleg hatékonyabban: Januzaj az 55. valamint a 61.percben is be tudott találni, az 55.ben Evra passzából, a 61.ben pedig kapásból lőtt a jobb alsóba. Nem hiába dicsérték sokan a csapat fiatal tehetségeit a szezon előtt, ezt igazolta is a belga 2 góljával.
    A folytatásban is voltak helyzetek, viszont betalálni már egyik csapat sem tudott, így végül a címvédő tudott nyerni, aki így már 10 pontos, és felkapaszkodott valamennyire a tabellán is. A Sunderland küzdött, vezető gólt szerzett, helyzeteket dolgozott ki, viszont ez most semmire sem volt elég a vörös ördögök ellen. A fekete macskák így a meccs után is maradnak 1 ponttal az utolsó helyen, és kezdenek egyre jobban emlékeztetni mindenkit a tavalyi QPR-ra, amely szintén nagyon későn, decemberben szerezte meg a szezonbeli első győzelmét(a Fulham ellen), és a szezon végén ki is esett a Championshipbe. Meglátjuk, hogy a Sunderland tud e változni a rossz start után.

    Norwich City-Chelsea 1-3
    A Chelsea csapata már meglehetősen gyorsan megszerezte a vezetést, Oscar révén a 4.percben. Ez szünetig ki is tartott.
    Pilkington viszont kiegyenlített a 68.percben, és meglehetősen sokáig úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a meccs.Végül behúzta viszont a meccset a Chelsea, mivel a 85.percben Hazard, a 86.ban pedig Willian talált be, így a vendégek a BL után a bajnokságban is nyerni tudtak.

    Southampton-Swansea City 2-0
    Az Európa Liga meccs után most nem tudott nyerni a Swansea csapata, amely a szentek otthonában szenvedett vereséget.
    A hazaiak a 19.percben megszerezték a vezetést Lallana révén, és az első félidőben nagy változás már nem is történt.
    A 2.félidőben sem volt gól sokáig, és csak a 4 sárga lap színesítette valamennyire a meccs képét.
    A 83.percben bebiztosította a győzelmet a hazai csapat: Rodriguez talált be.
    A Swanseanak volt több helyzete a meccsen, viszont ezeket nem tudta értékesíteni, így a Southampton otthon tartotta mind a 3 pontot.

    Tottenham-West Ham United 0-3
    A forduló legnagyobb meglepetése született a White Hart Lane-en, mivel a Tottenham csapata 3 gólos vereséget szenvedett a West Hamtől.
    A Spurs irányította a meccset, már ami a labdatartást illeti. A West Hamnek több helyzete is volt, és ezeket egész jól használta ki, mivel úgy szereztek 3 gólt a kalapácsosok, hogy mindössze 5 kaput eltaláló lövésük volt.
    Az első félidőben 1 kaput eltaláló lövés volt összesen, a 2.félidőben viszont felpörögtek az események, főleg a vendégeknél.
    Ried a 67., Vaz Te a 73., Morrison pedig a 80.percben talált be, így a West Ham meglepően simán tudott nyerni az ellen a Tottenham ellen, amely a meccs toronymagas esélyese volt.
    A Spurs így szépen visszacsúszott, míg a West Ham elmozdult a közvetlen veszélyt jelentő zónából, viszont a 18.Norwich csak 1 pontra van tőlük. Messze még a bajnokság vége, kiélezett harc lesz úgy a bajnoki címért, mint a bennmaradásért.

    West Bromwich Albion-Arsenal 1-1
    A jó formában levő West Brom esélytelenként futott ki a gyepre az Arsenal ellen, viszont végül 1 pontot otthon tudott tartani a birminghami gárda.
    A West Brom nyitott:a 42.percben Yacob talált be Amalfitano passzából.
    A 2.félidőre előnnyel futott ki a WBA, viszont ezt végül nem tudta megtartani:a 63.percben Wilshere talált a kapuba a nemrég visszatérő Rosicky passzából.
    A meccsen több gól már nem esett, így az Arsenal idei első döntetlenjével 16 pontos, és 1., köszönhetően a több lőtt gólnak. A WBA 9 pontos, és a 12. helyről várhatja a válogatott szünet utáni folytatást.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: