• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-3.forduló-Összefoglaló!



    A 3.fordulóban érdekes meccseket játszottak, több meglepetéssel, és a gólokban sem volt hiány. A válogatott meccsek miatt most egy hosszabb szünet következik, és a 4.forduló első meccse, az Arsenal-Manchester City majd csak szeptember 13.án lesz, 13:45-kor. Várhatóan nem lesz eseménytelen azért az elkövetkező időszak, lévén, hogy zárul a transzferpiac is.313px-Premiership_trophy

    Burnley-Manchester United 0-0
    Egyértelmű céllal ment az újonchoz a MU: 3 pontért.
    A csapattól nyolcan hiányoztak, viszont ennek ellenére nem gondolta senki, hogy a csapat nem tudja legyőzni a Burnleyt.
    Márpedig ez történt. Helyzetek voltak mindkét oldalon, a hazaiak kapufát is lőttek az első félidőben, viszont a labda 60%ban volt a Unitednál, amely erősen próbálkozott, viszont a Burnley ki tudta bekkelni a meccset.
    A második félidőben érdekes helyzete volt a Unitednak: a 16oson belül a hazaiak játékosának kezére pattant a labda, viszont Foy nem ítélt semmit.
    Van Gaal cserékkel próbált változtatni a helyzeten, viszont se Anderson, se Welbeck, se Januzaj nem tudtak betalálni.
    Kiemelendő még az, hogy ezen a meccsen debütált a United csapatában a csapat új igazolása, Angel di Maria, aki 70 percig volt a pályán. Helyére érkezett Anderson.
    Érdekes tény az, hogy a BUrnley eddigi első 0-0-ás meccsét játszotta a Premier Leagueben.

    Manchester City-Stoke 0-1
    A City volt az esélyes ezen a meccsen, amit bizonyított is az első félidőben, amikor is szépen támadott a City, és több alkalommal volt szükség Begovic jó védéseire, ahhoz, hogy gól nélküli maradjon az első játékrész.
    A második félidőben is inkább a Stoke térfelén pattogott a labda.Jön egy beadás az 57.percben, amit kifejelnek a hazai védők. A labda Dioufhoz kerül, aki hosszú sprint után beéér a City 16osába, itt pedig kötényt ad az angol válogatott kapusának, Joe Hartnak, így szerezve meg a vezetést.
    A City próbálkozott később is, de végül semmire nem ment a 68%os labdabirtoklással. A forduló egyik legnagyobb meglepetése: nyert a Stoke a címvédőnél.
    A City a tavaly is bizonytalan volt a szezon elején, amikor pl. a végül kieső Cardifftól is kikaptak, bár azt is jó tudni, hogy a manchesteriek akkor idegenben botladoztak. Messze van még a szezon vége, viszont kiélezett csatára van kilátás, ahol a City most egy 3 pontos hátrányba került a Chelseavel szemben.

    Newcastle United-Crystal Palace 3-3
    A forduló egyik legtöbb gólt hozó meccsén a hazaiak már az 1.percben hátrányba kerültek, miután Gayle talált be.
    Az első félidő végéig viszont egyenlített a NUFC, miután a frissen igazolt Janmaat talált be Riviére passzából.
    A 2.félidő elején újra vezetett a Palace, miután Puncheon talált be.
    A 73.percben újra kiegyenlített a Newcastle, miután Aarons talált be(a jamaicai középpályás mindössze 18 éves), majd a 88.percben megszerezték a vezetést is, Williamson gólja révén.
    Volt még egy lövése viszont a Palacenak, mivel a frissen kölcsönvett Zaha a 95.percben talált be, így mentve 1 pontot a vendégeknek, így szerezve meg első pontjukat, míg a Newcastle már 2 pontos.

    QPR-Sunderland 1-0
    A meccs előtt a Sunderland tűnt esélyesebbnek, viszont a Rangers nem törődött ezzel.
    A meccs egyetlen gólja az 1.félidő hosszabbításában esett: a Norwichtól hozott Fer passzát Austin értékesítette.
    A 2.félidőben is voltak helyzetek, mindkét oldalon, viszont gólt nem tudott már egyik csapat sem szerezni.
    Fontos győzelmet szerzett így a QPR, amely így már biztosan jobban kezd, mint 2 évvel ezelőtt, amikor sokkal több idő kellett nekik az első győzelemhez, lévén, hogy csak Redknapp érkezése után szerezték meg az első győzelmüket(akkor a Fulhamet győzték le).
    A Sunderland a vereség után továbbra is 2 pontos.

    Swansea-West Bromwich Albion 3-0
    Kiegyenlítettebb mérkőzésre lehetett számítani, viszont a Swansea csapata tett arról, hogy továbbra is 100%os legyen.
    Dyer nyitott a 2.percben, aki Sigurdsson passzát értékesítette. Majd a 24. percben Routledge révén már 2 gól volt a walesiek előnye.
    Szünetben is ez volt az állás, viszont még esett gól: Dyer a 71.percben duplázott, míg Sigurdsson már második aznapi gólpasszát adta.
    Próbálkozott támadni a West Brom is, viszont Gera Zoltán egykori csapata nem tudott gólt szerezni, így sima vereség lett a vége.
    A Swansea a győzelem révén 9 pontos, és +5ös gólaránnyal a 2.helyen áll, míg a West Brom veresége révén továbbra is 2 pontos, és a 18.helyről várja a folytatást.

    West Ham-Southampton 1-3
    Fordulatos meccset játszott egymással a West Ham és a Southampton, melynek végén a szentek megszerezték idei első győzelmüket.
    Pedig a hazaiak számára indult jobban a meccs, mivel a 27. percben Zarate passzát Noble értékesítette.
    A szünetig változott viszont az állás, mivel a 45.percben Scneiderlin révén egyenlítettek a vendégek.
    A 2.félidőben pedig már a vezetést is megszerezték, mivel a 68.percben Schneiderlin duplázott, majd a 83.percben a Feyenoordtól hozott Pellé szerezte meg első angol bajnoki találatát.
    A szentek így nyertek, és 4 ponttal a 8.helyen állnak, míg a West Ham ugyancsak 4 pontos, és a 11.helyen áll.

    Everton-Chelsea 3-6
    Az elmúlt fordulóban 4 gólos meccset játszott az Everton, most viszont erre is rátett, mivel 9 gól esett a liverpooliak találkozóján.
    Diego Costa már az 1.percben megszerezte a vezetést, majd Ivanovic a 3.percben talált be.
    Nagyon jól kezdett tehát a Chelsea, amelyre nem is volt az Evertonnak reakciója egészen a 45.percig, amikor is Mirallas révén szépítettek.
    Coleman öngólja révén újra 2 gól volt a különbség a 67.percben, de Naismith a 69.ben szépített.
    Matic 5 perccel később újra kettőre növelte az előnyt, de Eto’o 2 percre rá megint szépített.
    Nem ért véget viszont a góleső, mivel újabb 1 perccel később Ramires talált be Matic passzából.
    A 89.percben debütált az Evertonban a Ferencvárostól igazolt Besic, aki viszont első labdaérintésével gólhoz segítette a Chelseat: a középpályán az ő passzából kapták meg a vendégek a labdát, és a helyzet végén Costa szerezte meg aznapi második gólját, így zárva keretbe a mérkőzést, mivel gólt szerzett az 1. és a 90. percben is.
    A Chelsea nyert egy nagyon fordulatos és élvezetes meccsen, ezáltal pedig visszavette a vezetést a Swanseatól, míg az Everton csapata idén még nem nyert, és jelenleg 2 pontos.

    Aston Villa-Hull 2-1
    Az Európa Ligából kieső Hull City a bajnokságban is vereséget szenvedett, a bajnokságot meglehetősen jól kezdő Aston Villa ellen.
    Agbonlahor révén nyitottak a hazaiak, aki a 14.percben Weimann passzából szerezte meg csapata első gólját.
    A 36.percben a gólpasszt adó Weimann gólt is szerzett, Richardson passzából, így a birminghamiek előnye már 2 gólos volt.
    Szünetre is így fordultak a csapatok. A 2.félidőben a hazaiak már nem szereztek gólt, és a Hull volt az, amely szépíteni tudott: a 74.percben Jelavic szerzett gólt Quinn passzából. Az egyenlítő gólra viszont már nem futotta a vendégek erejéből, így a Villa idei 2.győzelmét szerezte meg, és 7 pontjával jelenleg a 3.helyen áll, míg a Hull City 4 pontjával a 9.helyen áll.

    Tottenham-Liverpool 0-3
    A meccsen debütált Mario Balotelli a Poolban, aki a 3.percben már veszélyes is volt, viszont ekkor még védett Lloris.
    A 7.percben Sturridge-Henderson-Sterling volt a labda útja, amely helyzet végén Sterling szerezte meg a vezetést a vendégeknek.
    A 11.percben Sturridge volt veszélyes, majd később szintén ő veszélyeztetett, bár gól nem született egyik helyzetből sem.
    A Tottenham is veszélyes volt a kapura, előbb Adebayor, majd Chadli révén, viszont egyik helyzet se akadt be, így szünetben 1 góllal vezetett a tavalyi ezüstérmes.
    A 2.félidő is Pool góllal kezdődött:a 49.percben Gerrard szerzett gólt büntetőből.
    A 60. percben pedig még tovább növelte előnyét a vendég alakulat: Townsend vesztett labdát, amit Moreno szerzett meg, aki meg sem állt a gólig.
    A meccs visszaült egy kicsit, és a Tottenhamen se feltétlenül lehetett látni azt az elhivatottságot, amely által a szépítés jelentő gól meglehetett volna. Végül ez nem is jött össze a Spursnek, amely az ezt megelőző két Liverpool elleni meccsén 9 gólt kapott.
    A Liverpool így felállt a City elleni 1-3 után, míg a Spurs idei első vereségét szenvedte el, méghozzá meglehetősen simán. A Liverpool így jelenleg 6 pontos, és az 5.helyen áll,míg a Tottenham, ugyancsak +2es gólaránnyal, viszont kevesebb lőtt góllal, a 6.helyen áll.

    Leicester-Arsenal 1-1
    A forduló zárómeccsén a BL csoportkörös Arsenal látogatott el a jövőre nagy terveket szövögető Leicester csapatához, toronymagas esélyesként.
    A meccsen 2 gól esett, viszont ezek rövid időtávon belül estek: a 20.percben Alexis Sanchez szerezte meg első angol bajnoki gólját, ezáltal szerzett vezetést az Arsenal. Úgy látszik, hogy kezd formába lendülni a chilei támadó, aki ezen a héten már második góljánál tart, mivel a Besiktas ellen ő lőtte meg a BL csoportkört érő gólt.
    Az ágyúsok öröme viszont nem tartott sokáig, mivel Ulloa fejjel egyenlített.
    Az Arsenal ezután feljebb kapcsolt, viszont a Leicester állta a támadásokat. A 2.félidőben sem változott a helyzet: a labdát 67%ban birtokló Arsenal támadott, viszont a veszély ott volt a Leicester kontráiban is.
    Ulloa gólja után több gól már nem esett a mérkőzésen, így megérdemelten szerzett pontot a Leicester, míg az Arsenal 3 meccs alatt a második döntetlenjét hozta össze.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: