• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Premier League-2.forduló-Összefoglaló!  A 2.fordulóban számos érdekes meccset játszottak, és sor került az első igazi rangadóra is, amelyet a szurkolók már vártak.313px-Premiership_trophy

  Fulham-Arsenal 1-3
  Az Arsenal elég hamar megmutatta, hogy mit is akar, mert a Fener ellen is betaláló Giroud révén a 14.percben megszerezte a vezetést. A helyzet még nyugodtabb lett, miután Podolski talált be a 41.percben, hogy aztán a 2.félidőben megszerezze saját maga második, csapata 3.gólját.
  A nagy reményekkel hozott Bent az 59.percben jött be Duff helyére, és 18 perc elég volt neki ahhoz, hogy szépítsen kicsit az eredményen, lévén, hogy a 77.percben megszerezte saját maga és csapata első gólját is.
  Az Arsenal javította az 1.fordulóbeli hibáját, és mostmár valamelyest nyugodtabbak lehetnek az igazolások elmaradása miatt nyugtalankodó szurkolók.
  A csapat a héten a BL-ben is fog játszani, de nem sokan gondolnak a törökök továbbjutására, lévén, hogy 4 gólt kellene rúgjanak, úgy, hogy az Arsenal egyet sem. Ez pedig nem várható, így az Arsenal lassan már a helyes útra állhat.

  Everton-WBA 0-0
  Az Everton és a West Brom gólnélküli döntetlent játszott egymással, úgy, hogy az Everton nézett ki esélyesebbnek a győzelemre.
  A hazaiak így két döntetlennel nyitják a szezont, míg a Gera Zoltán nélkülöző West Brom megszerezte idei első pontját.
  Meglátjuk amúgy még, hogy mi fog változni az Evertonnál, lévén, hogy pár játékosuk elég sokszor szerepel az átigazolási hírekben. Ez pedig kevésbé tetszik Roberto Martineznek.

  Hull-Norwich 1-0
  Az újonc megszerezte idei első győzelmét az első fordulóban 1 pontot szerző Norwich csapata ellen.
  Brady 11esből szerezte meg a vezetést még a 22.percben. 5 percre rá Sagbo kapott direkt pirosat. Ekkor nem sokan gondolták volna azt, hogy a tigrisek megszerzik mind3 pontot.
  Próbálkoztak a kanárik szépen ezután, viszont 4 kapura tartó lövésükből egy sem akadt be, így nem sokat értek a 61%os labdatartással.
  A Hull a Chelsea elleni vereség után javított, és jött fel a 13.helyre, míg a Norwich a 15.

  Newcastle Utd-West Ham United 0-0
  Az első fordulóban nyertes West Ham ment a szarkákhoz.
  A hazaiak irányították a meccset, 16 kaput el nem találó lövésük volt, viszont ami lényeges:egy sem találta el a kaput. Kihagyott helyzetek voltak, elég ha csak Gouffranét nézzük, viszont gólt nem láthatott a St James’Park közönsége.
  A Newcastle így valamelyest javított a saját mérlegén, de elég csúnya még így is a -4es mérleg, amellyel 18. a csapat, míg a West Ham 4 pontjával az előkelő 5.helyről várja a folytatást.

  Southampton-Sunderland 1-1
  A szentek stadionjában a Sunderland szinte végig vezette a meccset, hogy aztán 1 ponttal térjen haza.
  A fekete macskák Giaccherini révén nyitottak már a 3.percben. Bár aztán kissé háttérbe kerültek, mégis úgy tűnt, hogy behúzzák a győzelmet.
  Szünetben is maradt ez az eredmény, és a meccs lassan már a végéhez közeledett. Támadott a hazai csapat, viszont a gól nem jött össze nekik egészen a 88.percig, amikor is a portugál José Fonte boldogította a hazai szurkolókat góljával. A szenteknél az új szerzemény, Osvaldo is bemutatkozott, szünetben váltotta Schneiderlint.
  A Sunderland első pontját szerezte, és így 16., míg a Southampton 4 pontjával jelenleg a 6.helyen áll.

  Stoke-Crystal Palace 2-1
  A meccs előtt valamivel esélyesebb Stoke megszerezte idei első győzelmét, úgy, hogy szünetben még a Palace vezetett.
  Chamakh megszerezte új csapatánál első gólját, és ezzel vezetett a csapat az első félidő végén.
  A második félidőben aztán 4 perc alatt megfordította a meccset a Stoke: az 58.ban Charlie Adam, míg a 62.percben Shawcross talált be.
  Fél órája maradt még a Palacenak az amúgy viszonylag kiegyenlített meccsen az egyenlítésre, viszont ez végül nem sikerült
  A Stoke így feljött a 10.helyre, míg a Palace még pont nélkül áll, jelenleg a 19.helyen.

  Aston Villa-Liverpool 0-1
  A Pool megszerezte idei 2.győzelmét is,így még 100%os teljesítménnyel áll.
  A Pool már a félidő előtt megszerezte a vezetést, amikor is Sturridge talált be, akárcsak az első fordulóban. Érdekes megjegyezni azt is, hogy ez volt a Liverpool egyetlen kaput eltaláló lövése ezen a mérkőzésen.
  Próbálkozott az egyenlítéssel a Villa, 3 kaput eltaláló lövése mellett volt 14, ami nem ment kapura. A helyzeteket viszont nem tudta góllal lezárni a birminghami csapat, amely gyors egymásutánjában 2.vereségét szenvedte el, mivel a Chelsea is legyőzte őket a hét közepén
  A Pool így a 2.helyen áll, úgy, hogy a listavezető Chelsea már 3 meccset játszott, míg az Aston Villa még az első fordulóbeli győzelmével áll a 9.helyen.

  Cardiff-Manchester City 3-2
  Az első félidőben is voltak helyzetek mindkét oldalon, viszont 45 perc után 0-0 állt az eredményjelzőn.
  A 2.félidőben aztán beindult a henger: Dzeko az 52.percben lőtt szép gólt. Ekkor nem sokan gondolták volna Walesben, hogy a Cardiff megszerzi mindhárom pontot.
  Az egyenlítés Gunnarsson révén jött össze a 60.percben. Aztán Campbell következett a 79. és 87. percben, és 3-1re vezettek már a hazaiak.
  A City mindent megtett azért, hogy legalább egy ponttal utazzon haza. Negredo be is talált a hosszabbításban, viszont ezután már nem tudott érvényes gólt szerezni a Manchester City csapata.
  Nagy meglepetésre így a Cardiff megszerezte idei első győzelmét, úgy, hogy az egyik bajnokesélyest tudta legyőzni, bár érdemes tudni azt is, hogy a City a tavaly is szenvedett többször a kis csapatok ellen.
  A Cardiff így 11., míg a City a 7.helyen várja a 3.fordulót.

  Tottenham-Swansea 1-0
  A Tottenham 8 perc híján lemásolta az elmúlt heti győzelmét. A csapat 1-0ra tudott nyerni,akárcsak a Palace ellen, most is 11esből, amelyet Soldado értékesített, és most is a 2.félidőben esett a győztes gól, annyi különbséggel, hogy a sarkantyúsok most az 58., és nem az 50.percben szerezték a találatot.
  Az EL-ből nagy valószínűséggel továbbjutó walesiek nem kezdték valami szépen a bajnokságot, mivel 1-5ös gólaránnyal és 0 ponttal jelenleg az utolsó helyen állnak a bajnokságban, bár azt is jó tudni, hogy a walesiek a tavalyi bajnokkal és 5.helyezettel játszottak eddig.
  A Spurs a Liverpool mellett a másik 100%os csapat, ugyanúgy 2-0ás gólaránnyal, mint a vörösök. A sarkantyúsok így a 3.ok.

  Manchester United-Chelsea 0-0
  A forduló rangadójára az Old Traffordon került sor, ahol is a MU 75 ezer néző előtt fogadta a Chelsea csapatát.
  Helyzet volt mind a két oldalon, viszont nem vitte túlzásba egyik csapat sem. Mindketten leginkább a vereséget akarták elkerülni, és ez sajnos érződött a játék képén is.
  A MU irányított valamelyest, ezt mutatja a jobb labdatartási arány is, bár a Chelsea volt az, akinek több kaput eltaláló lövése volt, bár az is igaz, hogy 4 lövés sem valami sok.
  A döntetlennel a Chelsea maradt 1., viszont egy meccsel többet játszott, mint a mögötte álló csapatok, míg a Manchester United 4 pontjával jelenleg a 4.helyről várja majd a folytatást.
  Témakör:
  Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: