• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Anglia kint lesz az EB-n!!!  Spanyolországot poltikai okok miatt kizárták a Svájc és Ausztria által rendezendő Európa-bajnokságról. Helyét Anglia veszi át.

  michael-owen.jpgNéhány hete a spanyolokat a FIFA és az UEFA is figyelmeztette, hogy a nemzetközi tornákról való kitlitást kockáztatják azzal, hogy hagyják beleszólni a politikát a labdarúgó-szövetségük munkájába.

   

  A labdarúgás két nagy szövetsége azért elégedetlenkedett, mert a spanyol kormány az kérte a Spanyol Labdarúgó-szövetségtől (RFEF) és minden más sportszervezettől, hogy tartsák meg választásaikat még a pekingi olimpia előtt.

   

  A RFEF jelenlegi elnöksége azonban csak novemberre tervezett választásokat. Nem vették komolyan a FIFA és az UEFA figyelmeztetését, ennek az lett a vége, hogy kizárták őket az EB-ről.

   

  “Tiszta és érthető módon figyelmeztettük a spanyol kormányt az ország sportminisztériumán (CSD) keresztül, hogy amennyiben továbbra is befolyásolják a labdarúgó-szövetség ügyeit, azt kockáztatják, hogy válogatottjukat kizárjuk az EB-ről.” mondta a FIFA elnöke, Sepp Blatter.

   

  “Látszólag egyáltalán nem hatottak rájuk a figyelmeztetéseink, ezért nem volt más választásunk, mint, hogy kizárjuk őket a kontinenstornáról.”

   

  Spanyolország helyét Anglia veszi át, mivel az övék a legmagasabban rangsorolt válogatott, amely a selejtezőkben nem tudta kiharcolni a kvalifikációt.

   

  “A spanyolok helyére az angolokat hívtuk be, mivel ők állnak a legjobb helyen a világranglistán azok közül a csapatok közül, akik nem jutottak ki.”

   

  “A szövetség tárt karokkal várja Fabio Capello csapatát remélve, hogy élni tudnak második lehetőségükkel.”

  A Háromoroszlánosok a “D” csoportban kapnak majd helyet Görögország, Svédország és Oroszország ellen. A kijutás épp az utóbbiak miatt nem sikerült.

   

  Az angolok hívei valószínűleg azt remélik, hogy megismétlődnek az 1992-es események, amikor Dániát az utolsó pillanatban hívták be Jugoszlávia kizárása miatt. A dánok végül meg is nyerték a sorozatot.


  Forrás: http://goal.com
  Témakör:
  Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: