• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-1.forduló-Összefoglaló



    Az angol bajnokság első fordulója is lezajlott. Lássuk milyen eredményeket hozott a nyitány.313px-Premiership_trophy

    Liverpool-Stoke 1-0
    A Pool egy kicsit variált a keretén a nyáron, viszont a győztes gólt egy olyan játékos szerezte, akit még a tavaly nyáron hoztak:Daniel Sturridge. A 37.percben szerezte meg a 3 pontot érő gólt a Chelseatől hozott játékos.
    A Pool elég sok helyzetet tudott kidolgozni, viszont a befejezéssel még problémák vannak. A vörösöktől még érdemes kiemelni a kapus, Mignolet teljesítményét, akinek sokat köszönhet a csapat, mivel a belga a meccsén kifogta Walters büntetőjét.
    A Liverpool 3 ponttal kezdett, de még van bőven munkája Brendan Rodgersnek, ha a csapat nagyobb célokat dédelget.
    A Stoke csapata Hughessal se hazudtolta meg régi önmagát, lévén, hogy megint egy kevés gólos meccset tudott lehozni. Walters feje valószínűleg fájhat erősen, lévén, hogy a pontszerzés a lábában volt a végén a kihagyott 11esnél.

    Arsenal-Aston Villa 1-3
    Az Arsenal az ígéretek ellenére nem igazolt szinte senkit a nyáron, és ez Giroud szerint is változni fog. Erre szükség is lesz, mivel elég sok a sérült a csapatnál, és ez a lista meg Oxlade-Chamberlain nevével is bővült ezen meccs után.
    Pedig jól kezdett a csapat, mert Oxlade-Chamberlain beadásából lőtt gólt Giroud.A fiatal angol később megsérült,így okozva még több fejfájást Arsene Wengernek.
    A csapatnál a támadórészleg próbálkozott, viszont a védelemben elég jelentős problémák vannak. A védők határozatlansága után Szczesny kellett szabálytalankodjon, hogy ne lőjjön gólt Agbonlahor. A kapus kivédte a 11est, amit Benteke lőtt, viszont a kipattanót bebólintotta a fiatal csatár.
    Később viszonylag kiegyenlített volt a játék, voltak helyzetek mindenütt. Delph kapufája után Cazorlahoz került a labda, aki el is veszítette azt, amelyből megindult Agbonlahor, akit megint csak szabálytalanul tudott megállítani Koscielny. Ennek 11es és sárga lap lett a jutalma, amelyet Benteke most egyből értékesíteni tudott.
    Koscielny ezután megszerezte a 2.sárgáját is.
    10 emberrel is próbálkozott az Arsenal, viszont vagy Rosicky hibázott, vagy Cazorla lövését tudta kitolni Brad Guzan.
    A kegyelemdöfést végül Luna adta meg, aki egy kontra végén tudott betalálni egy ziccer végén, döntve el így teljesen a meccset.
    13 év után először kapott ki az Arsenal a nyitó fordulóban. Akkor a Sunderland szerezte meg a 3 pontot, most pedig az Aston Villa.

    Norwich-Everton 2-2
    Az új edzővel kezdő Everton nem bírt végül a nyáron szépen erősítő Norwich csapatával.
    Az első félidő után kezdték meg a fiúk a gólgyártást. Whittaker nyitott a hazaiak számára, aztán pedig Coleman percei következtek: egyszer asszisztot adott Barkleynak, majd színre lépett, és meglőtte a gólját.
    Az öröm viszont nem volt túl hosszú életű, mivel a januárban szerződtetett, de csak most érkező Van Wolfswinkel 1 pontot mentett meg a kanárik csapatának, a Carrow Roadon.
    A Norwich gólja berondított a David Moyes helyére érkező Roberto Martinez nyitómeccsébe, egy olyan meccsen, ahol minden mutató az Everton fölényét mutatta, viszont a legfontosabban kiegyenlített maradt a küzdelem.

    Sunderland-Fulham 0-1
    A Stadium of Light gyepén a hazaiak jó kezdésben reménykedtek. Erre valamelyest esélyük is volt, mivel a Fulham azért tavaly nem épp európai kupahelyért harcolt, bár a nyáron elég jól erősített, főleg kapusposzton.
    Félidőben nem esett még gól, ez viszont a 2.félidőben változott.
    Duff gólpasszából Kasami talált be, és a végén kiderült, hogy ez a gól 3 pontot ért az elég sok játékosát nélkülöző Sunderlandnek. Bár a meccsen leginkább a fekete macskák irányítottak, mégis a Fulham volt az, aki 3 ponttal térhetett haza Londonba.

    WBA-Sunderland 0-1
    A West Bromwich a tavalyi szezon meglepetése volt, idén viszont elvesztette a tavalyi legjobbját, Romelu Lukakut, aki a tavaly csak kölcsönben volt a Chelseatől.
    A WBA a helyére Anelkat hozta, viszont a francia teljesítménye nem elégített ki minden igényt, és a pályán 83 perc alatt nem talált be a hálóba.
    Az idén is elég szépen költő szentek viszont az elmúlt szezonban 15 gólt szerző Lambert 11es góljával megszerezték a 3 pontot, amely bíztató kezdet lehet egy olyan csapatnak, mely a tavaly megmenekült, de elég sokáig harcolt a kiesés ellen.
    A sérüléséből felépülő Gera Zoltán még nem lépett pályára a West Bromwich Albionban.

    West Ham United-Cardiff 2-0
    A kalapácsosok 4-2-3-1ben léptek pályára, és mindkét félidőben szereztek gólt, ezzel pedig meglehetősen könnyeden nyerték első meccsüket.
    Jarvis segédkezett az első gólnál, amelyet a Chelseat is megjárt Joe Cole szerzett a Cardiff számára szerencsétlen 13.percben.
    Bár a Cardiffnál volt többet a labda, mégis a West Ham volt a hatékonyabb, bár a walesiek nem várhattak sokat 1 kaput eltaláló lövésükből.
    A WHU a 2.félidőben is betalált, Noble passzából, Nolan révén.
    A West Ham így győzelemmel nyitott hazai pályán, úgy, hogy nélkülözte legnagyobb sztárját, a Pooltól szerzett Andy Carrollt.

    Swansea-Manchester United 1-4
    A vörös ördögöknél új korszak kezdődött, mivel David Moyes bemutatkozhatott bajnoki meccsen is a MU kispadján.
    Elég sima meccs volt, lévén, hogy az első félidő végén már 2 góllal vezetett a címvédő, RvP és Welbeck révén. A 72. percben először Van Persie duplázott, aztán pedig a hosszabbításban Welbeck is.
    Közben legalább egy becsületgólra futotta a Swanseanek, a holland bajnokságból leigazolt, Bony révén, így legalább Laudrup cseréje bevált.
    A Swanseanál csalóka is lehet a kép, lévén, hogy csütörtökön EL meccset fognak játszani, ez pedig valamelyest elvonhatta a hattyúk figyelmét.
    Érdekes tény, hogy a meccs 61.percében váltotta Ryan Giggset az a Wayne Rooney, aki elvágyódik a csapattól, és a nyár folyamán ezt többször is kifejezte a csapat vezetésének.

    Crystal Palace-Tottenham 0-1
    Az utóbbi időben a sajtóban legtöbbet szereplő Spurs a pályán próbálta bizonyítani, hogy Bale nélkül is jó a csapat, mivel a csapat sztárja sérülés miatt nem tudott pályára lépni, bár lehet, hogy egyáltalán nem fog már a sarkantyúsok mezében szerepelni.
    A győzelmet a Spurs szerezte meg, amely Soldado 11eséből született góllal nyert. A gólban azért nagy része van annak a Lennonnak is, akinek a beadásába kézzel érte bele a hazai Moxey.
    Bár próbálkozott a Tottenham és a Palace is, gól viszont később nem született. Bale nélkül így a csapat megszerezte idei első győzelmét, egy olyan szezonban, amikor a londoniak legfőbb célja a Bajnokok Ligája helyezés elérése. Már csak az a kérdés, hogy ez kinek a kárára fog történni.

    Chelsea-Hull 2-0
    A kékekhez visszatérő Jose Mourinho első meccsét nagy érdeklődéssel várta mindenki. A visszatérést pedig sikerrel koronázta meg a portugál mester.
    De Bruyne segítette a 13. percben gólhoz Oscart, ezáltal elég hamar megtörte a jeget a kékek csapata. A vezetést hamarabb is megszerezhette volna a csapat, mivel Lampard a 6.percben 11est hagyott ki.
    A 25.percben Lampard javította 19 perccel korábbi hibáját, mivel a veterán középpályás megszerezte idei első találatát.
    A Chelsea túlzottan nem erőltette meg magát, és így is megszerezte a 3 pontot.
    A kékek Mourinhoval a bajnoki címet célozzák meg, viszont ezért meglehetősen nagy lesz a harc.A Chelseanek lesz egy előrehozott meccse amúgy a 3.fordulóból a héten, ahol a Villaval csap össze.

    Manchester City-Newcastle United 4-0

    A City első hivatalos meccsén kezdett Pellegrinivel a padon. A meccs viszont elég könnyed győzelmet hozott, és ehhez csak ráadásként jött az, hogy a City a végén már emberelőnyben játszott.
    David Silva már a 6.percben betalált, és 16 perccel később Dzeko passzából Agüero is.
    Az első félidőre nagyjából ennyi, bár még érdemes megemlíteni azt, hogy Taylor a félidő hosszabbításában összeszedett egy piros lapot.
    A 2.félidőben is szépen nyitott a hazai csapat, mivel Yaya Toure megszerezte a csapat 3.gólját.
    Cserékkel élénkített a csapaton Pellegrini, és a cserék közül Nasri emelkedett ki, aki a 62.percen jött be Agüero helyére, és 13 perccel később már be is talált a francia, aki kijelentete, hogy végre kezelni tudja a Cityvel járó nyomást.
    A Manchester City így átvette a vezetést a tabellán, bár még bőven van dolga a csapatnak, ha vissza akarja hódítani a Manchester Unitedtól a bajnoki címet.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: