• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • A skótok eltiltanák Eduardót  A Skót Labdarúgó-szövetség (SFA) arra kéri az UEFA-t, hogy tiltsa el az Arsenal csatárát, Eduardót a Celtic elleni műesése miatt.

  Eduardo és Scott Brown az eset utánAz Ágyúsok tegnap 3-1-es győzelmet arattak a glasgow-iak fölött az Emirates Stadiumban, így 5-1-es összesítéssel a Bajnokok Ligája főtáblájára kerültek.

  A találkozón a hazaiak horvát támadója, Eduardo da Silva kiharcolt egy tizenegyest. A visszajátszásokból jól észrevehető, hogy a brazil származású sztár feldobta magát.

  Az SFA pénzügyi igazgatója, Gordon Smith szerint az UEFA-nak el kellene tiltania a korábbi Dinamo Zagreb-játékost, ugyanúgy, mint 2007-ben a litván Saulius Mikoliunast, aki hasonlóképpen harcolt ki egy büntetőt. Mikoliunas akkor egy két meccsre szóló büntetést kapott.

  “Eduardo kiváló játékos, aki egy komoly sérülés miatt hosszú ideig nem játszhatott. A felépülése során nagy elszántásogt mutatott, mostanra pedig kivál formába lendült” – mondta Smith.

  “Tegnap azonban tiszteletlen volt a labdarúgás szabályaival szemben, amikor sportszerűtlenül harcolt ki egy tizenegyest a Celtic ellen.”

  “Többször felvetettem már a színészkedés kérdését, nemcsak itt Skóciában, de a FIFA-nál és az UEFA-nál is. Sosem éreztem úgy, hogy komolyan vennének. A tegnap történtek azt hiszem jól mutatják, hogy miért kéne foglalkozni ezzel a dologgal.”

  “Mi megpróbálunk mindig következetesek lenni, ha műesésről van szó. Ugyanerre szeretnénk kérni az UEFA-t is.”

  “Egyre időszerűbbé válik a videobíró bevezetése. Sokak szerint ez megbontaná a játék folyamatosságát, de én egy olyan rendszert szeretnék, amilyen a teniszben van. Ott sem lehet minden egyes ütés után challenge-et kérni.”

  Forrás: TEAMtalk.com
  Témakör:
  Bajnokok Ligája

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: