• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Visszavonult a világ legidősebb edzője



    A walesi Ivor Powell az 1930-as évek közepe óta volt részese a futballvilágnak, és 1951 óta edzősködött. Most, 93 évesen úgy döntött, befejezi.

    Powell 1916. július 5-én született és bányászként dolgozott, mielőtt felfedezték volna a benne rejlő tehetséget. Első komoly csapata a Queens Park Rangers volt, mellyel 1937-ben írt alá profi szerződést.

    Később megfordult még többek között az Aston Villában és a Blackpoolban is, és 14 alkalommal ölthette magára a walesi válogatott mezét. Esküvői tanúja a legendás Sir Stanley Matthews volt.

    1951-ben, a Port Vale-nél kapott először edzői feladatokat, majd megjárta még a Bradford Cityt, a Carlisle Unitedet, sőt a görög PAOK-ot is. Egy ideig a Leeds United másodedzőjeként dolgozott, az utóbbi több mint 30 évben pedig a bath-i egyetem csapatánál, a TEAM Bath-nál látott el tréneri feladatokat. Úgy döntött, most, 93 évesen volt elég a fociból.

    “Büszke vagyok rá, hogy megértem ezt a szép kort és egészen idáig a futball világában dolgoztam. Volt sok szép pillanatom, remekül éreztem magam az egyetemi csapatnál” – mondta Powell a BBC-nek adott nyilatkozatában.

    Forrás: Goal.com




    Témakör:
    League One (harmadosztály) és lejjebb

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: