• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Ronaldo másodszor is az “Év játékosa”!



    A Futball Szakírók Szövetsége idén is a Manchester United szélsőjét, Cristiano Ronaldót választotta az év legjobbjának. A portugál mindössze a második olyan játékos, aki duplázni tudott a díj 60 éves története során.

    A Liverpool csatára, Fernando Torres lett a második, a Portsmouth kapusa, David James pedig a harmadik. A szakírók 1948 óta minden évben odaítélik valakinek az “Év játékosa” díjat.

    A 23 éves portugálnak ez a második hasonló díja idén, hiszen néhány hete már megnyerte a Profi Labdarúgók Szövetsége által odaítélt “Év játékosa” elismerést.

    A 38 gólós Ronaldo a második olyan játékos, aki két egymást követő szezonban bezsebelte a díjat. Ez előtte Thierry Henrynak sikerült 2003-ban és 2004-ben, majd két évvel később, 2006-ban.

    “Nem meglepő, hogy Ronaldo kapta a díjat, hiszen brilliáns formában van.” – mondta a Futball Szakírók Szövetségének elnöke, Paul Hetherington.

    “Nem kapta meg a szavazatok 100%-át, de a voksolás kezdete óta az élen állt.”

    “Elképesztő, hogy egy játékos 38 gólig jut egy szezonban úgy, hogy eredetileg szélső. A korából adódóan van rá esély, hogy évekig nála marad a díj.”

    Forrás: eurosport.com




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: