• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Rio: “Rasszizmusért pontlevonást!”



    A Manchester United angol válogatott hátvédje, Rio Ferdinand szerint a FIFÁ-nak pontokat kellene levonnia azoktól a csapatoktól, melynek szurkolói rasszista szólamokat skandálnak.

    Ferdinand dühös, amiért a világszervezet mindössze 15 000 fontos pénzbüntetést rótt ki a Horvát Labdarúgó-szövetségre, miután a horvát drukkerek rasszista kifejezéseket kiabáltak be az Anglia elleni hazai meccs után.

    Az angolok 4-1-es sikerével végződő meccsen a hazai drukkerek leginkább Emile Heskey-t támadták. Ferdinand elmondta, elege van a kis büntetésekből.

    A bekk úgy érzi, a FIFÁ-nak végre nem csak a nyilatkozataival kellene harcolnia a rasszizmus ellen, hanem komoly büntetéseket kellene kiszabnia.

    “A futball szervezeteinek végre magukba kellene nézniük.” – mondta Ferdinand.

    “Sepp Battler szeret olyan dolgokról beszélni, melyek jót tesznek a FIFA imázsának, de én azt szeretném látni, hogy végre kiállnak és megfelelő súlyú büntetéseket rónak ki az ilyen esetekért.”

    “Mindig arról beszélnek, hogy ezt fogják tenni, de a szavakat soha nem követi tett. A horvátokat mindössze néhány ezer fontra büntették. Ez mire volt jó? Ettől nem fogják abbahagyni a szurkolók a rasszista és homofób megjegyzések bekiabálását.”

    “Ha ilyen dolgok megtörténnek a jövőben is, pontokat kellene levonni a csapattól, ekkor a drukkerek is ráébrednének, hogy csak a kedvenceiknek ártanak.”

    Forrás: TEAMtalk.com




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal), Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: