• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Premier League-30.forduló-Összefoglaló  A 30.fordulóban úgy a kiesés, mint a bajnoki címért vívott harcban fontos meccseket rendeztek, és lassan kezd az is meglenni, hogy ki fogja megnyerni az angol Premier League küzdelmeit a szezon végén, köszönhetően annak, hogy a nyitómeccsen a címvédő vereséget szenvedett.

  Everton-Manchester City

  A nyitómeccs máris meglepetéssel kezdődött, mivel a City nem tudta csökkenteni a hátrányát a később játszó MU-val szemben.
  Az Everton egyenlő társa tudott lenni a Citynek, bár a címvédő több alkalommal lőtt a kapura, de a cserekapus, Muchaval nem tudtak mit kezdeni ők sem. Még azt is elbírta a hazai csapat, hogy a 61.percben Pienaar összeszedte a 2.sárgáját.
  A City a fél órányi emberhátrányt se tudta a maga javára fordítani, így lassan már kezd eldőlni az, hogy ki is nyeri meg a 2012/2013-as Premier League bajnoki címét.

  Aston Villa-QPR
  A QPR nyitott Jenas góljával, és úgy tűnt, hogy a QPR jó formája tovább tart. A legrosszabbkor, az első félidő hosszabbításában egyenlített ki a Villa Agbonlahor révén.
  A csapatok a 2.félidőben is jól játszottak. Előbb Weimann vitte előbbre a hazaiakat az 59.percben, amit aztán Townsend hozott egálra.
  Hogy Weimann szerepe még inkább hangsúlyos legyen, a 81.percben adott gólpasszt Bentekenek.
  A QPR erre már nem tudott válaszolni, így a Villa nehezen, de otthon tartotta mind a 3 pontot, ezzel már 17., míg a QPR 23 pontjával maradt utolsó.

  Southampton-Liverpool
  A szentek 3-1re győzték le a Poolt, így kezd biztosabb lenni a bennmaradásuk. Schneiderlin már a 6.percben nyitott, aztán Lambert a 33.ban növelte az előnyt. Coutinho révén az első félidő hosszabbításában még megcsillant a Pool számára a pontszerzés lehetősége, így a 2.félidő nagyrésze nyitott volt.
  Ezzel viszont nem nagyon tudott mit kezdeni a Pool, és a 80.percben berúgta a 3.gólt is a hazai csapat, az első gólpasszt adó Rodriguez révén.
  Érdekes hír még az, hogy Gulácsi is szerepet kapott a meccsen, igaz, hogy csak a cserepadon tudta végignézni a meccset.

  Stoke-West Bromwich Albion
  A Stoke a szezon elejét idézte azzal, hogy gól nélküli döntetlent ért el a WBA ellen.
  A meccs meglehetősen kiegyenlített volt,amit úgy az eredmény, mint a kapura tartó lövések száma mutatta.
  A Stoke ezzel egyre biztosabb a bennmaradásában, a WBA viszont elszalasztott egy nagy lehetőséget, lévén, hogy beelőzhette volna a vereséget szenvedő Liverpool gárdáját.

  Swansea-Arsenal
  Az ágyúsok 2-0ra nyertek,így még nem kell teljesen lemondjanak a BL szereplésről.
  A Bayern elleni siker is buzdíthatta a csapatot, valamint az, hogy ha nem nyernek, egyre messzebb kerülnek a céluktól.
  A gólnélküli félidőt követően a 2.félidőben megindult a henger, és az Arsenal be is talált. Az ágyúsok irányították a meccset, ezt mutatja a 2-11es kapura lövési mutató is.
  Nacho Monreal és Gervinho révén az Arsenal már 50 pontos, ezzel pedig 4 pontra közelítették meg az egy meccsel többet játszó Spurs csapatát.
  Az Arsenal kiesett a BL-ből, de jövőre is ott akarnak lenni, és lehet, hogy ez megint csak a Tottenham kárára fog csak összejönni nekik.

  Manchester United-Reading
  A MU csak annyit adott ki magából, amennyit nagyon muszáj volt, és így is behúzta a meccset.
  Nagy szerepe volt a gólban Rio Ferdinandnak is, akit SAF is kiemelt a meccs után, mivel ritkán jön fel a középpályára, de akkor nagyon hasznos. Most is gólpasszt adott a lehetséges eligazoló angol válogatottnak, Wayne Ronneynak.
  Kiemelték azt is, hogy milyen nagyszerű csapat a Reading, viszont a kísérleteiket nem koronázta siker.
  Játszani fog a MU még a Chelsea valamint az Arsenal ellen is, viszont nem hiszem, hogy ne szereznének 9 forduló alatt legalább 13 pontot, és itt még azt sem vettük figyelembe, hogy a City sem éppen 9/27es formát fog mutatni.

  Sunderland-Norwich
  A döntetlenkirály nem akart lemaradmi a Stoke mögött, és a Sunderland ellen megszerezte idei 13.döntetlenjét.
  Már a 40.percben kialakult a végeredmény Hoolahan valamint Gardner góljai révén, így a 2.félidőre nem maradt már találat a nézők számára.
  A Sunderland irányította a meccset, ezt mutatja a 64/36os labdatartás is, valamint a 9-3as kapura tartó lövés arány is.
  A fekete macskák jobban meg akarták nyerni a meccset, viszont csak 1 pont jött össze nekik.
  Egyre élesebb a harc a bennmaradásért, mert 3 csapat is van 1 pontra egymástól, a 15.Sunderland, a 16. Southampton, valamint a 17. Villa.

  Tottenham-Fulham
  A Spursnek nagy szüksége lett volna a 3 pontra, mivel a dobogós helyért mentek versenyt a Chelseavel, valamint a 4.helyért az Arsenallal.
  A 120 perces csütörtöki meccs nem lehetett túl jó a hazaiaknak, mivel ezen a meccsen nem tudtak betalálni.
  Az 52.percben viszont a Fulham megeresztette 2 kapura tartó lövésének egyikét, és Berbatov révén ez gól is lett.
  A bolgár gólja végül 3 pontot ért a Fulham számára, mely így már 36 pontos, és kezd egyre biztosabb lenni a bennmaradásában.
  A Spurs hiába próbálkozott az egyenlítéssel, nem jött össze nekik. Nemrég még a 2.helyért ment a csapat, most viszont lehet, hogy csak 1 pont előnye marad az Arsenallal szemben.

  Chelsea-West Ham United
  A londoni csatán a kékek 2-0ra nyertek, ezzel pedig nagy lépést tettek a 3.hely felé, mivel jelenleg 1 pontos, valamint 1 meccses előnyük van a Spurs előtt.
  A Chelsea Lampard és Hazard révéné talált be, a 19. és 50.percben.
  Jól jött ez a csapatnak, mivel ezelőtt nem voltak annyira nagy formában, viszont ezzel valamelyest jobb irányba terelhetik a szezonjukat, amit még az Európa Ligában is megkoronázhatnak.
  A Chelsea minden téren jobb volt, és ez végül a 3 pontban is meg tudott mutatkozni.

  Wigan-Newcastle
  A hazaiakat feldobta az, hogy a Kupában nyerni tudtak, és ezáltal már az elődöntőben vannak. Egyetlen bökkenő van csak: az, hogy a csapat nem áll bennmaradó helyen.
  Ez ellen akartak tenni az EL-ben elfáradt Newcastle ellen, és ez sikerült is nekik.
  Beaseujour révén a 18.percben betaláltak, és ez egészen a 72.percig tartott, amikor Cissé passzából Santon egyenlített ki.
  Hogy mégis otthon maradjon mindhárom pont, azért Koné tett még nagyon sokat, aki a 90.percben betalált.
  Ezzel még tovább bonyolódott a helyzet. A Wigan a DW Stadiumbeli győzelme révén 27 pontos, viszont az előtte álló Villa és Southampton is nyerni tudott, így a lemaradásuk még mindig 3 pont, bár legalább a Sunderlandhez közelebb kerültek.

  Most elég hosszas szünet következik a válogatott szünet miatt, és a szurkolók a Premier League küzdelmeit legközelebb csak március 30.án fogják látni.
  Témakör:
  Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Magyar vonatkozású hírek, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály), Válogatott

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: