• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-16.forduló-Összefoglaló!



    A 16.forduló már vasárnap kora este véget ért. Lássuk, hogy mit tartogatott ez a forduló a szurkolók számára.313px-Premiership_trophy

    Manchester City-Arsenal 6-3
    A forduló nyitányán a listavezető kapott ki az otthon még mindig tökéletes Citytől.
    A City nyitott Agüero gólja révén a 14.percben, majd a 31.ben Walcott egyenlített, Özil passzából. A szünet előtt visszaszerezte a vezetést Negredo, amelyet Fernandinho növelt az 50. percben. Walcott szépített Ramsey passzából a 63. percben, de aztán a City erre kettővel válaszolt, David Silva révén a 66.percben, majd Fernandinho révén a 88.nan. A 94. percben még szépített a vendégcsapat Mertesacker révén, de Touré 11-esből szerezte meg a 6. City gólt a 96. percben.
    Az Arsenal így is maradt elől, viszont a City már csak 3 pontra van tőlük, és a többi csapatnak is bőven adott esélyt a City a közeledésre. A hazaiak számára viszont rossz hír lehet az, hogy Agüerot le kellett cserélni sérülés miatt az 50.percben, mivel az argentin csatár meglehetősen fontos szerepet tölt be Manuel Pellegrini csapatában.

    Cardiff-WBA 1-0
    Az elég kiegyenlített mérkőzésen az első félidőben nem született találat.
    A 2. félidőben, a 66.percben viszont betalált a walesi csapat, amikor is Noone passzát értékesítette Whittingham.
    Helyzet volt mindkét oldalon, bár a hazaiak picit többet próbálkoztak.
    A Cardiff végül megszerezte mindhárom pontot, és ezzel most a 15. helyen áll, míg a WBA, akiknél Gera Zoltán a padon foglalt helyet, a 16. helyre csúszott vissza, és már csak 2 pontra van tőlük a kiesés.

    Chelsea-Crystal Palace 2-1
    A Chelsea számára kötelező volt a győzelem, miután az Arsenal kikapott a forduló kezdetén, mivel így közeledhettek.
    Torres révén a 16.percben már vezetett is a hazai csapat, viszont ez csak 13 percig tartott ki, amikor is Ward passzát váltotta gólra Chamakh.
    Nem sokáig maradt ez az állás, mivel Ramires a 35.percben talált be Hazard passzából.
    A 2.félidőben már nem született gól, így a Chelsea nyerni tudott, és 33 pontjával a 3., míg a Palace maradt 13 pontos, és 18.

    Everton-Fulham 4-1
    Az Everton hozta a papírformát, és simán nyert a Fulham ellen. A liverpooliak előnye csak a végén lett egyértelmű, viszont akkor nagyon kijött a lépés.
    Osman a 18.percben nyitott, és szünetben is ez volt az állás. Berbatov a 67. percben egyenlített büntetőből. Ekkor úgy tűnt, hogy lehet valami esélye a pontra a vendégeknek, viszont a kedélyeket hamar lehűtötte Coleman, aki a 73.percben talált be. Barry a 84.percben nyugtatta meg a hazaiakat, hogy aztán a 91. percben Mirallas tegye kiütésessé a győzelmet.
    A Fulham a nagy zakó miatt a 19. helyre csúszott, míg az Everton az 5. helyen áll a forduló után.

    Newcastle United-Southampton 1-1
    A szarkák a MU után a szenteket is le akarták győzni. A vezetést Gouffran révén meg is szerezték a 27. percben, és az előnyük a szünetig is kitartott.
    A 2. félidőben viszont Rodriguez talált be Davis passzából, a 65.percben.
    Bár a Newcastle irányította a meccset valamelyest, amit a több kapura lövés is mutatott, végül a szarkák sem tudtak újabb gólt szerezni.
    A szentek így egymás után 2. döntetlenjüket szedték össze, és a 9.helyen állnak, míg a Newcastle a 6. helyen áll a forduló után.

    West Ham-Sunderland 0-0
    Elég sótlan meccset játszott egymással a West Ham és a Sunderland gárdája. A meccsen a vendégek próbálkoztak jobban, viszont a 9 szöglet és az 5 kapura tartó lövésből egy sem akadt be. A vendégeknek nagy szüksége lett volna mindhárom pontra, viszont 1 ponttal gazdagodott csak mindenki.
    A West Ham így maradt a 17., 14 ponttal, míg a Sunderland továbbra is utolsó.

    Hull-Stoke 0-0
    Meglehetősen kiegyenlített meccsen született döntetlen. A hazaiak próbálkoztak többször, viszont betalálni ők sem tudtak.
    A Stoke amúgy sem a győzelmeiről híres, így az egy pont valamennyire jó nekik.
    A Hull így a 12. helyen áll, míg a Stoke a 13.

    Aston Villa-Manchester United 0-3
    A MU nem éppen a legjobb keretével ment Birminghambe, viszont így is nyerni tudtak a Villa Parkban. A Villa az első 10 percben próbálkozott, aztán viszont a MU vette át a kezdeményezést, mivel gyorsan lőtt 2 gólt Welbeck, a 15. és a 18. percben. A félidő végéig maradt ez az állás. A 2.félidő elején Cleverley tette totál biztossá a vendégek győzelmét, amikor is az 52. percben belőtte Rooney passzát.
    A Villa is próbálkozott, viszont nem akadtak be a lövéseik, így végül sima vereség lett a találkozó vége.
    A MU így 25 pontos, és a 8. helyen áll, míg a Villa hátrébb csúszott, és 19 pontjával jelenleg a 11. helyen áll, biztosnak tűnő 7 pontra a kieséstől.

    Norwich-Swansea 1-1
    A vasárnapi második meccsen a Swansea és a Norwich játszott egymással egy meglehetősen kiegyenlített mérkőzést, amelynek végén mind a ketten 1-1 ponttal gazdagodtak.
    A hazaiak a 12.percben Dyer gólja révén nyitottak, aki Williams passzát váltotta gólra.
    Szünetig viszont változott még az eredmény, mivel a hazaiak Hooper révén a félidő hosszabbításában talált be, akinek Elmander adta a gólpasszt.
    A 2.félidőben sem változott az állás, így mindkét csapat egy ponttal gazdagodott. A kanárik így a 14.helyen állnak, míg a Swansea feljött a 10.helyre a forduló végére.

    Tottenham-Liverpool 0-5
    A forduló utolsó meccsén a Spurs fogadta a Liverpoolt, abban a reményben, hogy feljebb kapaszkodhat a tabellán, és tarthatják az élmezőnnyel a lépést.
    A valóság viszont mást takart.Az idei szezont csak később kezdő Suarez már a 18.percben betalált Henderson passzából, hogy aztán a gólpasszt adó játékos a 40.percben betaláljon. Szünetben így már kettővel ment a Pool, és a 63.percben csak biztosabbá vált a vezetésük, mivel ekkor kapott piros lapot a hazaiak brazil játékosa, Paulinho. Ezután csak még felszabadultabb lett a vendégcsapat, mivel Flanagan is betalált a 75.percben, majd Suarez duplázott a 84. percben, hogy aztán a 89. percben Suarez passzából Sterling is betaláljon.
    A Spurs így megint egy méretes zakót kapott, csak most hazai pályán. Ennek következményei is voltak, mivel Andre Villas-Boas már nem a csapat edzője, jelenleg viszont még nem lehet azt tudni, hogy ki érkezik az Európa Liga győztes portugál helyére, ideiglenesen a Tim Sherwood, Les Ferdinand,Chris Ramsey hármas vezeti a csapatot.
    A Spurs így a 7.helyről várja a szebb jövőt, míg a Liverpool 33 pontjával feljött a 2.helyre.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: