• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • A skótok eltiltanák Eduardót



    A Skót Labdarúgó-szövetség (SFA) arra kéri az UEFA-t, hogy tiltsa el az Arsenal csatárát, Eduardót a Celtic elleni műesése miatt.

    Eduardo és Scott Brown az eset utánAz Ágyúsok tegnap 3-1-es győzelmet arattak a glasgow-iak fölött az Emirates Stadiumban, így 5-1-es összesítéssel a Bajnokok Ligája főtáblájára kerültek.

    A találkozón a hazaiak horvát támadója, Eduardo da Silva kiharcolt egy tizenegyest. A visszajátszásokból jól észrevehető, hogy a brazil származású sztár feldobta magát.

    Az SFA pénzügyi igazgatója, Gordon Smith szerint az UEFA-nak el kellene tiltania a korábbi Dinamo Zagreb-játékost, ugyanúgy, mint 2007-ben a litván Saulius Mikoliunast, aki hasonlóképpen harcolt ki egy büntetőt. Mikoliunas akkor egy két meccsre szóló büntetést kapott.

    “Eduardo kiváló játékos, aki egy komoly sérülés miatt hosszú ideig nem játszhatott. A felépülése során nagy elszántásogt mutatott, mostanra pedig kivál formába lendült” – mondta Smith.

    “Tegnap azonban tiszteletlen volt a labdarúgás szabályaival szemben, amikor sportszerűtlenül harcolt ki egy tizenegyest a Celtic ellen.”

    “Többször felvetettem már a színészkedés kérdését, nemcsak itt Skóciában, de a FIFA-nál és az UEFA-nál is. Sosem éreztem úgy, hogy komolyan vennének. A tegnap történtek azt hiszem jól mutatják, hogy miért kéne foglalkozni ezzel a dologgal.”

    “Mi megpróbálunk mindig következetesek lenni, ha műesésről van szó. Ugyanerre szeretnénk kérni az UEFA-t is.”

    “Egyre időszerűbbé válik a videobíró bevezetése. Sokak szerint ez megbontaná a játék folyamatosságát, de én egy olyan rendszert szeretnék, amilyen a teniszben van. Ott sem lehet minden egyes ütés után challenge-et kérni.”

    Forrás: TEAMtalk.com




    Témakör:
    Bajnokok Ligája

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: