• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-6.forduló-Összefoglaló



    A PL 6.fordulója számos meglepetést hozott a szurkolók számára, és a csapatok sem feltétlenül szűkölködtek a gólokkal.premier-league-icon

    Tottenham-Chelsea 1-1
    A Spurs hazai pályán fogadta azt a Chelseat, amely Jose Mourinhoval eleddig 10 pontot szerzett.
    Az első félidőben a Tottenham akarata érvényesült, és Sigurdsson révén megszerezte a vezetést is a 19.percben. Az izlandi szezonja egész jó eddig.
    A Tottenham vezetésével tértek a csapatok a 2.félidőre, amelynek elején cserélt Mourinho, és bejött Mata Obi Mikel helyére. A kis spanyol játékával felpörgette a csapatot, és ennek meg is lett az eredménye, mivel csapata végül betalált, John Terry fejese révén.
    Ezután volt helyzet mindkét oldalon, viszont a gólok csak nem jöttek. A Tottenham Torres kiállításával kapott egy váratlan esélyt, viszont a spanyol 81.percben történő kiállítása után sem tudott betalálni, így maradt az 1-1, amely a Spurs vezetőedzője, Andre Villas-Boas szerint is igazságos volt.

    Aston Villa-Manchester City 3-2
    A Villa otthonában 2 alkalommal is vezetést szerzett a City, viszont végül vesztesen hagyta el a Villa Parkot.
    A szünetben 1-0ra vezetett a City, Yaya Touré 45.percben szerzett gólja révén.
    A 2.félidőben viszont felpörögtek az események: előbb El Ahmadi egyenlített az 51.percben, majd aztán Dzeko talált be az 56.ban. Próbálkozott közben a Villa is, és 3 perc alatt meg tudta fordítani a meccset:előbb Bacuna egyenlített a 73.percben, aztán pedig Weimann szerezte meg a győztes gólt a 75.ben. Érdekes gól ez is, mivel a gólpasszt ehhez Brad Guzan adta.
    Később is próbálkozott a City, viszont gól már nem esett a meccsen. A meccs után Paul Lambert elégedett volt csapatával, és kiemelte azt, hogy mennyire erős csapatot győztek le most. Pellegrini szerint még semmi nincs veszve, viszont sokkal jobban kell koncentráljanak a következő meccseken.

    Fulham-Cardiff 1-2
    A Fulham hazai pályán szenvedett vereséget az újonc Cardiff csapatától, és ezzel a kiesőzónába csúszott ideiglenesen.
    A vendégek viszonylag korán, a 12.percben már betaláltak, amikor is a csapat 9,2 milliós igazolása, az amúgy védő Caulker szerzett gólt. Ez volt első gólja új csapatában a Spurs egykori játékosának.
    A szünetben viszont már nem volt meg az előny, mivel a hazai pályán játszó Fulham, Ruiz révén.
    A 2.félidőben is akadt helyzet, viszont gól elég sokáig nem. Amikor már mindenki azt hitte, hogy pontosztozkodás lesz, akkor érkezett a 92.percben Mutch, aki megszerezte csapata számára a vezetést, és a győzelmet is.
    A walesiek így a 11.helyet foglalják el a tabellán, ami meglehetősen nyugodt helyzetet mutat a 8 ponttal rendelkező csapatnak.

    Hull-West Ham 1-0
    A West Ham még mindig Andy Carrol nélkül játszott, viszont ott volt a kezdőben a Sahtiortól hozott Razvan Rat, aki végig játszotta a meccset.
    A 3 pont sorsa amúgy a 12.percben dőlt el, amikor is Brady a csapat számára megítélt büntetőből szerezte meg a mérkőzés egyetlen, mindent eldöntő találatát.
    Próbálokozott később cserékkel Sam Allardyce, viszont gólig nem tudott eljutni a kalapácsosok csapata, amely a szép nyitány óta nem tudott nyerni, és 5 pontjával a nem túl bíztató 17.helyen állnak, míg az újonc tigrisek szépen teljesítenek, és 10 ponttal a 7.helyen állnak.

    Manchester United-West Brom 1-2
    A MU nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki a WBA gárdájától.
    Gera Zoltán csapata Amalfitano révén szerezte meg a vezetést az 54.percben, de 3 perc múlva még válaszolni tudott a MU Rooney révén. Rooney amúgy nagyon pörgősen játszik egy ideje, és próbálja hajtani a csapatot, így őt kevésbé lehet hibáztatni az esetlegesen rosszabb eredményekért.
    A 67.percben is volt szerepe az első gól szerzőjének, mivel Amalfitano adta a gólpasszt Berahino, aki élni tudott a lehetőséggel, és megszerezte csapata 2.gólját.
    A MU bár próbálkozott később, de gólt szerezni már nem tudtak, így nagy meglepetésre a West Brom hazavitte mind a 3 pontot.
    A MU még nem az igazi Moyessal, és jelenleg a 12. a csapat, míg a most nyerő WBA a 10.helyet foglalja el, 8 pontjával.

    Southampton-Crystal Palace 2-0
    A szentek tudták azt, hogy a Palace ellen van esélyük a 3 pontra, és élni is tudtak a lehetőséggel, és hazai pályán 2 góllal győzték le Király Gábor egykori csapatát.
    A szentek a 47.percben szerezték meg a vezetést, Osvaldo ellen, Lallana asszisztjából. Gyorsan meg is duplázta előnyét a Southampton, amelyik Lambert révén talált be megint. Ezután több gól már nem esett a meccsen, hiába próbálta meg valamennyire élénkíteni valamelyest csapatát Ian Holloway.
    A szentek a tavalyi kiesés fenyegette szezon után idén egész jók, és 11 ponttal a 6.ok, míg a Palace 3 pontjával a kieső, 19.helyen áll, és várja a szebb jövőt.

    Swansea-Arsenal 1-2
    Az ágyúsok több fontos emberüket is nélkülözték a hattyúk ellen, mégis nyerni tudtak a Liberty Stadiumban, így vezető helyről várják a folytatást.
    A meccs 2.félidejében indult be a gólgyártás, mivel Gnabry Ramsey segítségével megszerezte élete első bajnoki gólját, egyúttal a vezetést is. A fiatal németet a Leeds akarta kölcsönbe vinni, de így várhatóan nem fogja engedni Wenger.
    4 perccel később, a 62.percben a gólpasszt adó Ramsey is betalált, Giroud asszisztjából, így téve biztossá az Arsenal vezetését.
    A hazaiak Davies révén szépíteni tudtak, viszont egyenlítésre már nem futotta az erejükből, így továbbra is 7 pontosak, amivel a 13.helyet foglalják el.

    Stoke-Norwich 0-1
    Nem kellett csalódjon az, aki undert rakott erre a meccsre, mivel mindössze 1 gól esett a Britannia Stadiumban.
    A 34.percben Pilkington passzából talált be Howson, és ezzel el is döntötte a 3 pont sorsát.
    Se a hazaiak, se a vendégek nem tudtak később gólt szerezni, így soványka győzelemmel távozhatott a Norwich, amely így már 7 pontos, és 14., pont megelőzvén a Stoke csapatát.

    Sunderland-Liverpool 1-3
    A vasárnapi utolsó meccsen a Pool akart bizonyítani a MU elleni Ligakupa kudarc után.
    Ez viszonylag hamar sikerült is nekik, mivel Sturridge Gerrard passzából talált a hálóba a 28.percben. 8 perccel később a visszatérő Suarez is villantott, ezúttal Sturridge volt a mellékszereplő. Az uru nagy formában játszott, mivel a 89.percben is betalált, ugyancsak Sturridge passzából.
    Közben a Sunderland tette nyitottá a meccset, mivel az 52.percben Giaccherini talált be, de egyenlítés helyett később csak egy 3.gólt kaptak.
    A Pool így most 13 pontos, és 2 pontra van a listavezető Arsenaltól, a 2.helyen, míg a Sunderland már Di Canio nélkül áll még mindig az utolsó helyen, úgy, hogy mindössze 1 pontja van. Valamit ki kellene találjanak a fekete macskáknál idén, mert könnyen a QPR sorsára juthatnak.

    Everton-Newcastle United 3-2
    Az Everton a látszat ellenére elég simán nyert a szarkák ellen.
    Az Everton Lukaku révén már az 5.percben megszerezte a vezetést, aki Mirallas passzát értékesítette.
    A 25.percben Lukaku adta a passzt, Barkley pedig a gólt, így már elég simának nézett ki a meccs. Ezt még tetézte az is, hogy Tim Howard adott gólpasszt Lukakunak, ezzel 3-0.

    A 2.félidőben szépített először a Newcastle Cabaye révén, majd Remy révén, a 89.percben, viszont a döntetlen nem jött már össze a vendégeknek.

    Martinezzel így a csapat a 4.helyről várja a következő fordulót, míg a Newcastle a 16.helyen áll.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: