• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-20.forduló-Összefoglaló!



    Az év első fordulójában számos érdekes eredmény született, viszont a dobogós helyen álló csapatok sorrendje nem változott.
    313px-Premiership_trophy
    Swansea-Manchester City 2-3
    A City nyitotta az Új Évet, méghozzá egy győzelemmel.
    A vendégek már elég korán nyitottak, a 14.percben, Fernandinho révén, és a vezetésük meglehetősen sokáig tartott. Mikor már mindenki azt hitte, hogy szünetben is 0-1 lesz az eredmény, akkor jött Bony a 47. percben, aki De Guzman passzából lőtt gólt.
    A 2.félidőben viszont 8 percen belül 2 gólt is szerzett a City: az 58.ban Yaya Toure, míg a 66.ban Kolarov talált be.
    A hazaiaknak csak egy szépítő gólra futotta már, Bony révén, a 91.percben. A City így nyerni tudott, és élen maradt addig, amíg az Arsenal nem játszott, míg a Swansea a forduló után a 13.helyen áll.

    Arsenal-Cardiff 2-0
    Az Arsenalnak nyerni kellett ahhoz, hogy visszakerüljön az 1.helyre, így elég nagy nyomás alatt kezdhették meg a meccset az ágyúsok.
    Az ágyúsok nagy fölényben játszottak, viszont a gólszerzés nem nagyon jött össze a Giroudt, Özilt, és Ramseyt is nélkülöző hazai csapatnak.
    A meccs vége felé közeledtünk már, amikor megszületett a találkozó első gólja: a 64.percben Podolski helyére érkezett Bendtner, aki a 88.percben megszerezte a vezetést. A meccs végéig még egy gól esett: a 92.percben Wilshere passzából Walcott talált be.
    Az Arsenal így visszatért az 1.helyre, 1 pont előnnyel a City előtt, míg a Cardiff az épp bennmaradó 17.helyen áll jelenleg, viszont csütörtökön végre új edzőt kapott, amikor is Ole Gunnar Solskjaert nevezték ki a walesi csapat élére.

    Crystal Palace-Norwich 1-1
    Az alsóházi rangadón a Norwich a 39.percben szerezte meg a vezetést: Hooper passzából talált be Johnson.
    A vendégek vezetése viszont csak 5 percig tartott, amikor is Puncheon talált be büntetőből.
    A szünetben így 1-1 volt az állás,és a 2.félidőben sem volt sokkal több akció. A 2.félidő egyik kiemelkedőbb eseménye az volt, hogy Leroy Fer a 82.percben megkapta a 2.sárgáját, és így a pirosat is.
    A fennmaradó időben viszont nem tudta kihasználni előnyét a Palace, így pontosztozkodás lett a meccs vége.
    A Palace így visszaesett a 18.helyre, mivel nyert a Fulham, míg a Norwich a 15.helyen áll.

    Fulham-West Ham 2-1
    A londoni rangadón a West Ham szerezte meg a vezetést: a 7.percben Diame talált a kapuba.
    A vendégek vezetése viszont nem tartott ki a félidőig, mivel a 32.percben Sidwell talált be Duff passzából.
    Az állás 1-1 volt a szünetben is, majd a 2.félidő 66.percében Dimitar Berbatov talált be, Scott Parker passzából.
    A vereség nagyon rosszul jött a West Hamnek,mivel 15 ponttal a 19.helyen áll így, míg a Fulham a győzelemmel feljött a már bennmaradó 16.helyre.

    Liverpool-Hull 2-0
    A Pool 2 vereség után szerezte meg újra a győzelmet, ezzel pedig a szintén liverpooli Evertont nyomta le a 4.helyről.
    A Pool Agger 36.percbeli fejese révén nyitott, így már szünetben vezetni tudott. A 2.félidőben, az 50.percben Suarez szerezte meg szezonbeli 20.gólját, ezzel téve biztossá a hazaiak számára a vezetést.
    A Pool be tudta húzni a győzelmet így hazai pályán, így már 39 pontos, és jelenleg úgy áll a 4.helyen, hogy 6 pont a lemaradása az 1.helyezett Arsenallal szemben. A Hull jelenleg a 10.helyen áll, 23 pontjával.

    Southampton-Chelsea 0-3
    A szentek jól kezdték a bajnokságot, bár az utóbbi időben kicsit megakadt a szekér náluk.
    A Chelsea ellen is jól tartották magukat, és a vendégek a meccs első gólját csak a 60.percben tudták megszerezni, amikor is Torres talált be.
    Mourinho ezen a meccsen is jól cserélt, mivel a Chelsea 2. és 3. gólját az 53.percben pályára lépett páros szerezte meg:a 71.percben Oscar passzából talált be Willian, míg a 82.ben Hazard passzát Oscar értékesítette.
    A Chelsea így végül simán nyert, így maradt a 3.helyen, 2 pontra az Arsenaltól, míg a kicsit kifulladó Southampton továbbra is a 9.helyen áll.

    Stoke-Everton 1-1
    A meccs esélyese az Everton volt, viszont a Stoke csapata volt az, amely megszerezte a vezetést, nem az esélyes és több kapufát is lövő Everton: az 50.percben Assaidi talált be.
    Hajtott az Everton csapata, legalább 1 pontért, és végül össze is jött nekik a várva várt gól: Leighton Baines a 92.percben belőtte a büntetőt, amely által végül 1 pontot szerzett az Everton.
    A Stoke így 22 pontos, és a 12.helyen áll, míg az Everton a döntetlennel 38 pontos, és úgy áll az 5.helyen, hogy 1 pontra van tőlük csak a 4. helyen álló városi rivális.

    Sunderland-Aston Villa 0-1
    Meglehetősen sótlan meccsen nyert az Aston Villa csapata a Sunderland ellen, idegenben.
    A mérkőzés egyetlen gólját Agbonlahor szerezte a 15.percben. Később is volt helyzete a Villanak, viszont gól már nem született ezután.
    A Sunderland így az utolsó helyen maradt, 14 ponttal, míg a Villa feljött a 11.helyre, 23 pontjával.

    West Bromwich Albion-Newcastle United 1-0
    A mérkőzés esélyesének a szarkák számítottak, végül viszont a WBA csapata tudta behúzni a 3 pontot.
    A Newcastle kezdte jobban a meccset, viszont a WBA került inkább előnybe, miután Debuchyt a 61.percben kiállították.
    Helyzetekben valamint labdatartásban is jobb lett a West Brom csapata, viszont gólt csak a meccs legvégén tudtak szerezni:a csereként beállt Matej Vydra harcolt ki büntetőt, amelyet a 86.percben Berahino vágott be, így nyerni tudott a West Brom 3 döntetlen után.
    A gól után érkezett a pályára Gera Zoltán, aki a 88.percben jött be Nicolas Anelka helyére.
    A győzelemmel a West Brom feljött a 14.helyre, míg a Newcastle egymás utáni második vereségével is maradt a 8.helyen.

    Manchester United-Tottenham Hotspur 1-2
    A jó formában levő MU fogadta azt a Tottenhamet, amely szintén nem a legrosszabb formában volt.
    A MU elég jól kezdte a mérkőzést, és a Spurs leginkább csak a védekezésre koncentrált, így meglehetősen váratlanul érte a hazaiakat az, amikor a 34.percben Christian Eriksen beadásából Emmanuel Adebayor fejelt gólt, ezzel pedig vezettek a sarkantyúsok.
    A vörös ördögök továbbra is irányították a meccset, de egy kis hiba mindig került a befejezésbe, így szünetben is a Spurs volt az, aki vezetett.
    A 2.félidőben pedig Lennon tört kapura, majd Christian Eriksen szerezte meg fejjel a meccs második gólját, így már két góllal vezetett a londoni csapat.
    A bekapott gól után tovább támadt a hazai csapat, amely a 67.percben talált be: Januzaj indította Welbecket, aki be is talált. A MU tovább próbálkozott, hogy legalább 1 pontot megmentsen, viszont az egyenlítés már nem jött össze a hazai csapatnak.
    A Spurs a tavaly 26 éves rossz sorozatot tört meg az Old Traffordon, most pedig újra nyerni tudott. A Spurs így 3 ponttal ellépett a címvédő Unitedtól, és úgy áll a 6.helyen, hogy mindössze 2 pontra van tőlük a 4.helyezett Pool, míg a United 34 pontos, és a 7.helyről várja a folytatást, úgy, hogy 5 pontra van tőlük a Liverpool, míg az 1.hely már 11 pontra van.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: