• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Fergie-t megbüntethetik  Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vizsgálatot indíthat Sir Alex Ferguson megjegyzése miatt, amit Keith Hackett, a jatékvezetők szervezetének vezetőjét illetően tett.

  Ferguson azt állította, Hackett arra kérte Mark Halsey jatékvezetőt, érvénytelenítsék John Terry piros lapját, amit a Manchester City ellen kapott.

  A United menedzsere szerint Hackett “Soha nem tette volna meg ezt, ha rólunk van szó.”

  Terryt kedden felmentették, és Hackett megjegyezte: “Minden fegyelmi ügy az FA hatáskörébe tartozik.”

  Terry 3 meccses eltiltást kapott volna, miután Halsey leküldte a pályáról a City játékosa, Jo elleni szabálytalansága miatt.

  De az FA elfogadta a Chelsea fellebbezését, ami azt jelenti, az angol válogatott védő ott lehet a United elleni vasárnapi mérkőzésen.

  Ezt Ferguson nem nézte jó szemmel, mivel kénytelen nélkülözni a szerb Nemanja Vidicet, akit hasonló eset miatt állítottak ki a Liverpool ellen.

  “Tudomásom szerint Hackett azt mondta Halseynek, hogy törölje el Terry kiállítását. Ha Manchester United-jatékosról lenne szó, Hackett nem tette volna ugyanezt.”

  Halsey nem vezethet a hétvégén Premier League meccset, ehelyett a Chester-Shrewsbury mérkőzésen bíráskodhat.

  Ha az FA jogosnak találja Ferguson felvetését, és úgy dönt, kivizsgálja az ügyet, megkérik a Manchester United menedzserét arra, fejtse ki álláspontját. De az ügyek többsége itt véget is ér.

  A BBC hírtudósítója, Gordon Farquhar elmondta: “Van egy bizonyos határ bírálat és sértés között, és ha valaki ilyet tesz, annak komolynak és ésszerűnek kell lennie.”

  A folyamatot további vizsgálat követi, ha az FA az elfogultság vádját véli felfedezni.

  Hackett nem kommentálta az ügyet, de a szervezet – aminek Hackett a vezérigazgatója – szóvivője elmondta, nem tettek semmit Terry piros lapjának eltörlése érdekében.

  Nem ez az első alkalom, hogy Ferguson bírálja Hackettet.

  Miután a United búcsúzott az FA kupa tavalyi kiírásától a Portmouth ellen, Sir Alex támadta Michael Atkinson jatékvezető ténykedését, és megjegyezte, Hackett nem végzi megfelelően munkáját.

  Ezt illetően az FA nem találta bűnösnek a United trénerét.

  Luiz Felipe Scolari elmondta, kellemesen csalódott mikor megtudta, eltörölték Terry eltiltását.

  “Elégedett vagyok, mert ez az első alkalom, mióta edző vagyok, hogy megváltoztatták a játékvezető döntését.”

  “Úgy gondolom, ez csak Angliában történhet meg. Más országokban a játékvezető a mindenható.”

  “A bíró elismerte, tévedett. Ezen meglepődtem, de kellemesen is csalódtam egyben. Az Angol Labdarúgó Szövetség elfogadta, hogy a játékvezető is követhet el hibát, mint te vagy én.”

  Forrás: ManUtdFanatics.hu
  Témakör:
  Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: