• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 18. forduló-Összefoglaló



    Sok érdekes esemény történt a PL 18. fordulójában, vegyük most sorra ezeket.


    Wigan-Arsenal


    Elsőre könnyű meccsnek tűnt ez az Arsenal számára, viszont Walcottéknak nem ment annyira könnyen ez. Az első félidő végén még nem volt gól, és a tempó sem volt annyira észveszejtő.
    A második félidőre az Arsenal talán határozottabban ment ki, és ez meg is látszott: a 60. percben az ágyúsok Walcott révén 11-eshez jutottak. A helyzet nem volt éppen annyira egyértelmű, viszont a 11-est meg lehetett adni. A büntetőt a Fulham ellen rontó Mikel Arteta tudta értékesíteni, elég laza módon, félmagasan, a jobb oldalra, míg Al-Habsi elindult a másik irányba. Ezután visszavettek az ágyúsok is, és bár helyzetek voltak mindkét helyen, mégsem esett több gól. A Wigan egyenlőre maradt a helyén, míg a többi meccs nem megy le, az Arsenal viszont jelenleg megelőzi mindkét londoni ellenfelét, és jelenleg 3. helyen áll, viszont még van 9 meccs a fordulóból.

    Mancheser City-Reading


    A címvédő volt alapvetően a meccs esélyese. A hazai védelem sem éppen a legerősebb összeállításban állt fel, a Zabaleta-Kolo Toure-Nastasic-Rekik négyes nem éppen a legerősebb, amit el lehet képzelni a Citynél. A 94es születésű holland védő, Rekik számára mindenképpen emlékezetes marad ez a meccs, lévén, hogy most tudott debütálni a Premier Leagueben a Manchester Citynél.
    A hazaiak az első félidőben próbálkoztak bőszen, de a labdabirtoklás valamint a szögletek kivételével sok mindent nem értek el a kékek. Sok helyzetükből a félidőben nem tudtak egyet sem értékesíteni, legyen szó Barryről, vagy akár csak Tevezről, de az első 45 percben vagy Federici volt jó helyen, vagy a hazaiak voltak pontatlanok.
    A 2. félidőben is folyatódtak a City támadásai, és ez alól csak ritkán tudott felszabadulni a Reading, például egy szabadrúgásnál, veszélyes helyről, amit Pogrebnyak elleni fault miatt ítéltek meg nekik, de a vendégek ezt nem tudták kihasználni.
    Szoksásához híven Mancini behozta Dzekot, rájött arra, hogy nem túlzottan érdemes a bunkerező Reading ellen 2 védekező középpályással játszani. Tevez helyére jött Sinclair, aztán elég veszélyes helyzete volt a Readingnek is, ami azért elég ritka volt a meccs folyamán. Ugyanennél a helyzetnél volt egy 11-es gyanús helyzet is, viszont csak a gyanú maradt, mivel a bíró nem adott 11-est az érdekes helyzet után.
    Csak teltek a percek, és a City támadott, de nem talált túlzottan gólt a 90.percig. Aztán érkezett a Reallal is összehozott David Silva, és a szurkolók által csak Merlinnek hívott spanyol passzából betalált a védekező középpályás Gareth Barry, aki 3 pontot hozott össze a csapat számára. A 10-es számú játékos picit később még kibikázott egy labdát a 16os környékéről, amikor a Reading is megpróbált támadni.
    Végül csak a remény maradt a vendégek számára, hogy pontot szerezzenek. A City ha nehezen is, de sikerült legyőzze a sereghajtót. Valószínű, hogy az Etihad népe simább győzelemre vágyott, de végül, ha nehezen is, de meglett a 3 pont.

    Newcastle United-Q.P.R.

    A kiesési rangadón az első félidőben sok érdekesség nem történt, kivéve akkor, ha Ferdinand sárga lapját nem tartjuk annak.
    A másdodik félidőben kicsit azért élénkültek az események. A hazaiak labdatartása picivel jobb volt, viszont egy ideig még ezzel sem mentek sokra. A kapura tató lövéseknél is ők vezettek. A 3 pont sorsát végül a Cissé helyére bejövő Ameobi döntötte el, aki a 81. percben szerzett góllal tudta megszerezni a győzelmet, ami Pardew csapata számára életmentő lehet.
    A QPR első vereségét szenvedte el Harry Redknapp irányítása alatt, egy olyan meccsen, ahol 1 pont kinézett volna nekik. A Newcastle feljebb kapaszkodott, a QPR pedig maradt egyenlőre az utolsó előtti helyen.

    Southampton-Sunderland


    A másik alsóházi rangadón legalább a háló már megzörrent az első félidőben, a kicsit jobb helyen álló fekete macskák megszerezték a vezetést az előretolt ék, Fletcher 42. percben szerzett gólja révén.
    A 2. félidőben azért próbálkozott a vendégcsapat is, mutatja is ezt a jobb labdabirtoklás, valamint a több szöglet, valamint a több kapura tartó lövés is, de nem sikerült a hazaiaknak az egyenlítés, így a fekete macskák a MU elleni vereség után életjelet adtak magukról, és ezzel a győzelemmel 4 pontra távolodtak el a kiesőzónától, amit most a Wigan nyit, a maga 15 pontjával.

    Tottenham Hotspur-Stoke City

    Az első félidő sajnos a rossz meccsre szóló előrejelzést igazolja, eleddig még nem esett gól a White Hart Lane-en. A hazaiak labdabirtoklása, valamint kapura tartó lövése is több volt, viszont ez az eredményjelzőn még nem mutatkozik meg a 45. perc végén. Crouch egyenlőre csak a padon csücsül a vendégeknél.
    A 2. félidőben sem esett gól, akármennyire is próbálkozott a hazai csapat, amely szinte minden téren jobb volt. A 63/37es labdatartás elég mutatós, viszont ezzel semmit nem értek a hazaiak, lévén, hogy a Stoke védelme ellen tudott állni a sarkantyús rohamoknak. Ha a Stoke támadásai is olyan jók lennének, mint a védelme, akkor sokkal előrébb lehetnének. Ők is próbálkoztak, a hórihorgas Crouch is bejött, de maradt a 0-0. Ebben az a legszebb, hogy mindenkinek 30 pontja van a 3. és 6. hely között. Ez lehet, hogy változik, ha a Chelsea győzni tud, mivel akkor a kékek 32 ponttal rendelkeznének, ami pont a dobogóra lenne elég.

    West Bromwich Albion-Norwich City


    Egy félidő után ez tűnik egyenlőre a leggólgazdagabb meccsnek.
    A vendégek Snodgrass lévén megszerezték a vezetést még a 23. percben. A jobb oldali középpályás góljára viszont tudott válaszolni a W.B.A., éppen a Lukaku mögött játszó Gera Zoltán lévén, aki a 44. percben.
    A 2. félidőben is a hazaiak próbálkoztak jobban, bár a labdatartás pont egyenlő volt. Az X2-re fogadók sajnálatára Lukaku változtatott az 1. félidő végi helyzeten. A Chelseatől kölcsönvett fiatal támadó a 82. percben betalált Popov passzából, így több sorozat is megszakadt. A Norwich PL-beli veretlensége október óta állt, ez most megszakadt. A WBA 3 meccse nem rúgott gólt, most kettőt is, és a Sunderland elleni győzelem után újra nyert.

    West Ham United-Everton

    A vendégek indultak esélyesebbként ennek a meccsnek, viszont a West Ham tudta megszerezni a vezetést, méghozzá Cole révén, még a 14. percben. A csapat ezt elég hosszan tudta tartani, lévén, hogy szünetben még nekik állt a zászló. Az Everton megrázta magát a 2. félidőben, és Anichebe révén a 64. percben ki is tudott egyenlíteni. A csereként behozott Maiga a 64. percben sárgult be, de ettől még rosszabban járt az a Carlton Cole, aki piros lapot kapott a 67. percben, megnehezítve a csapata dolgát, mely már így is kevesebbet birtokolta a labdát.
    Az Everton számára jól jött az emberelőny, mivel ez után tudta megszerezni a vezetést is, Pienaar lévén, a 73. percben. Ez a gól végül is 3 pontot ért a liverpooliak számára. Az emberelőnyt így ki tudta használni a vendégcsapat, más kérdés az, hogy mi lett volna akkor, ha 11 a 11 ellen harcoltak volna. Az Everton ezzel feljött az ideiglenes 4. helyre, és, hogy itt Karácsonyozik e, az csak a Chelsean múlik.

    Liverpool-Fulham

    Aki kicsit később eszmélt rá, hogy a meccs fél 7kor kezdődött, az konstatálhatta, hogy már vezet a Pool. Egy szöglet után Shelvey kavart benn, de amúgy is lesen volt. A labda így a szlovák védőhöz, Skrtelhez került, aki bombaerős lövéssel talált a kapuba. A Pool az elején nyomott nagyon, Downing is messziről kínálta meg egy lövéssel egykori Boro-s csapattársát, de a labda nem ment kapura végül. A meccs előtt amúgy csak Suarez és Gerrard rendelkezett több, mint 1 szezonbeli góllal idén a Poolnál, ebbe a klubba csatlakozott Skrtel is.
    Az eső csendesen esett, a meccs is elég csendesen csordogált. Skrtel még egy fejessel is próbálkozott, viszont abból nem lett végül semmi. A 8. perc óta tartó gólcsendet a Pool játékosai akarták inkább megtörni, és ez sikerült is végül nekik. A Pool támadott, és a labda Downinghoz keveredett, aki észrevette a keresztbe mozgó Gerrardot, és a csapatkapitány sikeresen megduplázta csapata előnyét.
    A Pool ezután sem adta fel az első félidőben a támadást. Suarez passzolt a 19 éves Susonak, a spanyol viszont nem tudott élni a felkínált helyzettel, a labda a kapu mellett gurult el. A fiatal játékos amúgy idén már 8. alkalommal kap lehetőséget a csapatban, ami azért mutatja, hogy nem hiába mondták rá a Cadiznál, hogy nagyon jó játékos lehet belőle.
    Kicsivel a szünet előtt Shelvey maradt a földön, amikor is a 16-oson belül ütközött Hangelanddal, viszont vissza tudott térni a pályára.
    A 2. félidő elsőre mintha az első ismétlése lett volna, mivel a Pool most is elég hamar megszerezte a gólt. Az előtte gólpasszt adó Downing most saját maga is betalált, az 52. percben már 3-0 volt a vörösöknek. A Fulham első szögletéből is lehetett volna valami, de a Rodallega fejére tett labda túl magasan érkezett, így a nyáron a Wigantől hozott csatár nem hozott ekkor nagy változást, bár aktívabbnak tűnt, mint a kezdő sípszótól a pályán levő Berbatov.
    Rodallega érkezésével talán kicsit felélénkültek a londoniak, de egy szabadrúgásból elért kapufára volt képest csak ő is.
    A végén még a Liverpool is betalált, egy szöglet után Luis Suareznek sikerült megszerezni a csapat negyedik gólját.
    A Pool szezonbeli legnagyobb győzelmét, a Fulham szezonbeli legnagyobb vereségét szenvedte el az idén. Az Evertontól 5 pontra van jelenleg a Pool, így még simán reménykedhet akár egy BL helyben is, függően attól, hogy mennyire fog kitartani a Fulham ellen látott forma.

    Swansea-Manchester United

    A listavezető abban a tudatban látogatott Walesbe, hogy tudta azt, hogy a City nyert azelőtt, így már csak 3 pont az előnye.
    Ebben a tudatban is mentek neki a meccsnek, és elég hamar, a 16. percben már gólt szereztek. Egy szöglet után Evra ugrott a legjobban, és ezzel sikerült megszereznie fejjel a vezetést a vörös ördögök számára.
    Ferguson fiai a meccs előtt is tudták azt, hogy a kicsit rosszabb formában levő Swansea még veszélyes lehet ellenük, annak ellenére is, hogy most a walesiek nincsenek az első 10-ben. Ezt bizonyították is Laudrup fiai. Egy lövést még hárítani tudott a MU spanyolja, David de Gea, viszont Michu bevágta a kipattanót, jelezvén, hogy nem kell itt vendégsikerre számítani. Félidőig maradt is változatlan az eredmény. A spanyol már a 13. góljánál tart így.
    A második félidőben látszott az, hogy a MU mindenképp 3 pontért utazott ide, és enélkül nem nagyon hagyná el a pályát. Rooneyék támadtak is bőszen, de vagy ők lőttek rosszul, vagy a visszatérő Vorm tudott hárítani. A MU egyértelműen fölényben volt, viszont ezzel nem nagyon tudott mit kezdeni. Érdemes még megemlíteni azt, hogy a hazaiaknál miért is szerzett Williams sárgát. Történt ugyanis, hogy Van Persie ellen szabálytalankodtak, és mikor a holland a földön feküdt, akkor Williams erővel kirúgta a labdát, pont fejbe. Elég szándékosnak nézett ki, így érthető volt is RvP idegessége, aki elég heves vitába keveredett a walesivel, aminek végül a 27 éves játékvezető, Michael Oliver vetett véget, hogy aztán RvP is besárguljon.
    Bejött közben Hernandez is, akárcsak Giggs és Scholes. A két öreggel elég szépen helyt is álltak, voltak ígéretes helyzetei is a csapatnak, de a kapufa sem tartott ma velük túlzottan.
    A MU előnye így 4 pontra olvadt, a Swansea pedig a 11. helyen várhatja a Karácsonyt.

    Chelsea-Aston Villa

    Elég nehéz meccsnek vághatott neki vasárnap délután a Chelsea, mivel az oroszlánok elég jó formában várták a meccset, lévén, hogy az elmúlt fordulóban 3-1re nyertek az Anfielden. A Pool ebben a fordulóban brilírozott, bár a Villa ellen is volt helyzetük.
    A kékek szinte muszáj volt, hogy törlesszenek a szurkolóiknak az elbukott Klub VB, valamint a Bajnokok Ligájából való kiesés után, de elsőre nem tűnt ez olyan könnyűnek. A hazaiak viszont elég jól kezdték a meccset, a tavalyi szezon egyik legnagyobb csalódása, Fernando Torres Azpillicueta passzából sikerült betaláljon. Aztán jött David Luiz, majd Ivanovic gólja. A meccs már szünetben kezdett elég sima lenni, viszont a hazaiak tettek arról, hogy emlékezetes meccse legyen a meccsre kilátogató kék szurkolóknak.
    Lampard Mata passzából talált be az 59. percben, aztán Ramires lövése akadt be, amit a most bemutatkozó Piazontól kapott. A fiatal brazil a 89. percben megszerezhette volna első gólját is a PL-ben első gólpassza után, viszont a Villa amerikai kapusa, Guzan ezt szögletre pöckölte. Térjünk vissza gólokra. Oscar annyira sok esélyt még nem kapott a bizonyításra Rafa Beniteztől, de most behozták Torres helyére. A 32 milliós játékos viszont most 11est harcolt ki, amit értékesített is, így megszerezte a bajnokságbeli első gólját, miután a BL-ben már gurított 5 gólt. Hazard sem akart kimaradni a gólesőből, és a bal szélről indulva szerzett elég szép lövésből gólt. A sort végül Ramires zárta, aki túl tudott járni Guzan eszén, a 91.percben. A maradék időben már nem szerzett gólt a Chelsea, így beállította a bajnokságbeli legjobbját, amit először a Wigan ellen ért el még 2010-ben. Guzan nélkül viszont lehet, hogy a Jeunesse elleni 1971-es eredményhez lett volna közelebb a kék csapat.
    Benitez játékosai utóbbi 2 meccsükön szereztek 13 gólt, és megmutatták, hogy nem kell épp hülyének nézni Benitezt, amikor az a bajnoki címről beszél. Bár messze van még a MU, de ha a mai játékot továbbra is tudnák hozni, akkor nem kizárt akár egy meglepetés is. RB annak idején a Valenciaval is nagy minuszból jött vissza, hogy aztán bajnok legyen a denevérekkel. A mai Chelsea minden labdáért megharcolt, és látszott rajtuk, hogy minden labdáért megharcolnak, nincs feladott harc, és, hogy a 93. percig nyomják.Ami még ígéretes az Fernando Torres formája. A spanyol már 7 gólnál tart az idén a bajnokságban, viszont Benitez vezetése alatt valamivel jobban tud azért ő is teljesíteni. A Sunderlandnek is vágott kettőt, ma is betalált. Lassan kezdi meghálálni a bele fektetett péntz és bizalmat. Hosszú még a bajnokság…




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: