• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-5.forduló-Összefoglaló!



    Az 5.fordulóban számos meglepő eredmény született, aminek jelentős hatása volt a jelenlegi sorrendre.313px-Premiership_trophy

    QPR-Stoke 2-2
    Első nézésre elég sótlan meccsre volt kilátás Londonban, kevés góllal, viszont ez kicsit másképp alakult.
    A Stoke a 11.percben megszerezte a vezetést, miután egy baloldali beadást követően Crouch fejelt Diouffnak, aki gólt szerzett.A Manchester United nevelése idén nyáron érkezett a Hannovertől, viszont már a 2. bajnoki gólját szerezte.
    A QPR megpróbált egyenlíteni, amit mutat az is, hogy a QPR 60%ban birtokolta a labdát. Ez végül sikert eredményezett, mivel a félidő vége előtt, Mutch passzából a Cardifftól hozott Caulker szerezte meg az egyenlítést érő találatot, így a szünetre döntetlennel mehettek a csapatok.
    A 2.félidőben se álltak le a csapatok: a már gólpasszt adó Crouch az 51.percben megmutatta, hogy ő is tud gólt szerezni, így újra a Stoke állt nyerésre.
    A QPR, akárcsak az 1.félidőben, most is válaszolni tudott, mivel az elmúlt fordulóban nagy helyzetben rontó Kranjcar most betalált a 88.percben.
    Az újonc így 1 pontot otthon tudott tartani.

    Aston Villa-Arsenal 0-3
    Nem rossz helyzetből kezdett a Villa, és az első fél órában egyenlő ellenfélnek tűnt az Arsenallal szemben.
    A 32.percben viszont Özil talált be Welbeck passzából, majd fordított felállásban Welbeck szerezte meg első ágyús találatát. A rossz sort 2 perccel Cissokho zárta le, miután a saját kapujába csúsztatott egy oldalról jövő beadást.
    Ez az 5 perc el is döntötte a meccset, mivel ezután találat már nem esett.
    A Villa így elvesztette veretlenségét, míg az Arsenal győzelemmel vigasztalódott a Dortmund elleni BL kudarc után.

    Burnley-Sunderland 0-0
    Az alsóházi csatán mindkét csapat próbálkozott a gólszerzéssel, helyzetek is voltak, viszont gólt végül egyik csapat sem tudott szerezni.
    A Burnley így már egymás utáni 3.döntetlenjét hozta össze, míg a Sunderland 4 ponttal áll.

    Newcastle United-Hull City 2-2
    Érdekes meccsre volt kilátás a St James’Parkban, és ez végül igazolódott is.
    Az első félidei 0-0 után a 2.félidőben felpörögtek az események. A 48.percben Jelavic talált be, majd 20 perccel később Diamé. A tigrisek viszont nem sokáig örülhettek a 2 gólos előnynek, mivel a 73.percben Tiote passzából Cissé talált be, majd a 87.percben szintén ő, ekkor Gouffran passzából. Érdekes tény, hogy Cissé a tavaly az egész szezon során szerzett 2 gólt, ami jelentős visszaesésnek számított, bár sérülés hátráltatta.
    A szarkák így pontot mentettek vesztett állásból, és 3 pontosak, míg a Hull idei harmadik döntetlenjét hozta össze, és 6 pontos.

    Swansea-Southampton 0-1
    A szentek az elmúlt fordulóban a szarkákat 4 góllal győzték le, most pedig 1 góllal győztek a hattyúk ellen.
    A Soton a tavaly év elején a Celtictől hozott Wanyama góljával szerezte meg a 3 pontot. A kenyai középpályás első angol bajnoki gólját szerezte. A gólpasszt az a Pellé adta, akit most az olasz szövetségi kapitány, Antonio Conte figyel.
    A szentek így már 10 pontosak, míg a Swansea továbbra is 9 pontos.

    West Ham-Liverpool 3-1
    A Ludogoretset nagy nehezen legyőző Pool a West Ham ellen is győzelemre tört, viszont már a 2.percben csökkentek az esélyeik, mivel Reid Tomkins passzát váltotta gólra.
    5 perccel később Sakho talált be Noble passzából, így már 2 góllal vezettek a londoniak.
    A 26.percben Sterling gólja révén szépített a Pool, viszont több gólt már nem szereztek.
    A 88.percben Amalfitano gólja révén zárta le a meccset a West Ham, így 7 pontos, míg a Pool továbbra is 6 ponttal rendelkezik, miután egymás utáni 2.vereségét szenvedte el.

    Leicester-Manchester United 5-3
    A forduló egyik legnagyobb meglepetése a King Power Stadiumban született, ahol is a Leicester 5-3-ra győzte le a rekordbajnokot.
    Pedig nagyon szépen kezdett a United, amely a 13.percben Van Persie, majd a 16.ban Di Maria révén szerzett gólt. A 17.percben Ulloa révén szépítettek a rókák.
    Szünetre 2-1-el vonultak a csapatok, hogy aztán egy 5 gólos 2.félidő következzen.
    Herrera 57.percben szerzett góljával növelte előnyét a United. Majd a 62.percben Mark Clattenburg ítélt egy vitatható büntetőt a hazaiaknak, amit Nugent értékesített. A 64.percben az Interben legendává váló, veterán Cambiasso talált be, így nagyon gyorsan elolvadt a United előnye.
    A helyzet még nem lett volna menthetetlen, de a United kicsit megzavarodott, így a 79.percben a Cambiassonak gólpasszt adó Vardy talált be, majd Ulloa értékesítette a rókák számára megítélt második büntetőt. A United közben 10 emberrel maradt, mivel a 11es előtt Blackett szabálytalankodott büntetőt érően.
    A második félidő közepén összeeső United így 0-2 és 1-3-as vezetés után végül 5-3-ra kapott ki, bár a United szurkolói várhatóan nem lesznek túlzottan elégedettek a bíráskodással, és talán igazuk is van e téren.
    A United így továbbra is 5 pontos, és 12., míg az újonc Leicester 8 pontos, és a 6.helyen áll.

    Tottenham-WBA 0-1
    A kieső helyen álló West Brom volt az esélytelenebb a meccs előtt, viszont a Spurs csapata se volt valami kirobbanó formában a meccs előtt.
    Nagyon rég nem nyert a West Brom a White Hart Lanen, ma viszont ez a rossz széria tört meg.
    A 74.percben Morrison szerezte a meccs egyetlen gólját, ami végül 3 pontot ért.
    A West Brom így a 16.helyre jött fel, míg a Tottenham maradt 7 pontos, és a 9.helyre csúszott vissza.

    Everton-Crystal Palace 2-3
    A héten az Európa Ligában vitézkedő Everton Lukaku révén már 9 perc után megszerezte a vezetést, viszont a csapat végül nem tudta a saját javára fordítani a meccset.
    A 30.percben Jedinak révén, büntetőből szerzett gólt a Palace.
    Szünetben is ez volt az állás. Az 54.percben Campbell szerezte meg a vezetést a Palacenak, majd a 69.ben Bolasie révén már 2 góllal ment a forduló előtt utolsó előtti helyen álló csapat.
    Baines büntetője révén szépített az Everton, az egyenlítő gól viszont már nem jött össze a liverpooli alakulatnak.
    Az Everton így a 14.helyen áll jelenleg, míg a Crystal Palace már 5 pontos, és feljött az Everton mögé, a 15.helyre.

    Manchester City-Chelsea 1-1
    A forduló rangadója látványos meccset hozott, a bajnokság szempontjából jó eredménnyel.
    A meccs elején sokan nézhettek furán, mivel Pellegrini 4-4-2ben küldte fel a Cityt a pályára, Milnerrel, mint szélső, viszont végül igazolódott Pellegri döntése, lévén, hogy az egykori Aston Villa játékos gólpasszt adott.
    Az első félidő gólnélküli döntetlennel zárult, a gólok csak a 2.félidőben jöttek.
    A 66.percben jelentős előnybe kerültek a vendégek, mivel Zabaleta megkapta 2.sárgáját, így 10 emberrel kellett folytassa a címvédő.
    Ennek meg is lett az eredménye, mivel Costa-Hazard-Schürrle volt a labda útja, aminek a végén a német szerzett nagyon fontos gólt.
    Costa révén kapufája is volt a londoniaknak, újabb gólt viszont már nem tudtak szerezni.
    Nem úgy a hazaiak: a Chelsea valamelyest magára húzta a Cityt, ennek pedig meglett az eredménye: a 78.percben Kolarov helyére beálló Lampard talált be. Silva adta a passzt Milnernek, aki a 16oson belül adta be a labdát a Chelsea legenda Frank Lampardnak, aki estében szerezte meg első Citys gólját. Lampard gólja után elmaradt az ünneplés, ami várható volt a játékos múltja miatt is.
    A meccs végén, akárcsak az Arsenal ellen, nagyon felpörgött a City, újabb gólt viszont már nem tudott szerezni.
    Az X révén a Chelsea 13 pontos lett, de azt a meccs előtt lehetett már tudni, hogy biztos 1.helyen zárják a fordulót. A bajnokság szempontjából viszont jól jött az X, mivel a londoniak így csak 3 ponttal vezetnek a Southampton és az Aston Villa előtt. A címvédő City a döntetlen által már 8 pontos, és a 6.helyen áll a forduló után, úgy, hogy már letudta a Liverpool, az Arsenal, valamint a Chelsea elleni rangadókat.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály), Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Újabb cikk: