• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Lukaku reménykedik a maradásban!  A Chelsea csatára, Romelu Lukaku egy 2. szezonra is maradni akar a W.B.A.-nál, hogy “nagy játékos” legyen belőle.


  Lukaku az első itteni szezonjában 6 gólnál tart, és az utolsót a Norwich elleni győzelem alkalmával szerezte.
  A Chelseanek opciója van arra, hogy visszahívja a 19 éves csatárt januárban.
  Lukaku viszont maradni akar, és reméli, hogy 2013-2014-ben is maradni fog, hogy így is tapasztalatot szerezzen akkorra, mikor visszatér a kékekhez.
  Lukaku így nyilatkozott: “Maradni akarok. Nagyon sokan kérdezték már azt, hogy meddig maradok?
  ” Sok kapcsolatom van a Chelseanél, akik kérdeztek a fejlődésemről, és azt mondtam nekik, hogy nagyon boldog vagyok itt.
  ” Nem beszéltem még a vezetőedzővel (Rafael Benitez) de tudom mi folyik ott. Számomra ez egy 1 éves kölcsön, és remélem, hogy még egy szezonra szólhat.
  ” Nagyon sokat kell játsszak a következő 2 évben. Számomra nagyon fontos, hogy hetenként játsszak, mert 19 évesen fejlődni akarsz, és remélem, hogy a PL egyik legjobbja lehetek.
  ” Ez az én becsvágyam, de türelmes kell legyek, mert itt sokat tanulhatok, és fejlődhetek.
  ” A Chelsea tudja, hogy ebben a szezonban fejlődök, és mikor visszatérek, sokkal jobb kell legyek, mint amikor eljöttem.
  ” A legfőbb célom az, hogy a Chelsea kezdő 11-ében legyek. Tudják, hogy éhes vagyok a játékra, és, hogy a jövőben ők ebből profitálhatnak.”
  Lukakut megdícsérte a vezetőedzője, Steve Clarke, aki Jose Mourinho alatt dolgozott annak idején.
  Ezt nyilatkozta: ” Olyan edzőm van, aki már a szezon eleje óta akart, és összhangban vagyok vele.
  ” Nem ijjedek meg akkor, amikor a padra tesz, akkor is ha előtte jól játszottam.
  ” Nagyon jó ha a vezetőedző olyan, aki mentális kihívásokra késztet. Ezt én kedvelem, mert a nagy játékosok tudnak erre válaszolni. Ha ez sikerül, jó játékos lehetek.
  ” Pár meccsen nem játszok jól, de gólt lövök. Máskor jól játszok, de nem találok be. Meg kell, hogy találjam az egyensúlyt ezek között.
  ” Remélem, hogy megtalálom az egyensúlyt, mert a jó játékosok jól játszanak és gólt is lőnek. Ilyen akarok lenne. Ez egy nagy kihívás számomra.”
  Clarke látja Lukaku fejlődését ebben a félévben.
  ” Amikor Romelu idejött, csak egy olyan fiút láttam, akinek nincsen önbizalma, és azért jött ide, hogy egy rakás pénzt keressen, és nem, hogy játsszon a PL-ben.
  ” Most már van önbizalma, a labdakezelése jó, a teherbírása javult. Tud fejlődni. Mindig mondom neki, hogy a teherbírásán még mindig tud javítani.
  ” Ő még kicsi a védőknek, de e teljesítménye összességében fejlődött.
  ” Jobb csapatjátékos lett, de megvan még az a tulajdonsága, hogy mindig a legjobb helyen legyen.”
  Clarke számára rendelkezésre áll még Peter Odemwingie is, mivel nem válogatták be Nigéria nemzeti csapatába, a januári Afrika Kupába.
  Az Albion vezetőedzője kijelentette: ” Peter elérhető volt a válogatott számára, de nem hívták be.
  ” Csalódott amiatt, hogy nem vitték, de mi boldogok vagyunk, mivel így rendelkezésünkre áll januárban.
  ” Beszéltem vele. Ez a döntés a válogatott edzőjének döntése, de tiszteletben tartja ezt. Továbblépett ezen, és segíteni akar minket, hogy pár ponttal többet szerezzünk, ahelyett, hogy a válogatottban legyen.”

  Forrás: www.teamtalk.com
  Témakör:
  Átigazolások, Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: