• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Keegan: “Jobb edző vagyok, mint Shankly!”  A korábbi angol szövetségi kapitány, Kevin Keegan merész kijelentést tett: a statisztikák alapján jobb menedzsernek tartja magát a liverpooli edzőlegendánál, Bill Shanklynél.

  Shankly 1959 és 1974 között volt a Liverpool menedzsere, 1971-ben éppen ő volt az, aki 35 ezer fontért a Scunthorpe Unitedtől a Vörösökhöz vitte Keegant, aki később a csapat legendája lett.

  Az egykori kiváló játékost sokan nem tartják valami jó vezetőedzőnek, ráadásul 2008 óta nem is dolgozott egy csapatnál sem, egyes statisztikái mégis jobbak, mint a ‘Poollal sikert sikerre halmozó Shanklyé.

  “Nemrég megnéztem az edzői mutatóit, és rájöttem, hogy a győzelmi arányom legalább fél százalékkal jobb az övénél. Statisztikai szempontból, tehát jobb edző vagyok!” – mondta Keegan.

  Való igaz, Shankly a mérkőzései 49,95, míg Keegan 50,47 százalékát nyerte meg, de ehhez az is hozzájárul, hogy előbbi mester olyan kiscsapatoknál is dolgozott, mint a Workington, a Carlisle United vagy a Huddersfield Town.

  Forrás: Goal.com
  Témakör:
  Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: