• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Wenger ‘mindig nyomás alatt’ !  
  

  Az Arsenal ostromolt vezetőedzője, Arsene Wenger válaszolt az utóbbi időben őt ért kirtikákra, és elismerte, hogy “mindig nyomás alatt van”, hogy trófeákat nyerjen.


  “Mindig nyomás alatt vagyok, hogy teljesítsek.Csak akkor lehetsz sikeres, ha megkérded magad, mivel a játék idővel csak nagyobb és jobb lett. Olyan csapatok ellen, mint a Chelsea vagy a Manchester City, mindig ki kell hoznunk magunkból a legjobbat. Csak akkor lehetsz jó az életben, ha azt teszed, amit helyesnek hiszel. A csapatot mindig saját forrásokból irányítottuk, lehetőséget adván a fiatal játékosoknak, és egy olyan játékstílust alakítottunk ki, amelyet helyesnek gondoltunk.Miután ez elkezdett működni, következetességet adott nekünk, majd biztonságérzetet.”
  ” Lehet, hogy nincs tapasztalatunk abban, hogy nyerjünk meg egy trófeát, viszont mindig a csúcs közelében vagyunk, közel ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, vagy a Bajnokok Ligáját.”
  Az Arsenal egykori középpályása, Stewart Robson (1981 és 1986 között) sok szempontból egy diktátorhoz hasonlította Wengert.
  A francia viszont úgy érzi, hogy jót tesz az a csapatnak, hogy ilyen nagy befolyással rendelkezik:
  ” Én vagyok felelős a klub fejlődéséért. Ha 16 éve vagy itt, akkor már része vagy a csapat történelmének, és te vagy az, aki felelős azokért az értékekért is, amelyeket a klub a mindennapi életben meg akar mutatni. Ha egy vezetőedző 15 éve van egy csapatnál, ő lesz a csapat esze. Ez adott fokú autoritást ad neki, mivel az emberek tisztelik azt, ahogy él, és azt ahogy a dolgokat intézi”
  Az Arsenal nemrég jelentette be, hogy meghosszabította 150 milliós szerződését a főszponzor Emirates légitársasággal.
  Az Arsenaltól elvárják azt, hogy az új évben aktív legyen a transzferpiacon. A csapat egykori kapitánya, Thierry Henry újra visszajön kölcsönbe egykori csapatához. Szóba hozták már a csapattal Demba Ba-t, a Newcastle csatárát, a Schalke támadóját, Klaas Jan Huntelaart, a Bilbao csatárát, Fernando Llorentet, és a Crystal Palace angol válogatott játékosát, Wilfried Zahat is.
  Theo Walcott helyzete jelenleg fontosabb a csapat számára, lévén, hogy lejár a szerződése, és ezt a helyzetet meg kell oldani előbb vagy utóbb.
  Az Arsenallal 3 bajnoki címet nyerő Ray Parlour sürgetné Wengert, hogy rendezze a kerettel kapcsolatban fennálló problémákat a következő hónapban. A Sky Sportsnak nyilatkozott így:” A következő átigazolási időszak létfontosságú lesz Arsene Wenger számára. Mindenki azt mondja, hogy 50 millió font áll rendelkezésére, viszont pár játékostól meg kell válnia, mint Chamakh, Arshavin, vagy Bendtner, vagy Denilson, aki jelenleg szintén kölcsönben van. Ezek a fajta játékosok tényleg az Arsenalnál akarnak játszani? Tovább kellene, hogy álljanak, hogy aztán a csapat minőségibb játékosokat vegyen.”
  Az Arsenal 2013 elején amúgy Gervinhora sem számíthat majd, lévén, hogy ő az elefántcsontparti válogatottal szerepel majd az Afrikai Nemzetek Kupáján.

  Forrás: www.teamtalk.com
  Témakör:
  Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: