• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Sir Alex Ferguson reménykedik Cristiano Ronaldo újraigazolásában!



    Sir Alex Ferguson azt mondja, hogy egy napon szeretné viszontlátni a Manchester Unitedben Cristiano Ronaldot, de ” ez még messze van”.

    Ronaldo 6 évet töltött a Unitednál, mielőtt világrekordnak számító 80 millió fontért igazolt a Real Madridhoz 2009-ben, akivel most találkoznak a BL legjobb 16 csapata között. Arról kérdezték Fergusont, hogy Ronaldo visszajönne e, hogy játsszon a Unitednek: ” Én nem látom ezt. Szeretném ezt látni, de ábrándos az, hogy erre gondoljak. Először is, mennyibe kerülne visszahozni őt a Real Madridtól? És másodszor, nincs semmi esély arra, hogy eladják őt.
    ” Soha sem lehet tudni. Nem tudom, hogy meddig tart a szerződése. Lehet, hogy a karrierje során még más klubhoz is akar menni, de én reménykedek, hogy visszajönne. De még sok van addig.”
    Ronaldo szeretete a United iránt, ahol BL-t, 3 Premier League-t, FA-Kupát, valamint 2 Ligakupát nyert, ki lett emelve, amikor is a spanyol AS-nak azt nyilatkozta, hogy nem fog ünnepelni, ha betalál a Bajnokok Ligájában. ” Nem akarok ünnepelni, ha betalálok a Unitednak”, mondta. ” Még mindig beszélek Fergusonnal. Hiányzik, és hiányzik a MU is. Jól éreztem magam itt: olyan volt, mint egy család. 6 gyönyörű év volt, és barátok vagyunk a csapattársakkal. Meg kell, hogy köszönjem nekik, hogy a Realhoz kerülhettem. Nélkülük nem lettem volna az a játékos, aki vagyok most.”
    Ferguson szerint Ronaldo bátorsága az egyik olyan tulajdonsága, ami a legjobbak közé helyezi. ” A nagy játékosoknak megvan ez. Minden nagy játékos, legfőképp a csatárok rendelkeznek ezzel-Denis (Law), (George) Best- mindig megszerzik a labdát, nem érdekli őket, hogyan is sikerül. Megszerzik a labdát, nem számít a kihívás.” mondta a United edzője.
    ” Több formája van a bátorságnak, és ez a fajta a legjobb. Kaphatsz olyanokat, akik átmennek a falon, akik repülnek, ők azok, akik bekötött fejjel is játszanak, de megvan a bátorságuk arra, hogy megszerezzék a labdát minden alkalommal.”
    Arról kérdezték, hogy Ronaldo a legjobb, aki a keze alatt volt: ” Nagyon szerencsés voltam Scholessal és Giggssel, fantasztikusak voltak-Cantonaval. Ők biztos ezen a részen vannak, ez nem kérdéses.”
    Ferguson azzal viccelt, hogy nehéz lesz megállítania Ronaldot.” A szerződése a Reallal tartalmazza, hogy nem játszhat ellenünk- úgy gondolom kegyvesztés lenne, ha játszana ellenünk. Nem hű hozzánk! Egy dolog biztos, hogy nagyszerű fogadtatásban lesz rész, ha visszatér az Old Traffordra, és még jobbra, ha pályára lép. Aztán lehurroghat mindent, amit akar.
    A Real vezetőedzője, José Mourinho, először akkor hívta fel magára a figyelmet, mikor ünnepelt az Old Traffordon, akkor amikor továbbjutott a Portoval a BL-ben 2004-ben.
    Ferguson így nyilatkozott: ” Nem voltak jó meccseim José ellen, ezt javítanom kell. A figyelem Ronaldora fog irányulni. Egy fantasztikus harc lesz, és reméljük, hogy úgy érkezünk vissza, hogy lesz esélyünk, és az egész hely felbojdul. Elég régóta nem volt jó európai meccsünk, lévén, hogy tavaly nem mentünk tovább a csoportkörből. Ez egy nagy lehetőség a Unitednak, hogy újra megmutassa magát az európia labdarúgásban.”

    Forrás: www. guardian.co.uk




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: