• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Gera: “Hodgson megteheti”  Roy Hodgsont, a Fulham mesterét sokan támadják, amiért egy-egy nemzetközi meccs előtt felforgatott csapatot küld pályára a bajnokságban, Gera Zoltán szerint azonban jól teszi, mit tesz.

  A londoniak holnap hazai pályán fogadják a Hamburgot az Európa-liga elődöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzés 0-0-s eredménnyel ért véget Németországban, így az angoloknak van okuk a bizakodásra.

  Többször előfordult már a szezon során, hogy egy sorsdöntő EL-mérkőzés előtt Hodgson kihagyta legjobb játékosait a keretből az aktuális bajnokin vagy csak a padra ültette őket. Ez ellen leginkább a kiesés elől menekülő West Ham United emelte fel a hangját, amikor a Fulham szinte odaajándékozott három pontot a szintén a bennmaradásért küzdő Hull Citynek.

  Gera szerint azonban érthető, hogy a korábban az Internél is dolgozó szakember hajlandó feláldozni néhány bajnoki pontot, hiszen nem mindennap nyílik lehetősége egy csapatnak nemzetközi tornát nyerni, ráadásul a Fulham meg soha nem szerepelt ilyen jól egyik európai kupában sem.

  „Nem játszottam az Everton ellen, mi több, nem is utaztam el a többiekkel Liverpoolba” – írta a pepsifoci.hu-n vezetett blogjában a magyar középpályás. „A mester már a Hamburg elleni meccs után szólt, hogy pihentetni fog a bajnokságban, csakúgy, mint néhány másik játékost.”

  „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülök a pihenőnek, mivel az utóbbi néhány hét nagyon kemény volt. Nagyon gyorsan követték egymást a mérkőzések és sokat utaztunk, de most legalább volt esélyem regenerálódni.”

  A hamburgiakról nem mondható el, hogy ugyanilyen egyetértésben készülnének a találkozóra, hétfőn ugyanis menesztették a csapat vezetőedzőjét, Bruno Labbadiát. Helyét ideiglenesen Ricardo Moniz vette át.

  Labbadiának az elmúlt hetek eredményei miatt kellett távoznia, hiszen a Hamburg előbb 1-0-ra kikapott a Mainztól, majd 0-0-t játszott a Fulhammel, legutóbb pedig 5-1-es kiütéses vereséget szenvedett a Hoffenheimtől.

  „Hosszasan elemeztük a helyzetet és úgy döntöttünk, hogy ez így nem mehet tovább” – nyilatkozta a HSV elnöke, Bernd Hoffman. „A Mainz, a Fulham és a Hoffenheim elleni eredmények egyértelműen mutatták, hogy változtatnunk kell, ha be akarunk jutni az Európa-liga döntőjébe.”

  Forrás: STOP.hu/TEAMtalk.com
  Témakör:
  Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: