• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Neville: “A válogatottbeli szereplés csak időpocsékolás volt”  A Manchester United egykori legendás védője, Gary Neville szerint Anglia semmit nem fog nyerni a következő tíz évben, és sokszor úgy érzi, ő is csak az idejét vesztegette a válogatottban.

  Az előző szezon során visszavonult jobbhátvéd három Európa-bajnokságon és két világbajnokságon szerepelt, legjobb eredményét az 1996-os Eb-n érte el a nemzeti csapattal, amikor Anglia az elődöntőig jutott.

  Neville szerint nem valószínű, hogy a válogatott képes lesz komolyabb eredményeket felmutatni a következő tíz évben.

  “Angliának megvan a maga futballkultúrája, ami az erőfocin alapszik. Nem látok rá komoly esélyt, hogy tíz éven belül komoly eredményt érjen el a csapat egy nagy tornán” – írja Neville önéletrajzi könyvében.

  “Attól tartok, rengeteget kell még fejlődnünk, hogy valamit elérjünk. Néha, mikor visszagondoltam a válogatottbeli szereplésemre, én magam is azt gondoltam, hogy csak időpocsékolás volt az egész.”

  “Az 1998-as világbajnokság után szétszedték a legjobb barátomat, David Beckhamet, a 2000-es Eb után pedig az öcsémet, Phil Neville-t. Nem mondom, megérdemeltük időnként a kritikát, az egész válogatottbeli pályafutásom olyan volt, mint egy hullámvasút.”

  “A válogatottbeli szereplések kellenének, hogy egy játékos pályafutásának fénypontjai legyenek, de mostanában a srácok szinte rettegnek attól, hogy milyen következményekkel jár, ha magukra öltik a válogatott mezt.”

  Forrás: TEAMtalk.com
  Témakör:
  Válogatott

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: