• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Hatalmas meglepetés az Emiratesben



    A Hull City mindenki hatalmas meglepetésére az Emirates Stadiumban, hátrányból fordítva 2-1-re verte az Arsenalt.

    A Tigrisek mestere, Phil Brown két helyen változtatta meg csapatát a múlt heti, Everton elleni 2-2-es meccs után. Geovanni és George Boateng visszakerült a kezdőbe, míg Halmosi Péter és Bernard Mendy a kispadra kerültek.

    Arsene Wenger viszont mind a 11 poszton változtatott a Sheffield United elleni meccshez képest, ami nem is csoda, hiszen ott szinte csak a tartalékok játszottak.

    Emmanuel Adebayor a 15. percben gólt szerzett, de a játékvezető, Alan Wiley érvénytelenítette azt, mivel szerinte a togói Paul McShane-t használta létrának, hogy elérje a labdát.

    A Hull védelme remekelt, sokszor szereltek tisztán az utolsó pillanatban, máskor tökéletesen alkalmazták a lestaktikát. Az első félidőben nem eset gól, a City szurkolói ekkor azt kívánták, hogy a végeredmény is ennyi legyen, valószínűleg ők sem számítottak arra, hogy csapatuk három pontal távozik majd.

    Talán néhányuk már a vereséggel is elkezdett barátkozni, amikor Robin van Persie lövése McShane-en irányt változtatva a hálóba vágódott.

    Az újonc csapat azonban visszavágott és a 62. percben egyenlített Geovanni nagyszerű távoli lövésével. A vendégszektorban ülők még ki sem tombolták magukat a gól után, máris jött az újabb Hull-gól. Andy Dawson szöglete után Daniel Cousin fejelt a kapuba.

    Az Ágyúsok még megpróbáltak egyenlíteni, a 83. percben William Gallas lövése a felsőlécről pattant ki, majd Boaz Myhill védett nagyot Van Persie lövésénél, így a Tigrisek vihették haza a három pontot.

    Forrás: BBC.co.uk




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Régebbi cikk: