• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Visszavonult a világ legidősebb edzője  A walesi Ivor Powell az 1930-as évek közepe óta volt részese a futballvilágnak, és 1951 óta edzősködött. Most, 93 évesen úgy döntött, befejezi.

  Powell 1916. július 5-én született és bányászként dolgozott, mielőtt felfedezték volna a benne rejlő tehetséget. Első komoly csapata a Queens Park Rangers volt, mellyel 1937-ben írt alá profi szerződést.

  Később megfordult még többek között az Aston Villában és a Blackpoolban is, és 14 alkalommal ölthette magára a walesi válogatott mezét. Esküvői tanúja a legendás Sir Stanley Matthews volt.

  1951-ben, a Port Vale-nél kapott először edzői feladatokat, majd megjárta még a Bradford Cityt, a Carlisle Unitedet, sőt a görög PAOK-ot is. Egy ideig a Leeds United másodedzőjeként dolgozott, az utóbbi több mint 30 évben pedig a bath-i egyetem csapatánál, a TEAM Bath-nál látott el tréneri feladatokat. Úgy döntött, most, 93 évesen volt elég a fociból.

  “Büszke vagyok rá, hogy megértem ezt a szép kort és egészen idáig a futball világában dolgoztam. Volt sok szép pillanatom, remekül éreztem magam az egyetemi csapatnál” – mondta Powell a BBC-nek adott nyilatkozatában.

  Forrás: Goal.com
  Témakör:
  League One (harmadosztály) és lejjebb

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: