• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Keegan: “Jobb edző vagyok, mint Shankly!”    A korábbi angol szövetségi kapitány, Kevin Keegan merész kijelentést tett: a statisztikák alapján jobb menedzsernek tartja magát a liverpooli edzőlegendánál, Bill Shanklynél.

    Shankly 1959 és 1974 között volt a Liverpool menedzsere, 1971-ben éppen ő volt az, aki 35 ezer fontért a Scunthorpe Unitedtől a Vörösökhöz vitte Keegant, aki később a csapat legendája lett.

    Az egykori kiváló játékost sokan nem tartják valami jó vezetőedzőnek, ráadásul 2008 óta nem is dolgozott egy csapatnál sem, egyes statisztikái mégis jobbak, mint a ‘Poollal sikert sikerre halmozó Shanklyé.

    “Nemrég megnéztem az edzői mutatóit, és rájöttem, hogy a győzelmi arányom legalább fél százalékkal jobb az övénél. Statisztikai szempontból, tehát jobb edző vagyok!” – mondta Keegan.

    Való igaz, Shankly a mérkőzései 49,95, míg Keegan 50,47 százalékát nyerte meg, de ehhez az is hozzájárul, hogy előbbi mester olyan kiscsapatoknál is dolgozott, mint a Workington, a Carlisle United vagy a Huddersfield Town.

    Forrás: Goal.com
    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások    További cikkek: