• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • A Stoke lesz a ManCity ellenfele, leszakadóban az Arsenal



    A Stoke City öt gólt rúgott a Boltonnak az FA-kupa elődöntőjében. Az Arsenal és a Liverpool meccsén a végére maradt a csattanó, 1-1-gyel zárult a mérkőzés.

    A Stoke és a Bolton összecsapása előtt a szakértők a fehér mezeseket tartották valamivel esélyesebbnek, ehhez képest a a piros-fehérek simán, 5-0-ra lemosták őket. Ezzel a sikerrel a “Fazekasok” bejutottak az FA-kupa döntőjébe, ahol a sztárokkal teletűzdelt Manchester City lesz az ellenfelük.

    Matthew Etherington kezdte meg a gólgyártást, miután lecsapott egy eladott labdára. Néhány perccel később Robert Huth eresztett meg egy távoli lövést, mely Jussi Jaaskelainen hibájának is köszönhetően a hálóban kötött ki. Negyedórával az első játékrész vége előtt még Kenwyne Jones is meglőtte a maga gólját, ezzel magabiztossá téve csapata vezetését.

    Az egész meccsen fáradtan és ötlettelenül mozgó Bolton-játékosok a második félidőben sem tudtak javítani, Jonathan Walters még két gólt vágott, így 5-0 lett a vége. A Stoke City története során először jutott be a fináléba, korábban három elődöntőt játszottak, de mindannyiszor vesztesként hagyták el a pályát.

    A bajnokságban a listavezető Manchester Unitedet üldöző Arsenal a Liverpoolt látta vendégül. A mérkőzésen 90 percig egyetlen gól sem esett, aztán a hosszabbításban beindultak az események.

    Az Ágyúsok büntetőhöz jutottak, amit Robin van Persie értékesített. A londoni drukkerek ekkor már biztosak voltak csapatuk győzelmében, és abban, hogy négy pontra felzárkózhatnak a United mögé. Az utolsó utáni pillanatban azonban a Liverpoolnak is megítélt egy tizenegyest a bíró, Dirk Kuyt állt a labda mögé, aki nem hibázott, és beállította az 1-1-es végeredményt.

    Az egy ponttal nem sokra megy az Arsenal, hiszen hattal van lemaradva a Manchester United mögött, amit nem lesz könnyű ledolgozni a hátralévő hat fordulóban, főleg, hogy legközelebb a Tottenham Hotspur otthonába kell látogatniuk.

    Forrás: Focitipp.hu




    Témakör:
    F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: