• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Giggs: A United ezt soha nem felejti el!  Ryan Giggs szerint a Manchester United jövőbeli sztárjai sem lenne szabad elfelejtsék a müncheni tragédiát, és azt, hogy ez a klubnak mit is jelent.

  55 éve történt, hogy 8 United játékos és 3 stábtag közte volt annak a 23 embernek, akik meghaltak egy Belgrádból induló repülőútnak, amiely Németországban állt meg tankolni.
  Sir Matt Busby újjáépítette a csapatot, és egy évtized múlva a MU lett az első BEK győztes angol csapat.
  Giggs- a csapat legkitüntetettebb játkosa- szerint az Old Trafforda érkezők kell tudjanak arról, hogy mit is jelent ez a tragédia.
  Ezt mondta a United honlapjának: “Az új játékosok, különösen a külföldiek,amiről azt gondolják, hogy nagy csapat, és megad mindent, mivel a United sikeres volt az elmúlt 10-15 évben.
  “Megnéztünk egy DVD-t a müncheni tragédiáról nemrég. Ez nagyon fontos volt a csapatnak, hogy lássak, és tudja azt, mi is történt.
  “Nem csak a baleset, de az előtte levő sikeres időszak, valamint az is fontos, hogy lépett a csapat tovább, hogy megnyerje 10 év múlva a BEK-et. Mindenki továbblépett.
  “Nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy a Busby bébik hogyan játszottak, és lettek sikeresek, milyenek voltak a baleset előtt, és hogyan épített újra sikeres csapatot Sir Matt.
  “Nagyon sok fontos dolog van számunkra, de ezt az örökséget ápolnunk kell.”

  Forrás: www.teamtalk.com
  Témakör:
  Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: