• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Anglia kint lesz az EB-n!!!



    Spanyolországot poltikai okok miatt kizárták a Svájc és Ausztria által rendezendő Európa-bajnokságról. Helyét Anglia veszi át.

    michael-owen.jpgNéhány hete a spanyolokat a FIFA és az UEFA is figyelmeztette, hogy a nemzetközi tornákról való kitlitást kockáztatják azzal, hogy hagyják beleszólni a politikát a labdarúgó-szövetségük munkájába.

     

    A labdarúgás két nagy szövetsége azért elégedetlenkedett, mert a spanyol kormány az kérte a Spanyol Labdarúgó-szövetségtől (RFEF) és minden más sportszervezettől, hogy tartsák meg választásaikat még a pekingi olimpia előtt.

     

    A RFEF jelenlegi elnöksége azonban csak novemberre tervezett választásokat. Nem vették komolyan a FIFA és az UEFA figyelmeztetését, ennek az lett a vége, hogy kizárták őket az EB-ről.

     

    “Tiszta és érthető módon figyelmeztettük a spanyol kormányt az ország sportminisztériumán (CSD) keresztül, hogy amennyiben továbbra is befolyásolják a labdarúgó-szövetség ügyeit, azt kockáztatják, hogy válogatottjukat kizárjuk az EB-ről.” mondta a FIFA elnöke, Sepp Blatter.

     

    “Látszólag egyáltalán nem hatottak rájuk a figyelmeztetéseink, ezért nem volt más választásunk, mint, hogy kizárjuk őket a kontinenstornáról.”

     

    Spanyolország helyét Anglia veszi át, mivel az övék a legmagasabban rangsorolt válogatott, amely a selejtezőkben nem tudta kiharcolni a kvalifikációt.

     

    “A spanyolok helyére az angolokat hívtuk be, mivel ők állnak a legjobb helyen a világranglistán azok közül a csapatok közül, akik nem jutottak ki.”

     

    “A szövetség tárt karokkal várja Fabio Capello csapatát remélve, hogy élni tudnak második lehetőségükkel.”

    A Háromoroszlánosok a “D” csoportban kapnak majd helyet Görögország, Svédország és Oroszország ellen. A kijutás épp az utóbbiak miatt nem sikerült.

     

    Az angolok hívei valószínűleg azt remélik, hogy megismétlődnek az 1992-es események, amikor Dániát az utolsó pillanatban hívták be Jugoszlávia kizárása miatt. A dánok végül meg is nyerték a sorozatot.


    Forrás: http://goal.com




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: