• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Capello: “Az olaszok tanulhatnának az angoloktól”



    Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello szerint az olasz csapatoknak erősödniük kell, ha szeretnék felvenni a versenyt az angolokkal Európában.

    Fabio CapelloAz olasz szakember két korábbi csapata, a Juventus és az AS Roma is kiesett a BL-ből a Chelsea, illetve az Arsenal ellen. A bajnoki címvédő és egyben listavezető Internazionale sem bírt a Manchester Uniteddel.

    A United mestere, Sir Alex Ferguson szerint elég a Bajnokok Ligájára tekinteni ahhoz, hogy kiderüljön, a Premier Liga messze a legerősebb európai bajnokság. Ezzel Capello is egyetért, a szövetségi kapitány szerint az olaszok előtt hosszú út áll, ha szeretnének egy szintre kerülni a szigetországiakkal.

    “Nagy különbség van felfogásban a két ország futballja között.” – kezdte Capello.

    “Az angol csapatok nagy hangsúlyt fektetnek a játékosok fizikumára, ilyen szempontból sok olasz csapat le van maradva hozzájuk képest.”

    “Amikor 2007-ben az AC Milan megverte a Manchester Unitedet, akkor a technikai képzettséget és a fizikumot illetően egytől egyig kiváló játékosok alkották a csapatot. Ebben kell fejlődniük az olaszoknak, ha tovább szeretnének jutni ezekben a sorozatokban.”

    “Az olasz bajnokságban sok a szünet és a játékvezetők nagyon sokszor állítják meg a játékot. Ebből a szempontból a bírók is gátolják a fejlődést. Angliában sokkal gyorsabb és folyamatosabb a játék.”

    Forrás: TEAMtalk.com




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: