• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Spurs: a szurkolóink nem rasszisták!  A Tottenham Hotspur vezetői elismerik, hogy szurkolóik bántó dalocskákat énekelte a Real Madrid csatáráról, Emmanuel Adebayorról, de azt tagadják, hogy rasszista indíttatásból történt volna mindez.

  Az UEFA-hoz a két csapat Bajnokok Ligája mérkőzése után bejelentés érkezett, miszerint a togói csatárt bőrszíne miatt érte támadás a lelátókról.

  A londoni szurkolók még Adebayor arsenalos korszakában költötték a kis versecskét, amit azóta is előszeretettel énekelnek, ha meglátják az afrikai sztárt. Magyarul körülbelül annyi a lényege, hogy a játékos apja elefántmosással foglalkozik, anyja pedig a testével keresi a kenyerét.

  A Spurs elöljárói egyetértenek abban, hogy a dalocska bántó Adebayorra nézve, de semmiképpen sem rasszista. Úgy tudni, ezt az UEFA is így gondolja, így a Tottenham valószínűleg megússza a szurkolói rasszizmus miatti büntetést.

  “Több illetékes szervezet is foglalkozott már az említett verssel, de egyikük sem találta rasszista tartalmúnak. Ennek ellenére figyelmeztetjük a szurkolóinkat, hogy nem toleráljuk az obszcén tartalmú és sértő dalokat” – mondta a fehér mezesek egyik szóvivője.

  Forrás: TEAMtalk.com
  Témakör:
  Bajnokok Ligája

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek:

  Régebbi cikk: