• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Fergie: “Itt az időnk”



    Sir Alex Ferguson szerint a Manchester Unitednek jó esélye van rá, hogy megvédje Bajnokok Ligája-címét a Barcelonával szemben.

    Sir Alex FergusonRómában, a döntő helyszínén rendezett sajtótájékoztatón viccelni is jutott ideje a skót stratégának, aki egy nyugtalan éjszakának nevezte csapata leendő félidei megbeszélését.

    Együttese az idei szezonban megdöntött már egy történelmi rekordot, hiszen 18. bajnoki címével beérte az ősi rivális Liverpool rekordját, most pedig egy újabb történelmi tettre, a Bajnokok Ligája címvédésre készül fiaival. Sir Alex Ferguson nagy tervekkel néz a finálé elé, azonban szerinte ezek csak úgy válhatnak valóra, ha jó kezdés után a folytatásban se maradnak alul.

    “Kiváló lehetőségünk kínálkozik arra, hogy Európa legnagyobb csapatává váljunk. Ez egy fényes jövővel rendelkező csapat, fiatal és rendkívül tapasztalt játékosokkal, akik az elkövetkezendő években is tündökölni fognak. Szerdán tehetjük meg az ehhez szükséges első lépést.” – mondta Fergie.

    “Hogy egyáltalán nagy csapatnak tarthasd az együttesedet, meg kell nyerned a Bajnokok Ligáját. Voltak az elmúlt években balszerencsés csapatok, akiknek ez a dicsőség nem adatott meg. Meg kell nyerned ezt a trófeát, ez presztízst teremt. Olyan csapatoknak, mint a miénk, vagy a Barca, újból és újból meg kell nyerniük ezt a címet, hogy bizonyítsanak. Ez azonban nem mindenkinek sikerülhet.”

    “Még senkinek sem sikerült a címvédés.”

    “De az első akadályon, a döntőbe jutáson már túl jutottunk. Meg van az esélyünk, hogy újra megcsináljuk. Érdekes és egyben szokatlan, hogy még senki sem nyerte meg kétszer egymás után ezt a kupát mióta létezik a sorozat. Utoljára a 60-as, 70-es években sikerült ez néhány csapatnak, amikor olyan gárdák uralták a kontinenst, mint az Ajax, Bayern München, és a Real Madrid. Most itt a lehetőségünk, hogy egy újabb csapat neve kerüljön fel ebbe a kategóriába.”

    Forrás: ManUtdFanatics.hu




    Témakör:
    Bajnokok Ligája

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Régebbi cikk: