• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Redknapp: “Rio megérte a pénzét”  A Tottenham Hotspur menedzsere, Harry Redknapp szerint a Manchester United nagyon jó üzletet csinált, mikor 30 millió fontért leigazolta Rio Ferdinandot.

  Rio FerdinandRedknapp a West Ham Unitednél együtt dolgozhatott Ferdinanddal. A bekkre már akkor felfigyeltek a Vörös Ördögök, mikor 17 évesen kölcsönben a Bournemouth-ban szerepelt.

  Meg is próbálták leigazolni, de Redknapp ismerve a játékos képességeit nemet mondott. 2000-ben Rio mégis elhagyta a WHU-t és a Leedshez szerződött. Végül két évvel később került az Old Traffordra, körülbelül 30 millió fontért.

  A jelenleg a Tottenhamnél dolgozó mester szerint az angol válogatott védő megérte az árát és ugyanolyan fontos szerepe lehet az újabb trófeák begyűjtésében, mint Cristiano Ronaldónak.

  “Egyáltalán nem mindegy, hogy Rio a pályán van vagy nincs. Ugyanolyan fontos tagja a Unitednek, mint Ronaldo” – mondta Redknapp.

  “Remekül feltalálja magát hátul, ezzel biztonságérzetet adva az elöl lévőknek is. Sosem bizonytalankodik, mindig irányítása alatt tudja tartani a dolgokat. Ledley King is hasonló játékstílust képvisel és korábban Alan Hansen is ilyen volt.”

  “A United annak idején még a Bournemouth-tól próbálta meg leigazolni Riót. Nem tudták, hogy csak kölcsönben van ott, ezért a csapat akkori elnöke, Martin Edwards felhívta Mel Machint a Bournemouth-nál. Ő irányította át Edwardsot hozzám.”

  “Én pedig mondtam neki, hogy nem adom el a játékost, még 1 millió fontért sem. Pár évvel később aztán mégis a Unitednél kötött ki és akkor már 30 millióba került, de szerintem már többszörösen bebizonyította, hogy megérte ennyiért is leigazolni.”

  Forrás: TEAMtalk.com
  Témakör:
  Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek:

  Régebbi cikk: