• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-4.forduló-Összefoglaló!



    A 4.forduló szombat kora délutántól hétfő estig tartott, és számos nagyszerű meccset láthattunk, amelyen a csapatok sem fukarkodtak a gólokkal.premier-league-icon

    Arsenal-Manchester City 2-2
    A City mindenképpen vissza akart vágni az ágyúsoknak a Szuperkupában elszenvedett 0-3 után.A kezdő egyik érdekessége az, hogy ott volt a City kezdőjében a Chelsea ikonja, Frank Lampard.
    Az Arsenal nem kezdett rosszul,Welbeck a kapufát is eltalálta, viszont mégis a City volt az, amely megszerezte a vezetést:
    Agüero kapta meg a labdát egy kontra végén Navastól, és megszerezte a vezetést a Citynek.
    A gól után a hazaiak visszavették a kezdeményezést, viszont egy ideig nem túlzottan akart még helyzet sem összejönni Arsene
    Wenger csapatának. A City visszahúzódott kicsit, és inkább a jó kontra lehetőségeket várta.
    A 36.percben szabadrúgást kapott az Arsenal, viszont Alexis Sanchez nem túl sikeresen oldotta meg a helyzetet.
    Az első félidőben talán az Arsenal volt jobb, viszont a City volt az, aki vezetett az első 45 perc után.
    A 2.félidőben az Arsenal célja mi más lehetett volna, mint az egyenlítés, ami össze is jött. A City térfelén szerzett
    labdát az Arsenal, amely a 16oson belül Wilsherehez került,Ramseytől, aki átemelte azt Harton. Idei első gólját szerezte a
    játékos, aki legutoljára januárban talált be.
    Nemsokkal később cserélt Pellegrini: a még nem teljesen tökéletes Agüero helyére jött be Dzeko, ezzel pedig egyértelművé
    vált az, hogy Pellegrini a győzelemre hajt.
    A gól után volt egy erőtlen kapura lövése a Citynek, viszont ezt simán fogta az Arsenal kapusa.
    A 69.percben nem tudott felszabadítani Demichelis, és Welbeck próbálkozott lövéssel, ami furán pattant, de végül nem fogott
    ki Harton.
    Az Arsenal továbbra is próbálkozott, és a 73.percben sikerült a vezetést is megszereznie a Citynek: Kompany fejelte ki a
    labdát a 16os közepéről, ami Wilsherehez került, és végül Sancheznél kötött ki, aki bevágta oldalról a labdát. Hátrányból jött vissza újra az Arsenal.
    Próbálkozott a City is, viszont az Arsenal volt az, aki újabb veszélyes támadást vezetett: Wilshere passzolt Ramseyhez, aki
    látványosabban próbált rálőni,de nem jött össze neki.
    A 78.percben állt meg a játék, amikor is Debuchy lépett rosszul, és ennek következtében esett össze. Ápolásra volt
    szüksége, viszont már nem tudta folytatni, és jött a helyére a szentektől a nyáron hozott Chambers.
    2 perc után folytatódott a játék, és nemsokára jött az újabb gól: szöglet után Demichelishez került a labda,aki kapura fejelt.Vetődött Szczęsny, ezzel viszont Flaminit akadályozta, akinek nagy esélye lett volna, hogy kifejelje a labdát, így viszont nem tudta. Szerencsés góllal egyenlített tehát a Manchester City.
    Welbeck jött le a meccs vége előtt pár perccel, akinek a helyére jött Podolski.
    Egyből a csere után volt érdekes helyzete a Citynek, miután Kolarov lehetőséghez jutott a kicsit lassú Chambers mellett, viszont a labda a kapufát találta el. Szerencséje volt itt az Arsenalnak kicsit.
    Közben az is kiderült, hogy Lewis Hamilton is tiszteletét tette a meccsen.
    A meccs 6 perces hosszabbítással ért véget, köszönhetően annak, hogy Debuchy ápolásánál állt a játék.
    A 92.percben Dzekot próbálták megjátszani, viszont Koscielny leszedte a labdát, amely végül a kapufát találta el.
    Újabb helyzete volt a Citynek, amely gólt is szerzett, az egyetlen probléma az volt, hogy ezt nem adták meg, mivel Nasri lesen állt.
    A meccs végén szabadrúgáshoz jutott a City, viszont hiába jött ki Szczęsny kicsit rosszul Silva beadására, ebből nem tudott előnyt kovácsolni a Manchester City.
    Nagyon jó meccs végén mindkét csapat 1-1 ponttal gazdagodott. A meccs jó volt, a 4 gól mellett még volt 3 kapufa is.

    Chelsea-Swansea 4-2
    Az éllovasok meccsén a Swansea volt az, amely erősebben nyitott, és látszott , hogy nem 0-0-ra játszanak, míg a Chelsea leginkább kontrákra próbált meg berendezkedni.
    Ez viszont megbosszulta magát, mivel Taylor beadása után Terry érkezett leghamarabb a labdára, amely aztán a saját kapujába pattant. Vezetett a Swansea.
    A hattyúk ezután se vettek feltétlenül vissza, Gomis helyzetei mutatták azt, hogy a Swansea nem akart védelemre berendezkedni.
    A Chelsea át kellett vegye a kezdeményezést, a hazai pálya miatt is, viszont nagyon veszélyes helyzetet egy ideig nem jött össze a kékeknek, de közben azért félniük kellett, hogy ne akadjon be a Swansea egyik távoli lövése sem.
    A Chelsea a 32.percben jutott szabadrúgáshoz Shelvey szabálytalan belépője után (sárga lap), viszont Schürrle lövése, ha kicsivel is, de a kapu fölé ment, míg az ezt követő szöglet veszélytelen volt.
    2 perccel később Ivanovic beadása után Diego Costa próbálkozott, viszont ezt nem volt túl sikeres.
    Lendületben maradt a Chelsea, Oscar veszélyeztetett a 16os széléről, de Fabianski védeni tudta a nem túl erős, bár jól helyezett lövést.
    Szünet előtt viszont összejött az egyenlítés a Chelseanek: Fabregas szöglete után Diego Costa fejelt, Fabianski pedig már nem tudott odaérni, így döntetlennel fordulhattak a csapatok.
    A 2.félidőbe más mentalitással futott ki a Chelsea, ami a játékon is éreztette a hatását.
    Az 56.percben Fabregastól kapta meg a labdát Diego Costa, aki gólra váltotta a helyzetet.
    A 67.percben pedig újból büntetett a Chelsea: a 16os széléről passzolt Ramires Diego Costanak, aki gyengébb, de jól helyezett lövéssel juttatta újra a hálóba a labdát, így jött össze számára a mesterhármas.
    Ezután se állt vissza a Chelsea: a 70.percben Oscar valamint Ivanovic okozott zavart a hattyúk védelmében, viszont Oscar befejezése nem sikerült túl jól.
    Ezután Hazard indult meg, viszont Fabianski szögletre tolta a lövést.
    A szöglet előtt viszont tapsvihar közepette cserélték le a meccs emberét, Diego Costat, és érkezett a helyére a frissen igazolt Loic Remy.
    Monk próbálta valamennyire felpörgetni csapatát, miután Gomis jött le a 75.percben, és érkezett a helyére Bony.
    A 80.percben újabb gólt szerzett a Chelsea: Hazard cselezte ki Williamst, aki olyat csúszott, hogy a fű feljött, majd aztán Oscarhoz passzolt, aki gólpasszt adott Remynek, így a francia góllal mutatkozott be a Chelseaben.
    A Swansea a 86.percben szépített az eredményen, miután Bony passzolt a felezővonaltól Shelveynek, aki becsapta Courtoist, és megszerezte csapata második gólját.

    Crystal Palace-Burnley 0-0
    A 19. és a 20.helyezett találkozott egymással, és a meccs meglehetősen kiegyenlített eredményt hozott.
    Nem tűnt a meccs előtt feltétlenül erősnek a Palace védelme, viszont a Burnley ezt ma nem tudta feltörni.
    Pontosztozkodás lett így a meccs vége, amely eredmény hosszú távon egyik csapatnak sem tesz jót, bár most mindketten ugrottak egy helyet a Newcastle és a WBA veresége után, így a Palace a 17., míg a Burnley a 18.helyen fejezi be a fordulót.

    Southampton-Newcastle United 4-0
    A szentek szépen bekezdtek, és a 6.percben már megszerezték a vezetést: Pelle talált be.
    Ugyanaz a Pelle volt újra eredményes 13 perccel később, így a 19.percben már meglehetősen nyugodt előnnyel rendelkeztek a szentek.
    Szünet után még egy gól esett a mérkőzésen: Cork az 54.percben talált be, így téve teljessé a szentek hazai győzelmét.
    A több csapat által is körbeudvarolt, de végül maradó Schneiderlin a 90.percben szerezte, a két gólt szerző Pelle passzából.
    A Southampton ezzel a győzelmével folytatta az eddig se túl rossz szezonját, és jelenleg 7 ponttal rendelkezik a Koeman csapata.
    A Newcastle viszont a jónak tűnő erősítések ellenére sem túl erős, és ezzel a vereséggel jelenleg a 20.helyen áll, -6os gólarányának köszönhetően.

    Stoke City-Leicester City 0-1
    Az elmúlt fordulóban meglepetés győzelmet aratott a Stoke, most viszont hazai pályán szenvedett ugyancsak 1-0-ás vereséget.
    Szünetre 0-0-val fordultak a csapatok, és a 2.félidőben is csak egyetlen gól esett: Konchesky passzából talált be az idei 3. gólját szerző Ulloa.
    Több gól már nem esett a mérkőzésen, így a Leicester megszerezte idei első bajnoki győzelmét, így már 5 pontos, és megelőzte a 4 ponttal rendelkező Stoke Cityt.

    Sunderland-Tottenham Hotspur 2-2
    Gyors gólváltással kezdődött a meccs: Chadli a 2.percben talált be, míg Adam Johnson a 3.percben egyenlített.
    Az első félidőben már nem esett több gól. A 2.félidőt is a Tottenham nyitotta góllal: Eriksen talált be a 48.percben, így újra a Spurs vezetett.
    A Sunderlandnek viszont volt még válasza erre is: a 82.percben Kane öngólja révén újra egyenlő volt az állás.
    A Sunderland így már 3 pontos, míg a Tottenham 7 pontos, és csak rosszabb gólaránya miatt áll a Southampton mögött a tabellán.

    WBA-Everton 0-2
    A szezont borzalmasan kezdő Everton már korán, a 2.percben megszerezte a vezetést:Lukaku talált be.
    Ezután a labdatartásban, valamint a helyzetek számában is jeleskedett a West Brom, viszont újabb gólt nem született a szünetig.
    A 2.félidőben szintén az Everton nyitott góllal: a 66.percben Mirallas talált be, Baines passzából.
    Több gól már nem esett a meccsen, így az Everton megszerezte idei első győzelmét,ezzel pedig már 5 pontos, míg a West Brom csak Schneiderlin 90.percbeli góljának köszönheti azt, hogy a 19., és nem a 20.helyen áll.

    Manchester United-QPR 4-0
    A QPR a MU előtt állt a tabellán ezelőtt a meccs előtt, viszont egyértelmű, hogy a szezont kicsit álmosabban kezdő United volt az esélyes a győzelemre.
    Falcao a padon ült, viszont Di Maria először játszott a vörös ördögöknél, az Old Traffordon (korábban a Real Madriddal járt már itt, az emlékezetes 2013as BL meccsükön).Blind, valamint Rojo is csak most mutatkoztak be a Unitedban.
    A meccs elején is látszott már a labdatartáson, hogy a United meg akarja szerezni idei első győzelmét. A 24.percben a friss szerzemény, Di Maria áll a labda mögé egy szabadrúgásnál, ami végül a kapuban köt ki. 1-0 a Unitednak.
    Lendületben maradt a United: a 30.percben Di Maria indul meg a szélen, és betekeri a labdát Van Persie fejére, a fejes viszont mellé ment.
    Egy perccel később De Gea jön ki meggondolatlanul, viszont Evans menteni tud. (eddigi meccsein még nem kapott gólt De Gea a QPR-tól)
    Van Persie nyitja meg a sárga lapok sorát, miután Hoilettet állítja meg.
    Nem kellett sok viszont a 2. United gólig: D Maria sprintel elég hosszan, aki Rooneyhoz passzol. Rooney próbálkozik először lövéssel, viszont csak Herreraig jut a labda, amiből viszont a bilbaoi nevelés megszerzi első Unitedos gólját. 2-0
    Itt még nem volt vége:20 méter körül kapja meg Herrera a labdát, aki Rooneynak passzol. A válogatott támadó pedig a rövid sarokba helyezi a labdát. Látszott ezen a helyzeten is az, hogy a United játékosai nagy kedvvel játszanak az első félidőben. 3-0
    Szünetben 3-0-ra vezet a United, és nem nagyon lehet látni azt, hogy lenne bármi esélye is a Queens Park Rangersnek arra,hogy akárcsak megnehezítse a MU dolgát.
    A 2.félidő QPR helyzettel kezdődött: Traore sprintel, aki bepasszolt középre Kranjcarnak, viszont a horvát lövését De Gea lábbal tudta hárítani végül.
    Az 52.percben Rafael elszaladt a szélen, majd beadta Matanak a labdát, aki gyenge passzt adott a kissé meglepett Rooneynak, akinek a lövése Greenben kötött ki.
    A United 70% fölötti labdatartással irányítja a meccset.Egyedül Traoren lehet látni az ellenfélnél azt, hogy nincs megelégedve az eredménnyel, és legalább egy becsületgólt össze akar hozni.
    Közben a United szurkolói nagy örömmel fogadják azt, hogy Falcao melegít. Érdekesség, hogy a kolumbiai eddig minden európai bemutatkozó meccsén betalált (Porto-Atletico-AS Monaco), bár ez most nem jött össze neki.
    Közben Van Persie a felezővonaltól passzol az első gólt szerző Di Marianak, aki mesterien találja meg a labdával Matat, aki megszerzi csapata 4. gólját. 4-0
    A 66.percben kettőt cserél Van Gaal: a negyedik gólt szerző Mata helyére érkezik Falcao, míg Rafael helyére érkezik Valencia. Falcao pályára lépésével Rooney szerepe változik egy picit, aki hátrébb kerül így.
    A 77.percben Rojo és Blackett nem értik meg egymást, ezáltal Vargas kerül helyzetbe, viszont a chilei támadó lövése, ha kevéssel is, de mellé megy.
    A 83.percben Blind lő rá a 16oson kívülről, amit véd Green, a labda viszont Falcao elé kerül, de a United 9ese nem tudott kifogni Greenen.
    A mérkőzésen több gól már nem esett, így a United megszerezte idei első győzelmét. A United így már 5 pontos, és megelőzte az Evertont, míg a QPR 3 ponttal és -8as gólaránnyal áll a 16.helyen a forduló után.
    A Unitednál optimistábbak lehetnek a győzelem után, és várhatják a Leicester elleni meccset, míg a QPR-nál megint el kell gondolkodjanak, mivel újra 4 góllal kaptak ki. A Tottenham elleni vereség után Rio Ferdinand elmondta, hogy még egyszer nem történhet meg ez.
    Ha már Rio Ferdinand: a United nagyon hosszú ideig szolgáló védőről nem felejtkeztek el ezen a meccsen sem a United szurkolói, akit egy transzparenssel üdvözöltek.

    Hull-West Ham United 2-2
    A forduló zárómeccsére hétfő este került sor, a Kingston Communications Stadiumban.
    A tigrisek a Palermotól vett Abel Hernandez góljával nyitott, a 39.percben, és szünetben is ez volt az állás.
    A 2.félidő elején a VB-n se rossz teljesítményt nyújtó Enner Valencia egyenlített, Downing passzából.
    14 perccel később újra előnybe kerültek a hazaiak, amikor is Diame talált be.
    Örömük viszont nem tartott sokáig, mivel 3 perc múlva Davies révén egyenlítettek a vendégek.
    Több gól már nem esett a meccsen, így pontosztozkodás lett a meccs vége.
    A Hull így már 5 pontos, és a 10.helyen áll, míg a West Ham 4 pontos, és a 13.helyen áll.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Premier Liga (élvonal), Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: