• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-14.forduló-Összefoglaló!



    A hétközi fordulóban számos érdekes eredmény született. Lássuk, hogyan alakultak a meccsek.premier league

    Burnley-Newcastle United 1-1
    A jó formában levő Burnley 4 meccsesre nyújtotta veretlenségi szériáját a Newcastle ellen.
    A hazaiak a 34.percben szerezték meg a vezetést, Boyd révén. Az egykori Hull City játékosnak az az Ings adta a gólpasszt, aki iránt a Soton is érdeklődik.
    A hazaiak előnye viszont nem tartott ki a meccs végéig, mivel a szarkák a 2.félidő elején egyenlíteni tudtak, Cissé révén.
    Több gól nem esett már a meccsen, így mindkét csapat egy ponttal kellett megelégedjen.

    Leicester-Liverpool 1-3
    A hazaiak nem valami fényes formában kezdték a meccset, és most se feltétlenül tűntek esélyesnek.
    Ennek ellenére ők szerezték meg a vezetést: Mignolet-n szerencsétlenül pattant meg egy labda, ami a kapuban kötött ki.
    Nem tartott sokáig a hazaiak öröme, mivel Lallana a 26.percben ki tudott egyenlíteni.
    A Pool a többi gólt viszont a 2.félidőre tartotta.Gerrard az 54.percben talált be, Henderson pedig a 83.ban, így téve biztossá a hazaiak vereségét.
    A rókák ezáltal a 20.helyen maradtak, 10 ponttal, míg a Liverpool a győzelem által immár 20 pontos.

    Manchester United-Stoke 2-1
    A nagy formában levő hazaiak egymás utáni 4. győzelmükre hajtottak, ami össze is jött nekik.
    A MU a tavaly nem sokat mutató Fellaini góljával nyitott a 21. percben, viszont előnyük nem tartott ki még a szünetig sem, mivel a 39.percben N’Zonzi révén egyenlíteni tudott a Stoke csapata.
    A hazaiak viszont be tudták húzni a győzelmet, mivel Mata az 59.percben be tudott találni.
    A győzelem révén a MU biztosan marad a 4. a forduló után is, viszont feljebb is kapaszkodhatnak még idén, mivel a Sotonnak nem a legjobb a sorsolása.

    Swansea-QPR 2-0
    Az elmúlt fordulóban győztes QPR most a Swanseatól kapott ki idegenben, így marad továbbra is a kiesőzónában.
    A hazaiak kési gólokkal tudtak csak nyerni: Sung-Yong Ki a 78.percben szerezte meg a meccs első gólját, Routledge pedig eldöntötte a meccset a 83.percben.
    A győzelme révén a Swansea már 22 pontos, a QPR pedig maradt 11 ponttal, amivel maradt továbbra is a 19.helyen.

    Crystal Palace-Aston Villa 0-1
    A Palace nem feltétlenül esélytelenként futott ki a gyepre a Selhurst Parkban, viszont ezen a meccsen nem termet számukra babér.
    A Villa volt az egyetlen csapat, amely gólt tudott szerezni: Benteke talált be a 32.percben. A belgának ez volt az idei első gólja, ami nagyon jót tehet a sérülésből nemrég felépülő egykori Genk támadónak. Benteke a tavaly nagyon jól kezdett, viszont akkor is beütött egy sérülés, így 10 gólnál állt meg, ami lényegesen kevesebb, mint az azelőtti 19.
    A meccsen több gól már nem esett, így a birminghamiek végre nyerni tudtak, idén 4. alkalommal. A nagy kezdés után erős visszaesés következett, viszont újra megindulhat fel a csapat.
    A vereség révén a Palace maradt 13 pontos, amivel azért nem túl biztos helyen állnak,viszont legalább még nem a piros zónában tartózkodik a csapat.

    WBA-West Ham 1-2
    Az egymás után 3 vereséget elszenvedő WBA a West Ham ellen akart javítani. Ez korán megkezdték a hazaiak, mivel Dawson már a 10. percben be tudtak találni.
    Előnyük viszont nem tartott ki a félideig, mivel a 35.percben Nolan talált be, majd a félidő hoszabbításában Tomkins szerezte meg a vezetést a vendégek számára.
    A 2.félidőben már nem esett több gól, így a West Ham nyerni tudott idegenben, egymás utáni 2. sikerét aratva.
    A WBA maradt 13 pontos, amivel nem túl acélosan állnak a kiesés ellen vívott harcban, bár nincsenek még kieső helyen.
    A győztes West Ham idén nagy szezont fut: 24 pontos, 1 ponttal a Manchester United mögött, az 5.helyen. A West Ham programja nem tűnik nehéznek egészen karácsonyig, mivel Swansea-Sunderland-Leicester hármassal játszanak, így simán kinézhet nekik akár 9 pont is. Utána viszont jön a Chelsea-Arsenal páros, akik ellen már sokkal nehezebb dolguk lesz.

    Arsenal-Southampton 1-0
    Nem könnyű neccs vért az Arsenalra, de végül nyerni tudtak az ágyúsok, akik így csak 2 pontra vannak a 4.helytől.
    A hazaiak Alexis Sanchez 89.percben szerzett góljával tudtak nyerni.
    Az ágyúsok a 6.helyen állnak jelenleg, míg a Soton a 3.helyen áll, de egyre közelebb van hozzá a 4.helyezett MU. A kérdés az, hogy meddig tartanak ki a szentek, akik egymás utáni 2.vereségüket szenvedték el, bár egyik alkalommal sem tőlük gyengébb csapattól. Jelenleg 1 ponttal vannak a United előtt, viszont ez nem biztos, hogy sok mindenre elég lesz.

    Chelsea-Tottenham 3-0
    A Sunderland elleni 0-0 után a Chelsea mindenképpen javítani akart.
    A Tottenham ellen ez sikerült is nekik.
    A hazaiak már elég korán, a 19.percben megszerezték a vezetést, Hazard révén, majd az első gólpasszt adó Drogba is betalált, a 22.percben, Oscar passzából.
    Szünetben is ez volt az állás, viszont a 2.félidőben sem maradtunk gól nélkül.
    A 67.percben Drogba helyére beálló Remy 6 perccel később megszerezte aznapi gólját, ezáltal már 3 gólos volt a Chelsea előnye, amely nem túlzottan törekedett labdatartásra, amit a 47-53as labdatartás is mutatott.
    A Chelsea simán nyert, Costa nélkül is, és továbbra is vezeti a bajnokságot. Előnye jelenleg 6 pont a City előtt, amely szintén nagy formában van, és ugyanúgy 13 pontot szerzett legutóbbi 5 meccsén, mint Mourinho alakulata.
    Az Everton legyőző Tottenham maradt 20 pontos, ezáltal a 10.helyen áll.

    Everton-Hull 1-1
    A hazaiak számára mindenképpen kellett volna egy győzelem a Spurs elleni vereség után, hogy így maradjanak versenyben egy európai kupahelyért.
    Ez viszont nem jött össze Roberto Martinez csapatának, pedig nem indult rosszul számukra a meccs, mivel a 34.percben Mirallas passzából Lukaku megszerezte a vezetést.
    Előnyük viszont csak 25 percig tartott ki, mivel Aluko révén kiegyenlítettek a tigrisek.
    Érdekes tény viszont a gólpasszt adó személye: Nikica Jelavic.A horvát 2012 telén érkezett a liverpooliakhoz, 6.6 millióért, a Rangerstől. Itt maradt 2 évig, hogy aztán 7.8 millióért a Hullba igazoljon, ahol eddig 9 gólnál tart.
    Több gól már nem esett ezen a meccsen, így mindkét csapat 1 ponttal kellett megelégedjen. Ez egyikük számára sem túlzottan jó hír, bár a Hull így feljött a 17. helyre. Ugyanúgy 12 pontja van, mint a Burnleynak, viszont a tigrisek gólaránya jobb.

    Sunderland-Manchester City 1-4
    Nem könnyű kirándulás várt a Cityre, mivel a Sunderland ellen hazai pályán nem mindig megy nekik, és áprilisban is csak 2-2-re voltak jók a Sunderland ellen.
    Most viszont másképp alakult a meccs.
    A Sunderland ráijesztett a Cityre, mivel a 19.percben Wickham révén megszerezték a vezetést. Eszébe juthatott a Citynek az, hogy többször is kaptak ki 0-1-re már itt, viszont most Agüero tett arról, hogy ne túl sokat gondolkodjanak ezen, mivel a 21.percben Jovetic passzából kiegyenlített.
    Szünetben pedig már ők vezettek, mivel a gólpasszt adó Jovetic a 39.percben Agüero passzából betalált.Kezd formába lendülni a montenegrói támadó is, aki 4 gólnál tart idén, viszont jó teljesítmény várható tőle idén, ha végre lenyom egy viszonylag sérülés mentes szezont.A Fiorentinanál 10 gól felett termelt az utolsó 2 szezonban, ami nem jönne rosszul a Citynél is idén.
    A 2.félidőben is a City volt az, akinek összejött a gólszerzés.
    A városlakók az 55.percben Zabaleta, majd a 71.percben Agüero révén szereztek újabb gólokat.
    Sima győzelem lett a meccs vége, amit Spiderman sem tudott megakadályozni, csak egy időre megzavarni.
    A Sunderland a vereség révén maradt 14 pontos, és a 14.helyen áll, míg a City maradt a 2.helyen. Hátránya jelenleg 6 pont a Chelseahez képest, ami nem tűnik soknak 24 fordulóval a vége előtt.Ehhez nagy szükségük lesz a 14 gólnál tartó Agüerora is, aki ha nem sérül le, nagy segítségére lehet a csapatnak. Az argentin valószínűleg nem bánná, ha angol gólkirály is lehetne. Erős csapat van mögötte, így bőven van esélye rá, főleg úgy, hogy a 2.helyezett Costa nem éppen a legjobb formában van mostanság, lévén, hogy 11 góljából mindössze 2t szerzett novemberben.Érdekes harcnak ígérkezik ez a Chelsea-City párharc is.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: