• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Capello: “Az olaszok tanulhatnának az angoloktól”  Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello szerint az olasz csapatoknak erősödniük kell, ha szeretnék felvenni a versenyt az angolokkal Európában.

  Fabio CapelloAz olasz szakember két korábbi csapata, a Juventus és az AS Roma is kiesett a BL-ből a Chelsea, illetve az Arsenal ellen. A bajnoki címvédő és egyben listavezető Internazionale sem bírt a Manchester Uniteddel.

  A United mestere, Sir Alex Ferguson szerint elég a Bajnokok Ligájára tekinteni ahhoz, hogy kiderüljön, a Premier Liga messze a legerősebb európai bajnokság. Ezzel Capello is egyetért, a szövetségi kapitány szerint az olaszok előtt hosszú út áll, ha szeretnének egy szintre kerülni a szigetországiakkal.

  “Nagy különbség van felfogásban a két ország futballja között.” – kezdte Capello.

  “Az angol csapatok nagy hangsúlyt fektetnek a játékosok fizikumára, ilyen szempontból sok olasz csapat le van maradva hozzájuk képest.”

  “Amikor 2007-ben az AC Milan megverte a Manchester Unitedet, akkor a technikai képzettséget és a fizikumot illetően egytől egyig kiváló játékosok alkották a csapatot. Ebben kell fejlődniük az olaszoknak, ha tovább szeretnének jutni ezekben a sorozatokban.”

  “Az olasz bajnokságban sok a szünet és a játékvezetők nagyon sokszor állítják meg a játékot. Ebből a szempontból a bírók is gátolják a fejlődést. Angliában sokkal gyorsabb és folyamatosabb a játék.”

  Forrás: TEAMtalk.com
  Témakör:
  Bajnokok Ligája, Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: