• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-37.forduló-Beharangozó!



    A 37.fordulóban a kiesésért valamint az európai kupahelyekért folyik még nagyon kemény harc.

    Aston Villa-Chelsea

    A kiesés elkerüléséhez mindössze 1 pont kell a Villanak, akkor, ha a Wigan mind a két meccsét megnyeri. A képlet viszont nem ilyen nehéz, mivel sok csapat van a Wigan és a Villa között, így várhatóan az egykori BL győztes nem kell már izzadjon a bennmaradás miatt.
    Ez a Chelseanek jöhet nagyon jól, mivel Rafa Benitez csapatának még kell a győzelem ahhoz, hogy meglegyen biztosan a BL hely.
    A Villa amúgy nincsen rossz formában, viszont elég csak Karácsonyra visszaemlékezni,amikor a Chelsea úgy elverte őket, mint jég a határt. Most ilyen nagy vereségre nem számítok, viszont abban eléggé biztos vagyok, hogy a Chelsea mind a három pontot viszi majd magával.

    Stoke City-Tottenham Hotspur
    Ugyanaz még egyszer, mivel a Stoke helye már biztos, lévén 6 pont az előnye a Wigan előtt, így már nem nagyon eshet ki.
    Ez jól jöhet a Spursnek, mivel égető szükségük van a 3 pontra. Ha nem nyer a Spurs, de nyer a másik két londoni, akkor már nincs kérdés továbbra. Bale és csapata az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat tehát, meglátjuk mennyire sikerül majd ez nekik. A Spurs szezonja elég hasonló, mint a tavaly: akkor is nagyon sokáig kacérkodtak a dobogóval, viszont végül a Chelsea BL győzelme miatt csak az Európa Liga maradt nekik.

    Everton-West Ham United
    Az Everton sok álmot már nem dédelgethet, mivel 6 pontra van az 5.helytől. A West Ham már bennmarad, így két lehetőségünk van: vagy egy nagyon felszabadult meccset láthatunk majd, vagy egy dög unalmas 0-0át.
    Ha ez olasz meccs lenne, nem is gondolkodnák azon, mennyit is rakjak az underre, viszont ez Anglia, ahol a focit mindig létkérdésként kezelték, így egy ilyen eset szinte teljességgel elképzelhetetlen. Egy X viszont most normális esetben is kinéz, mivel az Everton 36 meccséből 15 lett döntetlen.

    A hazaiakat még az is hajthatja, hogy David Moyes távozni fog a szezon végén, hogy a Manchester Unitedhoz menjen. A hazaiak így majd mindent megtesznek azért, hogy sikerrel búcsúztassák mesterüket.

    Fulham-Liverpool
    Hasonló a helyzet, mint a fent említett meccsen, de itt legalább van egy csapat, aki láthatóan jobb formában van. A Fulham a múlt héten kapott ki a Readingtől, és a csapat morálja a padlón van ezután az eredmény után.
    A Pool a derbyn játszott az elmúlt héten döntetlen, de szerintem most ezt a meccset behúzzák, mivel most le tudják nyomni a morálisan a padlón levő Fulhamet.

    Norwich City-West Bromwich Albion
    X. A Norwich nagyon szereti a döntetleneket, a WBA-nak pedig már szinte mindegy, mert a szezon végén már csak az a kérdés, hogy megszerzik e a 8. helyet, vagy visszaesnek a 9.re.
    A Norwich sorsa viszont messze nincs még eldöntve, mivel csak 3 pontra van a Wigantől, akinek viszont messze nem könnyű meccsei vannak, ez pedig a kanárik sorsára hatja majd a vizet. A WBA-nál Lukakuban éghet még a tűz, mivel a belga meg akarná dönteni Odemwingie WBA-s gólrekordját.
    Ha a Norwich nyerni tud, akkor már biztos lesz az, hogy jövőre is a Premier Leagueben szerepelhet.

    QPR-Newcastle United
    A már szinte biztosan utolsó QPR egyik utolsó hazai PL meccsén fogadja a bennmaradásért harcoló Newcastle gárdáját.
    A QPR-nál jövőre remélhetőleg megkezdik Redknapp vezetésével a tudatos építkezést, mivel ami idén folyt az minden volt, csak tudatos nem. A londoniak igazoltak jó embereket, viszont ezeknek nem volt idejük sem arra, hogy rendesen beépüljenek a csapatba, ezért reálisan nem sok esélyük volt arra, hogy a 2013/14es szezont is az első osztályban kezdjék meg. Túl későn váltották le Mark Hughest, és Redknappnek nagyon ideje sem volt arra, hogy normálisan összerakja a csapatot. Viszont van annyira jó edző ő, hogy egy hosszabb periódus után gond nélkül össze tudja rakni a Queens Park gárdáját.
    A Newcastle idei szezonjáról már sok mindent elmondtak, viszont a bennmaradás még mindig nincs meg nekik. A szarkák 3 pontos előnnyel rendelkeznek a Wigan előtt, de ha most nyerni tudnak, akkor bennmaradnak, mivel az egymás elleni eredmény is számukra kedvezőbb. A Newcastle így legalább nem borzalmasan fogja befejezni az európailag jó, hazai szintén viszont csalódást keltő szezont.

    Sunderland-Southampton
    Még egyik csapat bennmaradása sem biztos, így szerintem a forduló egyik legjobb meccsére számíthatunk majd, mivel nagyon fog hajtani mind a két alakulat azért, hogy pontot/pontokat szerezzen.
    A szentek helyzete azért valamivel jobb, mivel csak akkor fognak kiesni, ha a Wigan mind a két mérkőzését behúzza, lévén, hogy 4 pont az előnyük.
    A fekete macskák ha 1 pontot szereznek akkor már elég stabil lesz a helyzetük ugyanezen ok miatt. A Wigan feletti csapatok szerencséje az, hogy ellenfelük nem tudta lenyomni a héten a Swansea gárdáját, ez pedig sorsdöntő fordulat lehet. A Wigan még az Arsenallal is meccsel, ha ott nem szerez pontot, akkor nincs már több kérdés, mivel akkor már behozhatatlan hátrányban lesznek.
    Izgalmas, és sok gólos meccset várok ide.

    Manchester United-Swansea City
    Sir Alex Ferguson a héten jelentette be azt, hogy a szezon végével visszavonul az edzői pályától. Emiatt sok minden fog megváltozni a Manchester Unitednál, viszont David Moyes is ugyanúgy hosszú távra tervez majd, mint ezt megelőzően SAF. A csapat mindent meg fog tenni azért, hogy két győzelemmel búcsúztassa el a csapattól a 26 évig szolgálatot teljesítő skót trénert.
    A Swansea próbálkozhat azzal, hogy lenyomja a MU*t, viszont nem sok esélyt adok nekik, mviel a MU ha teljes erőbedobással játszik, akkor elég kevés csapat tudja legyőzni őket. Ezek közé pedig nem hiszem, hogy a Swansea is tartozna.

    Arsenal-Wigan Athletic
    Igazi penge mérkőzést fog játszani majd a két csapat kedd este, mivel mindkét csapatnak konkrét céljai vannak.
    Az Arsenalnak nyerni kell, ahhoz, hogy bizot slegyen a BL helyében, mivel a Spurs mindösssze 1 pontra van tőlük. Ha az Arsenal mind a két mérkőzését megnyeri, akkor biztos a 4.hely számukra, amivel el is érnék szezon végi céljukat. Az ágyúsok két kiesőjelölttel találkoznak majd, így a két győzelem nem látszik elérhetetlennek.
    A Wigan kedden játszik csak, mivel szombaton a Manchester Cityvel fog meccselni az FA Kupáért. Nagyon nagy siker ez a kiscsapat számára, mivel ilyen magasságokban még nem nagyon volt. Viszont ha most sem nyernek, akkor biztos az, hogy a szezon végén kiesnek. Elég szomorú lesz ez a kiscsapat számára, mivel egyik legnagyobb sikerük évében nagyon rosszul fognak járni majd.

    Reading-Manchester City
    A Citynek már biztos a dobogó, és ha 1 pontot szerez, akkor már a 2.hely is fix.
    A Reading számára csak a becsülete maradt, mivel már pár forduló óta kiesők, bár legalább nem ők állnak az utolsó helyen, mivel a múlt héten legyőzték 4-2re a Fulham gárdáját.
    A Readingnek így elég jó kedve lehet, viszont a City van annyira erős, hogy bármikor legyőzze majd a hazai gárdát.
    A Citynél utóbbi időben a legérdekesebb hír viszont az, hogy a jövő szezontól Manuel Pellegrini fogja majd irányítani a csapatot. A Citynél mindig is volt egy olyan érzésem, hogy nagyon erős a csapat, viszont Mancini nem oda való. Az arab tulajdonosok tisztelete miatt maradhatott eddig Mancio, aki egy bajnokságot és egy FA Kupát nyert a csapattal, valamint most is várható az, hogy legalább a Kupa győzelem meglesz. Érdekes lesz majd azt megnézni, hogy mit tud majd Pellegrini elérni a Citynél, mivel a chilei a Realnál egy 2.helyet tudott megfogni, amit nem mondanák rossz eredménynek, mivel normál esetben a 96 pont, amit akkor szereztek, simán elég lett volna a bajnoki címhez.
    A Citynél várhatólag több időt hagyják majd dolgozni, és kiindulván abból, hogy mit művelt a Malaganál, nem lennék meglepve, ha a City két éven belül akár a BL győzelemért is harcolhatna, mivel a keret amúgy bombaerős, viszont eddig nem tudták kihozni belőle azt, amit valójában tudhatna.
    City sikert várok erre a meccsre, így a címvédő az idei szezont a 2.helyen fogja majd befejezni. Addig pedig az is eldől majd, hogy FA Kupa győztesként zárja e a szezont, vagy csak ezüstérmesként.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: