• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Geráék lehetnek a befutók  A Sahtar Doneckkel tavaly UEFA-kupát nyerő Mircea Lucescu szerint a Fulhamnek van a legnagyobb esélye rá, hogy megnyerje az Európa-liga első kiírását.

  Az ukrán együttes az előző szezonban történelmet írt, amikor elhódította a serleget, és nem csak azért mert az volt az utolsó UEFA-kupa, hanem, mert korábban még soha nem nyertek aranyat egy nemzetközi sorozatban sem.

  Mindeddig a Fulham sem ért el komolyabb sikereket, nemhogy a nemzetközi porondon, de még Angliában sem. Lucescu szerint mindez idén végre megváltozhat.

  A román szakember jól tudja, miről beszél, amikor a londoniak játékerejét emlegeti, hiszen csapatát éppen Gera Zoltánék ejtették ki a legjobb 32 között. A fehér mezeseknek ez akár jó ómen is lehet: “Legutóbb a Sevilla ellen estünk ki az UEFA-kupából, és végül ők nyertek. Elképzelhető, hogy ugyanez történik a Fulham esetében is” – mondta a doneckiek 64 éves mestere.

  “Tudom, hogy a döntőben a Liverpoolt vagy az Atléticót kellene megverniük, de képesek rá, mert meccsről-meccsre egyre jobbak lesznek. Sokkal erősebbek, mint eleinte voltak, nagyon jó játékosaik vannak, akiket egy remek edző fog össze.”

  “Az egyik erősségük, hogy képesek megváltoztatni a játékstílusukat. Teljesen másképp álltak ki ellenünk a visszavágón, mint az első mérkőzésen. Nagyon jól megszervezték a védekezésüket és a kapusuk is csúcsformában volt, lehetetlen volt gólt lőni nekik.”

  A fehér mezesek a német Hamburger SV-vel játszanak majd a döntőbe kerülésért, az első mérkőzés most csütörtökön, a Nordbank Arenában, a visszavágó pedig egy héttel később, a Craven Cottage-en kerül megrendezésre.

  Forrás: Stop.hu/UEFA.com
  Témakör:
  Európa-liga

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek:

  Régebbi cikk:
  Újabb cikk: