• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • BL: Elődöntőben a United



    A Manchester United az idegenbeli egygólos siker után hazai pályán is legyőzte a Chelsea-t (2-1), így kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe.

    Hamar szerette volna ledolgozni hátrányát a Chelsea, a kékmezesek a várakozásoknak megfelelően támadó szellemben kezdtek és több veszélyes helyzetet is kidolgoztak az Old Traffordon. A vezetést azonban csakúgy, mint egy hete, most is a Vörös Ördögök szerezték meg. Ryan Giggs beadása után Javier Hernández volt eredményes lesgyanús pozícióból. Korábban a játékvezető a mexikói egy találatát már érvénytelenítette les miatt.

    A Chelsea esélyei tovább csökkentek amikor Ramires húsz perccel a lefújás előtt megkapta második sárgáját is. Ennek ellenére a londoniak szereztek gólt: a csereként beállt Didier Drogba remekül vette át a labdát, majd a kapuba lőtt. Mielőtt azonban komolyan reménykedni kezdhettek volna, Pak Dzsi-szung révén visszavette a vezetést a United és 2-1-re meg is nyerte a találkozót. A találkozó egyik legjobbja Ryan Giggs volt, a walesi két gólpasszt adott.

    Győzelmével a United két sorozatot is folytatott. Egyrészről eddig még soha nem kapott ki úgy a csapat a nemzetközi porondon, hogy idegenben játszotta első meccsét és ott győzni tudott (eddig 13 ilyen alkalom volt). Másrészt 47 éve nem szenvedett vereséget angol ellenféltől egy UEFA által szervezett sorozatban sem. Utoljára ez 1964-ben fordult elő, amikor a Tottenham Hotspur 2-0-ra verte a Unitedet az UEFA-kupában. Igaz, kiesést ez sem jelentett, hiszen a visszavágón 4-1-es manchesteri győzelem született.

    Forrás: Focitipp.hu




    Témakör:
    Bajnokok Ligája

    1 hozzászólásunk van

    1. pollertibor:  2011 április, 15 19:19

      A Manchester United mindig akkor játszik jól, amikor kell.Könnyű nekik, mert ilyen edzővel csak győzni lehet.Nem mindig, de most végig nyugodtan néztem a meccset, mert annyira meggyőző volt a MU.,hogy biztos voltam a győzelemben.Jó lenne egy MU.-Barcelona döntő és a MU.győzzön!

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: