• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Pulis félti az angol focit



    A Stoke City menedzsere, Tony Pulis szerint nem tesz jót az angol futballnak, hogy egyre több klub kerül milliárdos üzletemberek kezébe.

    Pulis a TEAMtalk munkatársainak elmondta, hogy szerinte az olyan üzletembereket, mint például a Manchester City új tulajdonosai, csak a pénz érdekli.

    A mester attól is tart, hogy a Premier Ligába áramló rengeteg külföldi tehetség elnyomja az angol fiatalokat és így tovább nő majd a különbség a négy élcsapat és a liga (az első négy osztály) többi 88 klubja között.

    Pulis nyilatkozatában figyelmeztette az Angol Labdarúgó-szövetséget (FA), hogy az ő felelősségük a játék jövőjének a biztosítása a szigetországban.

    “Egyre több olyan milliárdos érkezik a csapatokhoz, akiket egyáltalán nem érdekel a foci. Ők csak azzal foglalkoznak, hogy az ő klubjuk legyen a legjobb és így minél több pénzt tehessenek zsebre. Ez ahhoz fog vezetni, hogy előbb-utóbb mindenki követni fogja a példájukat.” – kezdte a Fazekasok menedzsere.

    “A szövetségen nagyon nagy felelősség lesz az elkövetkező öt-hat évben, mert sok üzletember fog érkezni, mint például most az arabok a Manchester Cityhez.”

    “Arról is meg kell bizonyosodnunk, hogy az egész futballnemzettel foglalkozunk, nem csak a legjobb négy-öt csapattal, mert akkor a kisebbek méginkább leszakadnak majd.”

    “Ezek a milliárdos klubtulajdonsok megpróbálják majd saját csapatukhoz csábítani a világ legjobb játékosait, így pedig nagyon nehéz dolguk lesz a feltörekvő angol tehetségeknek.”

    Forrás: TEAMtalk.com




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: