• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Premier League-19.forduló-Összefoglaló!  Az 2013. évi utolsó fordulóban sok jó meccset játszottak, és pár érdekes eredmény is született. A következő fordulóig nem kell viszont sokat várni, mivel január 1.én már újabb fordulóra kerül sor.A Premier League logója

  West Ham-WBA 3-3
  A forduló egyik legtöbb gólját hozó meccsen a hazaiak Joe Cole révén már a 4.percben megszerezték a vezetést. Örömük meglehetősen sokáig tartott, mivel a West Brom Anelka révén csak a 40.percben tudott kiegyenlíteni, akinek Brunt adta a passzt. Lendületben volt a West Brom, ahol egyébként Gera Zoltán most nem kapott szerepet, és Anelka révén már a vezetést is át tudták venni. Anelka antiszemita gólöröme viszont beárnyékolta a francia csatár nagyszerű teljesítményét is, emiatt büntetés is kinézhet neki.
  A 2.félidőben is megvolt a 3 gól, de most fordítottan: Maiga a 65.percben talált be Nolan passzából, míg Nolan a 67.percben Maiga passzát váltotta gólra. Sokáig viszont nem örülhetett az előnynek a hazai csapat, mivel Berahino a 69.percben váltotta gólra Brunt passzát.
  A fordulatos meccs után végül mindkét csapat 1-1 ponttal gazdagodott, így a West Ham maradt a 19.helyen, míg a WBA egymás utáni 3. döntetlenjét szerezte, és így a 15.helyen áll most.

  Aston Villa-Swansea 1-1
  A Villa elég hamar megszerezte a vezetést, mivel a 7.percben Agbonlahor váltotta gólra Weimann passzát, így jól kezdődött a meccs nekik.
  Közel fél órán át vezetett a hazai csapat, akkor viszont Pablo Hernandez passzolt Lamahnak,aki gólt tudott így szerezni.
  A 36. perc után újabb gólt viszont egyik csapat sem tudott gólt szerezni, bár a Swansea volt az, amely jobban próbálkozott, amit mutat az is, hogy 2-8 volt a szögletarány, míg a labdatartásuk 69% volt.
  A Villa így a 13.helyen áll, míg a Swansea 21 pontos, és 11., úgy, hogy az utolsó 5 meccséből 4 alkalommal játszott döntetlent.

  Hull-Fulham 6-0
  A forduló legtöbb gólt hozó meccsén meglehetősen váratlan eredmény született, főleg azok után, hogy szünetben még 0-0 volt az állás.
  A 2.félidőben viszont nagyon gyorsan betalált a Hull: a 49.percben El Mohamady, a 60.ban Koren, a 63.ban Boyd, a 67.ben Huddlestone, a 74.ben Fryatt, míg a 84. percben Koren talált be. A tigrisek így végül meglepően sima győzelmet tudtak aratni egy olyan Fulham ellen, mely jelenleg a kiesés ellen harcol, most viszont már a gólaránya is a legrosszabb a bajnokságban.
  A Fulham a 18.helyen áll így, 16 ponttal, míg a Hull 23 ponttal a 10. helyen áll.

  Manchester City-Crystal Palace 1-0
  A City esélyes volt hazai pályán, viszont nem tudott túl nagy győzelmet aratni, de lényeg az, hogy meglett a 3 pont a hazai pályán még mindig tökéletes Manchester City.
  A Palace védelme meglehetősen jól zárt, egészen a 66.percig, amikor is a kezdőbe jelölt Dzeko talált be Navas passzából.A bosnyák támadónak ennél a gólnál viszont kettős lehetett az öröme, mivel ez volt a csatár 50.találata a City mezében.
  Ekkor még meglehetősen sok volt hátra a meccsből, viszont végül ez a gól is elég volt számukra a győzelemhez.
  A meccs legcsúnyább jelenete az 1.félidőben játszódott le, amikor is Jerome ütközött a hazaiak kapusával, Joe Harttal, miután a kapus kivetődött a labdára, de végül találkozott Jerome térdével. A csatár a térdét fájlalta, míg Hart szeme körül vérzett be. Végül a kapus maradt a pályán, míg Jerome-ot le kellett cserélni, az ütközés után.
  A City az egész meccsen fölényben volt, viszont újabb gól nem született. A győzelem révén a City maradt a 2.helyen (1.hely, amíg nem nyert az Arsenal), és hátránya csak 1 pont az 1.helyhez képest. A Palace a vereséggel is bennmaradó helyen maradt, lévén, hogy a Fulham nem szerzett pontot, míg a West Ham-Sunderland páros még nem érte el a 16 pontot.

  Norwich-Manchester United 0-1
  A meglehetősen tartalékos MU Danny Welbeck góljával tudott nyerni a Norwich ellen, így folytatta jó sorozatát.A csapatból sokan hiányoztak, legújabban pedig már Rooney sem tudott játszani.
  Az 1.félidőben voltak helyzetek minkét oldalt, viszont nem tudott egyik csapat se betalálni.
  A 2.félidőben Giggs helyére jött Welbeck, aki 12 perc után be is tudott találni: Hernandez passzát tudta értékesíteni az angol válogatott támadó.
  A MU fölénye nem volt túl nagy, viszont a Norwich nem tudott gólt szerezni, így a 3 pontot a címvédő vihette haza, így pedig már a 6.helyen állnak, míg a Norwich a 14.helyen áll.

  Cardiff City-Sunderland 2-2
  Az alsóházi rangadó meglehetősen érdekes mérkőzést hozott, amelynek a végén egyik csapat sem lehetett túlzottan boldog.
  Hamar nyitottak a walesiek, mivel a 6.percben Campbell passzát Mutch váltotta gólra. Ezzel a góllal vezetett a szünetben is a Cardiff csapata. Az 58.percben Cambell szerzett gólt Mutch passzából, így még biztosabbá vált a hazaiak előnye, és nem sokan gondolták volna azt, hogy az utolsó helyen álló Sunderland elérhet még valamit.
  A 83.percben jelezte a Sunderland azt, hogy még meccsben van, mivel Giaccherini adott gólpasszt Fletchernek. Ekkor már nagyon kevés volt hátra a meccsből, viszont a vendégek végül legalább 1 pontot tudtak szerezni, mivel a 95.percben Colback szerzett gólt Roberge passzából.
  A Sunderland így már 14 pontos, viszont még mindig utolsó, míg a Cardiff 2 vereség után szerzett pontot, és 18 pontjával a 16.helyen áll a walesi csapat.

  Everton-Southampton 2-1
  Meglehetősen jó meccset játszott egymással az a két csapat, melyek idén meglehetősen jól szerepelnek.
  Az Everton már korán megszerezte a vezetést, mivel Coleman a 9.percben talált be. A hazaiak egészen a 71.percig vezettek ezen góllal, mivel akkor Ramirez talált be Lallana passzából.
  A hazaik viszont elég hamar visszavették a vezetést, mivel a 74.percben Romelu Lukaku talált be, McCarthy passzából. A belga csatár nagy formában van idén, mivel ez volt a szezonbeli 9.gólja.
  A vereséggel a szentek a 9.helyen állnak, míg az Everton, köszönhetően a Liverpool vereségének is, feljött a 4.helyre, és jelenleg teljesíti azt a célt, amelyet a szezon elején kitűztek, bár még nagyon sok van a szezon végéig.

  Newcastle United-Arsenal 0-1
  A forduló egyik rangadóján az Arsenal meglehetősen nehéz ellenfelet kapott magának. Nyomás alatt voltak a vendégek, mivel a City időközben átvette a vezetést, bár a manchesteriek öröme nem tartott sokáig.
  Meglehetősen kiegyenlített volt a mérkőzés, amelyen végül az a csapat nyert, amelyik az 1. gólt szerezte. Ez a csapat pedig az Arsenal volt: a 60.percben Walcott passzolt Giroudhoz, aki megszerezte szezonbeli 8.gólját.
  Az Arsenal győzelmével visszatérhetett az 1.helyre, 1 pontos előnnyel, míg a szarkák visszacsúsztak a 8.helyre, lévén, hogy a MU és a Tottenham is nyert ebben a fordulóban.

  Chelsea-Liverpool 2-1
  A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt meccsén a Chelsea és a Liverpool találkozott egymással.
  A vörösök nagyon korán megszerezték a vezetést, Martin Skrtel révén, a 3.percben. A City ellen is vezető csapat végül viszont nem tudott sokáig örülni a vezetésnek, mivel a 17.percben Eden Hazard talált be, míg a 34.percben Eto’o volt az, aki betalált, így juttatva vezetéshez a hazai csapatot.
  Sok helyzet később sem volt a meglehetősen kiegyenlített meccsen (a labdatartás is 50%-50% volt), és gól már nem esett a 34.perc után.
  A Liverpool így elszenvedte egymás utáni második, szezonbeli ötödik vereségét, mellyel visszacsúszott az 5.helyre a nemrég még vezető csapat. A Pool vereségének az Everton örülhetett legjobban, mivel a másik liverpooli csapat így feljött a 4.helyre.
  Győzelme által a Chelsea immár 40 pontos, és úgy áll a 3.helyen, hogy 1 pont választja el őket a 2.Citytől, míg az 1.helyezett Arsenal mindössze 2 egységre van tőlük.

  Tottenham-Stoke 3-0
  A Tottenham esélyesként fogadta a Stoke csapatát, és végül esélyeshez méltóan húzta be a győzelmet is.
  A Spurs idén nem feltétlen a góllövésben jeleskedett, most sem ment nekik egyből minden.
  A 37.percben született a meccs 1.gólja, amelyet a csapat 9-ese, Roberto Soldado szerzett büntetőből.
  Szünetig nem is esett második gól, így 1-0 volt az állás 45 perc után.
  A 65.percben Dembélé révén már kettővel vezetett a hazai csapat, majd 4 perccel később már hárommal, mivel Lennon is betalált Adebayor passza után.
  Elég hatékony volt a Spurs, mivel 4 kapura tartó lövése volt csak a csapatnak, bár beszédes a 69%-os labdatartás is, vagy a 6-1-es szögletarány.
  A Spurs győzelmével meg tudta előzni az Arsenaltól kikapó Newcastlet, és már 34 pontos, míg a Stoke a 12.helyen áll, 21 ponttal.
  Témakör:
  Bajnokok Ligája, Magyar vonatkozású hírek, Premier Liga (élvonal), Sérülés

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: