• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • A kalapácsosok közel állnak a Tevez ügy lezárásához!  A West Ham közel áll már ahhoz, hogy az utolsó összeget is kifizesse a Sheffield Unitednak még a nyár előtt, melyet a Carlos Tevez ügy miatt kell fizessen.

  A West Ham közel van ahhoz, hogy lezárja a drága Carlos Tevez ügyet, miután az utolsó részletet is átutalják még a nyár előtt.
  A kalapácsosok 18,1 millió fontos jóvátételt fogadtak el 2009-ben, amit a Sheffieldnek kell fizessenek, miután 2007-ben a csatár segítségével bennmaradtak a pengék kárára.
  A jóvátételt egészen 2013ig kell fizessék-ahogy ezt a pengék kimutatásai is elismerik, mivel a Santander banktól ennek fejében vettek fel 2010ben hitelt.Az elmúlt évben ennek fennmaradó értéke 8,5 millió font volt, de az utolsó 6 millió fontos részletet július előtt kapják meg.
  A West Hamet 5 millió fontra büntették, mivel szabályt szegtek azzal, hogy harmadik féltől vettek játékost, de ezzel ellentétesen nem részesültek pontlevonásban, és Tevez játékjogát sem vették el.
  A csapat kijelentette, hogy egyoldalúan felbontotta a harmadik féllel kötött megállapodást: a játékost birtokló konzorciummal, melyet Kia Joorabchian vezetett.
  Tevez betalált a szezon utolsó meccsén, így ők bennmaradtak, a Sheffield pedig kiesett.
  A pengék független bíróságra viték az ügyet.
  A harmadik fél általi játékos birtoklás tilos az angol labdarúgásban-mivel ha egy személy vagy csoport több játékost is birtokol, az érdekellentéthez vezethet.
  Az UEFA fogadalmat tett arra, hogy ezt a tiltást egész Európában bevezeti, de ellentétbe ütközött, leginkább Olaszországból valamint Portugáliából.
  Az UEFA főtitkára, Gianni Infantino ezt mondta: “Úgy gondoljuk, hogy így kellene legyen mindenütt a világon, de leginkább Európában. Ha a FIFA nem is, de mi aggódunk emiatt, és ezért Európában be fogjuk vezetni.”
  Az utolsó részlet nagyon fontos a Sheffield United számára, mivel jelenleg a League One ban szerepel, és az elmúlt évben 13 millió fontos vesztesége volt.
  A klub kimutatásaiban is megjegyzik azt, hogy ez a pénz segíti őket abban, hogy szinten tartsák a béreket, valamint hogy csökkentsék az adósságot.

  Forrás: www.teamtalk.com
  Témakör:
  League One (harmadosztály) és lejjebb, Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: