• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Spurs: a szurkolóink nem rasszisták!



    A Tottenham Hotspur vezetői elismerik, hogy szurkolóik bántó dalocskákat énekelte a Real Madrid csatáráról, Emmanuel Adebayorról, de azt tagadják, hogy rasszista indíttatásból történt volna mindez.

    Az UEFA-hoz a két csapat Bajnokok Ligája mérkőzése után bejelentés érkezett, miszerint a togói csatárt bőrszíne miatt érte támadás a lelátókról.

    A londoni szurkolók még Adebayor arsenalos korszakában költötték a kis versecskét, amit azóta is előszeretettel énekelnek, ha meglátják az afrikai sztárt. Magyarul körülbelül annyi a lényege, hogy a játékos apja elefántmosással foglalkozik, anyja pedig a testével keresi a kenyerét.

    A Spurs elöljárói egyetértenek abban, hogy a dalocska bántó Adebayorra nézve, de semmiképpen sem rasszista. Úgy tudni, ezt az UEFA is így gondolja, így a Tottenham valószínűleg megússza a szurkolói rasszizmus miatti büntetést.

    “Több illetékes szervezet is foglalkozott már az említett verssel, de egyikük sem találta rasszista tartalmúnak. Ennek ellenére figyelmeztetjük a szurkolóinkat, hogy nem toleráljuk az obszcén tartalmú és sértő dalokat” – mondta a fehér mezesek egyik szóvivője.

    Forrás: TEAMtalk.com




    Témakör:
    Bajnokok Ligája

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Régebbi cikk: